Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Nov komp, novi problemi! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38520)

Haxli 15-07-2011 11:38 PM

Re: Nov komp, novi problemi!

Polako ostajem bez slova na ovoj temi... plocha da je neispravna ne bi radilo nishta...
tj ako je neki bag bio bi bag stalno a ne samo na muzichkim programima...
hmmm da li si menjao slot u kome je zuvchna? mozda se neshto istripovao taj slot...
Ako nisi... dainstaliraj, promeni slot, instalirah zvuchni pa probaj ponovo...

Da li ima neshto u drugom pci slotu?

@ amd-pricha
Oni koji se bave/zive od ovoga verovatno su na intelu ili meku...
ali to ne znachi da amd ne radi sa muzichkim programima...

LAMPASH 16-07-2011 01:12 AM

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 309566)
Polako ostajem bez slova na ovoj temi... plocha da je neispravna ne bi radilo nishta...
tj ako je neki bag bio bi bag stalno a ne samo na muzichkim programima...
hmmm da li si menjao slot u kome je zuvchna? mozda se neshto istripovao taj slot...
Ako nisi... dainstaliraj, promeni slot, instalirah zvuchni pa probaj ponovo...

Da li ima neshto u drugom pci slotu?

@ amd-pricha

U drugom PCI slotu mi je wireless kartica.

Haxli 16-07-2011 02:48 AM

Probaj da izvadish pa da vratish u isti slot ili da probash u tom drugom slotu...

Meni vishe nishta "pametno" ne javlja :(

LAMPASH 16-07-2011 02:56 AM

1 Attachment(s)
Resen problem!!!:grin::grin: SAmo sam reinstalirao windows.Sada je ok, pogledajte, nema vise opterecenja od 50% sa jednim plugom:trchi::

Haxli 16-07-2011 05:49 PM

8-)

psionic 18-07-2011 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 309566)
@ amd-pricha

Kada bilo kome preporucujem kompjuter za bilo sta, klonim se uvek kombinacije AMD / RADEON. Verujte mi na rec, dugo se bavim racunarima i opravkom/odrzavanjem, duze nego muzikom. Uvek postoji razlog. AMD je davno odabrao put kojim je odlucio da ide, prateci kompatibilnost donekle, ali nikad 100%. AMD je u poslednje vreme resio da uradi nesto po pitanju kvaliteta, ali nije to - to. Za gaming - mozda - i to neke firme koje odluce da implementiraju njegov set specijalnih instrukcija, ali zna se sta je procesor. Kada je INTEL radio procesore, koji su bili u stanju da rade i bez kulera, AMD je pravio krsine, koji se SLOME ako ne pazis! Od onda su mi se ZGADILI !

BTW meni je toliko opterecenje u punom projektu sa 15ak WAVESA 1176 i 10ak EQa sa Linear Phase i 2x oversamplingom :banghead: Ne verujete ? Sa'cu okacim screenshit :D

LAMPASH 18-07-2011 03:15 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 309669)
Kada bilo kome preporucujem kompjuter za bilo sta, klonim se uvek kombinacije AMD / RADEON. Verujte mi na rec, dugo se bavim racunarima i opravkom/odrzavanjem, duze nego muzikom. Uvek postoji razlog. AMD je davno odabrao put kojim je odlucio da ide, prateci kompatibilnost donekle, ali nikad 100%. AMD je u poslednje vreme resio da uradi nesto po pitanju kvaliteta, ali nije to - to. Za gaming - mozda - i to neke firme koje odluce da implementiraju njegov set specijalnih instrukcija, ali zna se sta je procesor. Kada je INTEL radio procesore, koji su bili u stanju da rade i bez kulera, AMD je pravio krsine, koji se SLOME ako ne pazis! Od onda su mi se ZGADILI !

BTW meni je toliko opterecenje u punom projektu sa 15ak WAVESA 1176 i 10ak EQa sa Linear Phase i 2x oversamplingom :banghead: Ne verujete ? Sa'cu okacim screenshit :D

Pa koji to CPU sada imas? da nije ovo:http://www.google.com/products/catal...ed=0CFcQ8wIwBQ

psionic 18-07-2011 04:20 AM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 309675)
Pa koji to CPU sada imas? da nije ovo:http://www.google.com/products/catal...ed=0CFcQ8wIwBQ

E bas taj :D

Ma salim se, tu je negde kao i tebi (samo amplitude 3 i jedan vst drummer) doduse na HI quality

EDIT: A amplitube po svoj prilici dosta procesora trosi sam, stvarno stavim dosta plaginova kada dobijem malo vece samo opterecenje... Verovatno oni ne trose toliko. Ma, da nije taj amplitube tebi pravio probleme, a ne Win... ?

Solozabal 18-07-2011 12:17 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 309669)
Kada je INTEL radio procesore, koji su bili u stanju da rade i bez kulera, AMD je pravio krsine..

Mislis nesto tipa Pentium III 800MHz ... On je hladio kuler, a ne kuler njega :grin:

Haxli 18-07-2011 04:11 PM

^ :rotfl:

@psionic
Znam ochemu prichash i razumem shto-kako-zashto priochash ALI ako ce neko da kupi komp koji ce da mu
sluzi za FB, onda josh malo FB, slushanje muzike i mozda ponekad flim da pusti... ja ne vidim razlog zbog chega
bezati od AMD... naravno samo ako postoji razumna razlika u cenu :)
Jer za tako neku [ne]upotrebu rachunara zalosno je dati pare...
Naravno, moje mishljenje :)

All times are GMT +1. The time now is 10:47 AM.