![]() |
Re: DIY Open Labs
Svaka cast.Da te sluzi sto godina i da uvek imas taj entuzijazam.Pozzzz
|
Koliko je teško ovo čudo?
I ono što je primetno to je da je dosta "širok" synth pa me zanima, verovatno je moralo da bude tako zbog komponenti? |
Pojma nemam, ali nije preterano za sad, aluminijum je u pitanju, dirke nisu otezane, nadam se da ce biti ok na kraju.
Prostor je najveci izazov u stvari, sa strane mogu da naredjam deset hardova i kojekakvih cuda, ali sirina zesce zeza zbog ploce, konekcija na ploci, coolera, zvucne koja ide na PCI od koje cu morati da odustanem, sa riserima i bez ne mogu da je spakujem pa to ti je... E sad mogao sam da jurim neku mini plocu, ali je ideja bila da iskoristim visak opreme koju imam, da me ne bi izaslo kao svetog Petra... A i te manje ploce su ustrojene sa svih strana, ovo ima, ono nema... Teoretski moze da bude dosta manja, ali kolko para... |
Quote:
Ignorisi moje pitanje ako si to vec objasnio ranije, priznajem da nisam pratio thread... |
@matya
nemoj nikako da odustajes, budi srecan sto je sad ona faza kad nailazis na probleme, ma koliko ironicno zvucalo, ali to su slatke muke... i bolje da ulozis i malo vise, i da nekad odes korak nazad da bi posle dobio 3 napred, nemoj cisto da zavrsis, bolje uradi kako treba, sa kvalitetnijom opremom i polako vremenom ce biti i para pa ko zna sta jos ubacis... a kasnije ces sam govoriti "jeste da me iskostalo al vredi svaki dinar"... u svakom slucaju to je bolje nego da ti uvek kad je pogledas padne na pamet "jao trebao sam jos tad ja to i to da uradim/ubacim , sad je vec kasno" :wink: |
pazi, de fakto imas problem zato sto koristis desktop komponente u situaciji koja trazi fanless plocu, ali nije neizvodivo. pre nekog vremena sam 'opravljao drugarovog neurona, on je unutra imao standardni motherboard, memoriju, sve kao desktop (iz 2004., sto je poprilicno kabasto) i radilo je, tako da moras samo pametno da slozis komponente, u krajnjoj liniji, iskosi gornju plocu, em ces imati mesta za pci, em ce ti biti ergonomicnije, em ces uzivo izgledati kao da si u kokpitu :)
EDIT: pade mi napamet, ako imas neki laptop, ili mozes da ispazaris za male pare, uzmi njega i kanibalizuj sve osim displeja (komplikacija), na kraju mozes da izvedes da ti na cnc-u iseku i rupu tastature, pa da ti cela gornja povrsina bude niskog profila |
Boggy, hvala na savetu, ali to mi je vec maltretiranje, sve je na svom mestu osim pci interfejsa, nema pomoci tu kod modela, previse je visok, odmah mi je bilo jasno da ce praviti problem, uletece neka usb kartica. Inace za sve ostalo ima vise nego dovoljno mesta i vec je postavljeno, kad naleti visak kinte ide na finish i to je to.. Koje crno odustajanje :):):)
Racunao sam naravno na riser sa kablom pa postavim pci gde mi volja, ali u netiksu nemaju univerzalne koji pasu na napone 3.3 i 5v, a tu me vec ploca ogranicava i to je to... Lakse ce biti sa usb interfejsom... |
ako ni?ta drugo, dao si mi inspiraciju ?ta da radim kada budem kupovao naredni workstation za godinu-dve :)
Svaka čast na entuzijazmu! |
Pa malo i mene smara iskreno da slicne sprave kostaju po 3000e i vise, da sam resio da ulozim recimo 1500e u ovo bila bi gotova za dva dana, a pola posla bi mi radili drugi, ovako ce biti dzabe sprava sa wow efektom, bar se nadam, ako mi se ne omakne burgija :grin:
|
4 Attachment(s)
A saaaaad, odgovor na cuveno pitanje, a sta ima unutra, evo rasporeda, treba naravno jos da se radi, ali masina svira i blizu smo, odlucio sam da ce interface biti spolja, i da ce masina imati samo strujni, damper i USB konektor, zao mi je da guram Presonus unutra, ili da viri kao na MiKo...
?arke ce ici celom duzinom naravno, mogla je da bude dosta tanja, ali doslo je do izmene dosta komponenata pa je tako ispalo, ali boze moj, od viska ne boli glava.... |
All times are GMT +1. The time now is 04:23 AM. |