Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   sta je vazno u muzici ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36288)

Znak 30-12-2010 07:05 AM

Re: sta je vazno u muzici ?

@AudioStorm

O kompleksnosti i dopadljivosti lepo je rekao Čak Beri, sve u jednoj strofi:

I have no kicks against modern jazz
Unless they try to play it too darn fast
And change the beauty of the melody
Until it sounds just like a symphony

DaBear 30-12-2010 08:56 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 294976)
nedostaju mi shiva i google...

ne postoji ona izreka dzabe..."ne znas sta imas - dok ga ne izgubis!" :D

ima tu jos par mudraca koji su "nestali"....gde li su sad?

kejkz 30-12-2010 09:10 AM

Nisam siguran sta rade, ali sam siguran da uzivaju na neki svoj nacin. Mada shivu mogu pitati, al' gugla tesko.

ugljesa 30-12-2010 09:34 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 294976)
nedostaju mi shiva i google...

:grin::rotfl::rotfl:

ugljesa 30-12-2010 06:19 PM

Evo linka gde produkcijski tim Justice league govori o tome kako su napravili pesmu Aston Martin Music za Rick Rossa.Okacio sam ovo jer govore o tome kako za hit ne treba puno elemenata .Uzivajte

http://www.youtube.com/watch?v=RxABo...eature=related

Goran B 30-12-2010 06:34 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 294708)
Znam da se ovde uglavnom prica o produkciji, spravama, lemilicama itd, ALI ne treba zaboraviti da to NIJE ono sto pravi muziku dobrom!

evo ga mali podsetnik:

Zasto ljudi slusaju muziku?

- Prija im, lepo im je..slusaju MELODIJE i dobre promene akorda (koji znaju da pobude neku emociju),
- neslusaju bass bubanj, de-essere, kompresore ili saturaciju !!

Neko voli da slusa svirku - DOBRO ODSVIRANE pasaze, solazu, virtuoznost, komplikovane ritmove i cinjenicu da je to ODSVIRANO a ne izprogramirano (ja se lizno ne palim vise na to, ali ima ljudi..) itd..
- ne slusaju instrumente i pogadjaju koje su zice na gitari ili da li je pravi Rhodes ili VST

Puno, puno lludi slusa tekstove i "poruke" u tekstovima...identifikuju se sa pricama u tim tekstovima.
- ne slusaju mikrofone, pre-ampe itd itd...

milion puta je dokazano da su pesme snimljene u smesnim studijima na smesnoj opremi, dirnule milione ljudi (iz kojekakvih razloga) i postale veliki hitovi.
Jako puno ljudi (posebno po audio forumuma) trazi izgovor u nedostatku dobre opreme i studija...a niko ne razmislja da li je ta muzika koju rade i zele da prezentuju svetu, dovoljno dobra, dovoljno razradjena i da li ima smisla uopste !!!

ako smislim jos nesto...dodacu !!

Amin! :)

alavuk 01-01-2011 10:37 AM

emocija , to je najvaznija stvar

http://www.youtube.com/watch?v=P-ZWIkWkOeE

AudioStorm 01-01-2011 11:35 AM

I ja kazem matori...nema tu nikakve mudrosti,emocija jeste najvaznija.
Ja se izvinjavam sto sam smorio mojim prethodnim postom ali evo covjek je dao pravi primjer!

P.S.Jeeebote,gdje si me bacio,devedeseta...Ko je sve tu covece,Magi,Gale,Vampiri,Cukic,sestre Barudzija,Delca,Nesha...sjecam se kao da je juce bilo...kakvo vrijeme...:cry:
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">

balthazaar 01-01-2011 03:54 PM

Nikako ne treba zaboraviti taj element popularne muzike koji i nije sama muzika a mo?da je i najbitniji - to je tekst. Tekst je u većini slučajeva upravo okidač za emocije koje budu izazvane kod slu?aoca! Pretpostavljam da kad bi na istu melodiju bio pjevan neki drugi tekst - to ne bi bilo to ?to se tiče prijema kod publike. Tekstovi u popularnij muzici su zanimljiva estetička forma - dobro obja?njenje koje sam čuo je " Manje od poezije - vi?e od banalnosti"- to je neka mjera "dobrog" teksta u popularnoj muzici. Mada moram priznati da se ta mjera sve vi?e pomjera u "vi?e od banalnosti" ali u kontra smislu :)U nekim tekstovima stvarno mogu da se čuju najni?e infantilne bljuvotine...ali dobro - sve je to samo slika vremena u kome ?ivimo!

awacs 01-01-2011 05:01 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 294824)
ih a ?ta ćemo ondak sa du hast ili hierate mich, koji i jesu njihovi breakthough hitovi, a nisam siguran ni da se na armoniku daju svirati :)

Pa sa te dve nećemo ni?ta :) One su mo?da bile breakthrough u okviru ?anra, za razliku od "Amerike", koja je zafatila malo ?iru populaciju :D A kod (bilo koje, pa i popularne) muzike je va?no da uspe da iskoči iz okvira ?anra. U tom smislu - Amerika by Rammstein, Model by Kraftwerk i Ode an die Freude by Beethoven su slične jerbo ih je moguće odsvirati na Dallape harmonici (čak i sa drugačijom harmonizacijom), a da i dalje budu prepoznate kao "dobre pesme" ili "dobra muzika" od strane "naroda".

Pozdrav,

Vasa

P.S. Bitlsi su bili i ostali najveći autorski tim između ostalog i zato ?to su pravili pesme koje trpe svakakve ?anrovske "zloupotrebe".

All times are GMT +1. The time now is 12:28 AM.