![]() |
Re: Neve 1073EQ za API system 500
Quote:
Ljudi ce ga kupovati zato sto znaju kako 1073 zvuci, ocekujuci to isto. Kao kada ti neko na kesu od brasna napise "brasno meko", a upakuje ti ne meko brasno nego kukuruzno brasno... i ti kad kupis,... to ti ne radi posao... meko brasno ima jednu namenu, kukuruzno brasno ima drugu namenu. Od oba se pravi hleb. Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Odgovor na prvo pitanje- Nisam probao i nema potreba da probam jer znam sta cini "pravi" Neve zvuk, zbog cega je Neve-Neve i toliko trazen i kopiran je TRAFO!!! izmedju ostalih stvari. Kada jednom budes cuo razliku kako nesto zvuci sa trafoima i bez onda ces znati, a posle toga ces moci da cujes razliku izmedju samih trafoa jer i tu ima razlike. Mnogo koristis reci SAVRSENO a to u muzickoj produkciji ne postoji, bas zato kazem da poznajes materiju onda ne bi davao takve izjave. Ne tezi se savrsenstvu nego drugacijem zvuku - karakteru jer je to ono sto svi trazimo NESTO DRUGACIJE. Savrseno je jako subjektivno - na papiru DA, kada slusamo NE. Nije rec da li je nesto bolje, nego koliko je drugacije. Ne pravimo muziku da bi se merila na papiru nego da je pretocimo u ljudsku emociju, stoga TOPLIJE, MEKSE, TVRDJE, MASNIJE dolazi u prvi plan a ne THD SNR i ostalo, o tome pricas kada dajes ozbiljne pare za nesto pa pokusavas da provalis po specifikacijama da li te proizvodjac laze i pokusava da ti uvali muda za bubrege. A upravo o uvaljivanju ovde i pricamo. Kao sto je Bogi vec rekao, da su napisali da je replika Neve 1073 to bi bilo OK, ali napisati 1073 original e to je vec prevara. Onda se onaj ko zna ste je pravi Neve samo nasmeje i nastavi dalje a onaj ko ne zna .... :wink: Ovde nije rec o puristima i savrsenom zvuku, vec samo o tome da li jeste na tarabi ili nije. Ono sto je meni bolje ne mora da bude tebi i obrnuto, ako se tebi svidja novi Neve to je sasvim OK, niko ne kaze da je smece samo da to nije to za sta se prodaje da jeste . :) |
treba sacekati reviews...test za Neve pre-amp u Tape Op magazinu je jako pozitivan...ako je i EQ takav ( u sta ne treba sumnjati)..onda je to dobitna kombinacija.
Ne treba zaboraviti da danas ima novih komponenti koje rade bolje i da je moguce emulirati puno toga.. Koliko je samo poznatih snimatelja priznalo da nemogu da pogode sta je SSL desk eq a sta Waves eq plug in.!! |
Quote:
A i sam znas kako se dobija "pozitivan review" ;) Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
..sta znam - 1073LB pre-amp, IMA rucno namotane transformatore (vidi Neve web sajt), a ako se kupi i 1073LB EQ - postoji opcija da se EQ poveze sa pre-ampom i tako "provuce" kroz transformator...
"The 1073LBEQ module can be inserted between the input and output stages of the 1073LB module, creating a true 1073 classic audio path." NA SVE SU MISLILI momci iz Neve-a! (kladim se da puno njih nisu ni procitali na Neve web sajtu sta sve tu ima...) Jos jeda stvar koja ide u prilog prici je da ovi modulu ne rade na starijim lunch box kucistima...STRUJA nije dovoljno jaka! Novi API lunch box i Purple Audio rack, imaju dovoljno struje da poguraju ove Neve module... |
Quote:
Original 1073 je original 1073 i ništa ne može zvučati isto. Da može, već bi ga 100 puta napravili i prodali ljudima ali NE IDE !! Džabe ti najnovija tehnologija kad im je vrhunac dostignuća POKUŠAJ emuliranja uređaja starog 50 godina. Ne kažem da je novo loše, ali ne može biti isto dobro kao staro jer jednostavno NE MOŽE. NE IDE. Što se tiče ovih usporedbi EQ-a, znaš i sam da su te usporedbe bezveze. Jer zvuk SSL-a nije u jednom modulu EQ-a na jednom kanalu. Razlika je kad počneš raditi stacking, znaš i sam. Isto tako u kontroliranom okruženju ja ću ti složiti koji god želiš EQ da zvuči kao bilo koji drugi i nema šanse da znaš koji je koji isto kao što ni ja sam ne bi pogodio koji je koji. |
Quote:
Pa jos ako se doda da su to sve subjektivne stvari i da isti pre-amo / eq / mikrofon zvuci razlicito u zavisnosti od sviraca / pevaca / snimatelja / sobe itd itd, zakljucak je da je potpuno besmisleno uporedjivati bilo sta !!!! Za eq se slazem 100%, jer to je jedna od stvari za koju je vec mnogo puta dokazano da moze da se odradi ITB i da nema tolike razlike.... |
Quote:
Da nisam "emotivan" ne bih radio domace, zdrave narodnjake, nego ovaj proevropsko-americko-izdajnicko-rezimski bezdusni tehno-electro zvuk :rotfl: Quote:
|
Quote:
|
Quote:
E ako nema kika u ovim danasnjim nazovi narodnjacima, ne znam gde ima... Miksuju ljudi zanrove - deep detroit house underground sound sa frulama rodnoga kraja. Samo da ih neko ne napali da probaju da umuljaju i Goa trance medju 'armonike - bolece :rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 12:39 PM. |