![]() |
Re: Foo Fighters go completely analogue!
2 Attachment(s)
I jos dve.
|
Quote:
U analognom domenu ne postoji monitor na kom mo?e? da gleda? talasne oblike, ne mo?e? da vidi? koliki je offset između kika i basa, to mora? da čuje?. Ergo, analogni domen te tera da slu?a? muziku i da donosi? odluke na osnovu sluha. Malo li je? A ima jo?: U analognom domenu ne mo?e? da snimi? pevača ili gitaristu "nekako", bilo kako, samo da pevač otpeva sve reči i gitarista odsvira sve harmonije, da ih isprati? iz studija pa da sve to posle ukraja? i prekraja? po nahođenju. Dobro, donekle mo?e? ali je to toliko cimanje da ne umem da ti opi?em. Ustvari umem - retu?iraj fotografije na negativu umesto u Photoshopu pa će ti sve biti jasno. Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
potpuno se sla?em i podr?avam ovu priču. Pitanje izbora kao filozofskog pojma je veoma kompleksno, i retki su oni koji prirodno umeju da se snađu sa tim. Svi mi ostali ili izgorimo poku?avajući ne?to, ili nekako vremenom shvatamo da nam mogućnost izbora u stvari smanjuje efikasnost u radu. Svega ovoga se mo?e biti svestan i nastaviti raditi u digitalnom domenu, samo je jako te?ko :) A slu?anje je svakako zaboravljena ve?tina. I kao zaključak, najbitnije od svega
TRIP ČOVEKA KOJI RADI JE SVETINJA U prevodu, ako neko VERUJE da mu Cubase jede mozak, ProTools produ?uje polni organ, a traka ga čini SVEMOGUĆIM, NEK MU BUDE. Iako pola tih teza neće nikad moći da doka?e i mythbustuje na objektivan način, ipak će istina biti da će on dati BOLJE REZULTATE kada radi onako kako on VERUJE da je bolje, nego da se svo vreme u glavi nervira i oseća skučeno i frustrirano. U tom svetlu, ovako FOO FIGHTERSIMA prija, a sudeći po reakciji publike, ima i smisla, jer je album nahvaljen od strane iskrenih fanova, ne samo produckijski, nego i idejno. |
Quote:
da,ima smisla.. i sve si ne?to mislim, ?to sam dublje u ovom poslu, to vi?e vidim neke mikro razlike u načinu/definiciji, npr.biti rock producent, raditi sa bendovima.. to je posebna kategorija, po meni i najte?a, i kreativno i tehnički. i dalje bez obzira na moje mi?ljenje o FF, ovaj članak je vrijedan dokument iz kojeg se mo?e puno naučiti, prvenstveno o samoj definiciji rocknrolla (..i fuckoff producentu, i manjak akustičkog tretmana, i manjak video monitora, i pre?deravanje čokolade, i nemogućnost copypaste-a, i nemogućnost recall automatizacije..) |
|
All times are GMT +1. The time now is 12:51 PM. |