Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Preporuka za Auto (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37690)

sira 20-04-2011 08:11 PM

Re: Preporuka za Auto

Da kupujem ?eni auto, znaći da je pouzdano, da je samo pali vozi
Prvo Toyota, Honda, Mitsubishi pa Mazda
Onda Korejci, Kia, Hyundai, Malezijski Proton
Onda svi evropski, jer danas je to isti k.... u istoj klasi, a para za visoku klasu nema?.

Ja sam kreten feti?ist pa vozim 25 godina staru Alfu koja popije 17 litara po gradu i kvari se kad joj se prohtije :rotfl::rotfl::rotfl:

boggy 20-04-2011 08:58 PM

Quote:

Originally Posted by sira (Post 304488)
Da kupujem ženi auto, znaći da je pouzdano, da je samo pali vozi
Prvo Toyota, Honda, Mitsubishi pa Mazda
Onda Korejci, Kia, Hyundai, Malezijski Proton
Onda svi evropski, jer danas je to isti k.... u istoj klasi, a para za visoku klasu nemaš.

Ja sam kreten fetišist pa vozim 25 godina staru Alfu koja popije 17 litara po gradu i kvari se kad joj se prohtije :rotfl::rotfl::rotfl:

Za KIA-u mogu da potvrdim po licnom iskustvu. Nikakvih problema nismo imali.... a nov RIO 1400, 96ks, benz. sa "full" opremom je bio povoljniji i od Dacie i od Skode svojevremeno (u priblizno slicnim konfiguracijama, ali sa slabijim motorima).

pozdrav

bogi

Nemania 03-05-2011 12:32 PM

Razmisljajuci o vasim savetima, a pre svega o onom -da mi treba ostati pa bar 500e u dzepu kako bih imao za eventualne doplate ako zafali neki deo i sl...naleteo sam na jednog Chrysler PT Cruiser-a.. Bas mi se svilja ta linija.4500e, 2002 god, 2.0 Limited Crna metalik, u fullu, stvarno extra ocuvan, automatik...samo jbg. trosi 10-ak litara, mada ja necu prelaziti ko zna koliko kilometara.. presao pravih 155000.. Nema dodatnih ulaganja... Pa sta mislite o njemu?

Inace sto se tice kilometraze, pricao sam sa dosta majstora, rekose mi da to nije mnogo za taj auto.. I da kod nas u srbiji ne treba gledati i oslanjati se na predjene kilometre, jer tih 80000 nije 80000 vec 380000 i sl..Na ovom PT-ju je prava km..

Arthur 04-05-2011 02:15 AM

to je lep auto, al nisam siguran koliko je ekonomičan

Filip_ 04-05-2011 02:13 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 305160)
naleteo sam na jednog Chrysler PT Cruiser-a.. Bas mi se svilja ta linija.4500e, 2002 god, 2.0 Limited Crna metalik, u fullu, stvarno extra ocuvan, automatik...samo jbg. trosi 10-ak litara, mada ja necu prelaziti ko zna koliko kilometara..

Porodicni prijatelji imali PT-a bas 2.0 benzinca negde sa pocetka 2000-te (vozio ga malo od Kv-a do Bg-a autoputem). Jako udoban i prostran, a i prija onaj retro look, ali ga prodali...problem? - potrosnja...preterano im je bilo preko 10-11 litara corbe u gradu.

boggy 04-05-2011 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 305218)
.......potrosnja...preterano im je bilo preko 10-11 litara corbe u gradu.

Toliko su trosili svi automobili "u gradu" za grad Beograd koje sam vozio intenzivno (Austin 1300ccm, Trabant 600ccm, Golf I 1100ccm, KIA Rio 1400ccm), to vazi za one koji prelaze mostove (ili zaglavljuju u ostalim delovima gde su guzve) i idu prvom/drugom brzinom solidan deo puta.

Standardna prica o "6l benzina u gradu" je nerealna za BG jer se misli na brzinu kretanja 40-60km/h a ne 0-10km/h.

Kad izadjem na autoput, ako ne prelazim 80km/h i vozim u petoj brzini... (nova) Kia Rio trosi koliko pise u specifikacijama, dok ... "u gradu (Beogradu)" trosi preko 10l na 100km, zbog nacina voznje.

Mislim da su razlozi zbog kojih tvoji prijatelji prodaju (dobar) automobil, mozda malo preterani (pogotovo ako zive u BG)

pozdrav

bogi

Filip_ 04-05-2011 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 305219)
Mislim da su razlozi zbog kojih tvoji prijatelji prodaju (dobar) automobil, mozda malo preterani (pogotovo ako zive u BG)

pozdrav

bogi

Moguce, anyway sad imaju Golf 5 TDi. Ne pomisljaju na benzince vise, bas zbog nacina voznje u Beogradu, odn. njihov sin je dosao da zivi u BG again, posle skolovanja u inostranstvu, pa je njemu pripao taj PT, odn. sada Golf dizelas.

P.S. - Mada mislim da danasnji novi 1.2, 1.4 benzinci mogu lagano da potrose goriva do granice od 6-7 max 8 litara u gradu (Beogradu). Opet 2000 kubika je mnogo za auto koji je pretezno po gradu.

Pozz :D

vasko 04-05-2011 05:41 PM

opel kalibra
alfa 164
fiat chroma

pozdrav iz vrnjacke banje

vasko :da:

Surfer 04-05-2011 08:06 PM

Quote:

Originally Posted by vasko (Post 305226)
opel kalibra
alfa 164
fiat chroma

pozdrav iz vrnjacke banje

vasko :da:

Ovo su vjerovatno 3 najgora auta ikad napravljena u povijesti ljudskog roda.
Odlična preporuka:rotfl:

boggy 04-05-2011 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 305224)
......
P.S. - Mada mislim da danasnji novi 1.2, 1.4 benzinci mogu lagano da potrose goriva do granice od 6-7 max 8 litara u gradu (Beogradu).......

Ako se vozi prvom/drugom brzinom? Niko ne pravi automobile sa tim zahtevom.... namerno sam spomenuo Trabanta od 600ccm koji je trosio bas malo (mesavine) ako nisi prelazio 60km/h na autoputu ... ali na "prva-druga" je trosio isto preko 10l...
Kada auto pretezno stoji, pocinje da radi potrosnja "na sat" i "na polaske" iz stanja mirovanja... a ne na predjene kilometre (jer pojedine deonice bi brze pesice presao).... a nema tog motora koji "na prazno" ne trosi nista.... ili jako malo trosi da pokrene auto iz stanja mirovanja.... takve specifikacije niko sebi ne postavlja kao cilj.

Uzgred budi receno, vozim jednog "danasnjeg" benzinca... KIA Rio 2005... i ista stvar po gradu... ali zato na auto putu trosi manje od svih koje sam do sada vozio (5l/100km)

Vozim preko 15 godina, a najvise po Beogradu, naucio do sad da je potrosnja po gradu (Beogradu) slicna, bez obzira na auto (ako je ispod 1500ccm, ove velike nisam vozio)

pozdrav

bogi

p.s. Sigran sam da je vrednost goriva koje se bez veze sprzi na svakodnevne guzve u BG unazad deset godina dovoljno da se napravi nekoliko mostova preko save i guzve prestanu... i jos bi para ostalo... ali naravno... niko o tome ne vodi racuna...

All times are GMT +1. The time now is 11:50 PM.