![]() |
Re: Room fine tuning
Quote:
pozdrav bogi |
Da, postoji za oba usrednjavanje. Jedini razlog za ?ta koristim sweep je zbog RT60, ali sa druge strane znam da vi?e maltretiram zvučnik takvim signalom.. Jo? kada se zaređa 40 ponavljanja :(
Pa ako na kraju metodom usrednjavanja dobijem sličan rezultat, radije ću koristiti MLS uvek.. Proveriću |
Quote:
Ne bih se slozio da je ARTA brzi sweep teza muka za zvucnik od ARTA MLS za merenje impulsnog odziva (i svega sto proizilazi iz toga), posto u oba postoje sub frekvencije koje mogu da prouzrokuju preveliko iskakanje membrane.... pa treba voditi o izlaznom nivou u oba slucaja. onaj dugotrajni sweep u STEPS delu ARTA software-a je opasan... :shock: pozdrav bogi |
4 Attachment(s)
Evo ga moj 5000 post (:shock:)
evo nekog pilot merenja...REW...... merio sam od 50-2000 Hz..... (da ne maltretiram zvucnike previse, a i onako ne znam sta bi mgao da uradim da imam problem na 40 Hz:rolleyes:... Morao sam meriti omni oktavom mk012 jer mi je behringer posle prvog pokusaja merenja jedostavno otkazao poslusnost :banghead: |
Quote:
pozdrav :) bogi |
Quote:
|
Quote:
Mozes li malko vece slike... ne vidim brojeve na grafikonima... godine.... I da... bilo bi lepo da nam kazes sta ti koji grafikon predstavlja... i kolika ti je korisna zapremina prostorije. pozdrav bogi |
Ok..... smanjio ga je upload dodatno..... odoh do studija, pa za 10tak min kacim........
Sta treba sve da okacim... imam neki freq odziv i RT |
Quote:
i uradi 1/3 octave smoothing... ili mi posalji merenja na mail pa cu ja da ih spremim. pozdrav bogi p.s. mislim... ja cu stvarno da gledam ta merenja :rolleyes:.... ne salim se... :mrgreen:.... treba da vidim brojeve u tom slucaju. :D |
3 Attachment(s)
evo punih slika u RARu, posto ih forum kompresuje do nevidljivosti
Prostorija je 3,8m x 6,9m x 2.45m sto je oko 65 m3 |
All times are GMT +1. The time now is 12:30 AM. |