![]() |
Re: Gde je gre?ka
Quote:
|
Quote:
Ja sam poslu?ao na slu?alicama i nisam čuo nikakav problem |
Quote:
http://soundcloud.com/ddjuric/kloparanje |
Quote:
Kao ?to reče Big Bockie - nije problem u tehničkim gre?kama. Problem je u tome kako je (i ?ta) odsvirano. Da se nadove?em na Vračevu/DaBear-ovu opasku o bubnjarevoj "razigranosti": čoveku prosto ne polazi za rukom da u isto vreme bude i razigran i ritmičan/muzikalan. A vala i gitarske fraze (pa i bas u velikoj meri) su onako nedefinisane, pa sve zvuči kao da se svako razigrava za sebe, a nigde zajedničkog groovea. E, zato treba da snimite ponovo, a ne zbog tehnikalija. Pozdrav, Vasa |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Mislim da nisi napisao u čemu je problem i stavio ovaj link samo sa bubnjem, da nitko ne bi čuo nikakav problem. |
Quote:
Quote:
|
moja standardna studijska praksa je da snimam bubnjara u maximalno 5 tejkova, prosečno, jer ako je dobar, kaže mi šta ima u prvih 2-3, a ako je loš, posle 5-6, postaje još gori. Snimam tejkove jedan preko drugog, pa onda koristim laneove iz Cubasea da napravim od toga jedan čestit celovit tejk. I od babe čas posla nastaje devojka ;) U zadnjih godinu dana, nisam imao sešn gde je bubanj za ceo album oduzeo više od 3 radna dana, sa sve nameštanjem sounda i štimovanjem. Posle ovisno o tome koliko je loš bubnjar, provedemo još x ili xy dana u editingu. Ali dobijemo jako jako zdrav i ubedljiv rezultat
|
Arthur je kako vidim ODLICNO razradio sistem ! Bravo
|
Quote:
U okviru sistema rada za koji ste odlučili sigurno nećete postići ni tonsku ni muzičkotehničku perfekciju, koliko god se trudili. Ono na čemu pak ima smisla insistirati je zajedni?tvo benda, autentičnost izvođenja u datom trenutku, takve stvari, makar po cenu tehničke "traljavosti". Insistirajte na onome ?to vam najbolje ide (zajednička svirka, kako ka?e?) umesto da tro?ite energiju na re?avanje tehničkih detalja. U suprotnom ćete dobiti izvođenja koja nit' smrde nit' miri?u, sa zvukom koji nit' smrdi nit' miri?e. Jebiga, ne verujem da vam je to cilj. Jeste off topic, ali ne?to me ba? briga za to :wink: Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 04:29 AM. |