![]() |
Re: sta je vazno u muzici ?
@AudioStorm
O kompleksnosti i dopadljivosti lepo je rekao Čak Beri, sve u jednoj strofi: I have no kicks against modern jazz Unless they try to play it too darn fast And change the beauty of the melody Until it sounds just like a symphony |
Quote:
ima tu jos par mudraca koji su "nestali"....gde li su sad? |
Nisam siguran sta rade, ali sam siguran da uzivaju na neki svoj nacin. Mada shivu mogu pitati, al' gugla tesko.
|
Quote:
|
Evo linka gde produkcijski tim Justice league govori o tome kako su napravili pesmu Aston Martin Music za Rick Rossa.Okacio sam ovo jer govore o tome kako za hit ne treba puno elemenata .Uzivajte
http://www.youtube.com/watch?v=RxABo...eature=related |
Quote:
|
|
I ja kazem matori...nema tu nikakve mudrosti,emocija jeste najvaznija.
Ja se izvinjavam sto sam smorio mojim prethodnim postom ali evo covjek je dao pravi primjer! P.S.Jeeebote,gdje si me bacio,devedeseta...Ko je sve tu covece,Magi,Gale,Vampiri,Cukic,sestre Barudzija,Delca,Nesha...sjecam se kao da je juce bilo...kakvo vrijeme...:cry: <input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden"> |
Nikako ne treba zaboraviti taj element popularne muzike koji i nije sama muzika a mo?da je i najbitniji - to je tekst. Tekst je u većini slučajeva upravo okidač za emocije koje budu izazvane kod slu?aoca! Pretpostavljam da kad bi na istu melodiju bio pjevan neki drugi tekst - to ne bi bilo to ?to se tiče prijema kod publike. Tekstovi u popularnij muzici su zanimljiva estetička forma - dobro obja?njenje koje sam čuo je " Manje od poezije - vi?e od banalnosti"- to je neka mjera "dobrog" teksta u popularnoj muzici. Mada moram priznati da se ta mjera sve vi?e pomjera u "vi?e od banalnosti" ali u kontra smislu :)U nekim tekstovima stvarno mogu da se čuju najni?e infantilne bljuvotine...ali dobro - sve je to samo slika vremena u kome ?ivimo!
|
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Bitlsi su bili i ostali najveći autorski tim između ostalog i zato ?to su pravili pesme koje trpe svakakve ?anrovske "zloupotrebe". |
All times are GMT +1. The time now is 12:28 AM. |