Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   All In One studio Akvarij (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36126)

boggy 11-12-2010 09:40 PM

Re: All In One studio Akvarij

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 293553)
.... osim nagnute povr?ine koji je knauf gips i sa klasičnom drvenom konstrukcijom, a koja djeluje kao membranski absorber sama od sebe i sa peakom absorpcije na cca. 40Hz.

iznad je klasican krov? crep?

pozdrav

bogi

NLP 11-12-2010 09:47 PM

Da pa može, nisam ja osobno crtao graf:), prvi graf je kad smo šetali absorpcijsku okrenutu površinu na panelima protiv sweet spotu tamo amo a drugi graf kad je bilo zaokrenuta difuziona površina. Pomerao se i mikrofon napred nazad u sweet spotu.

Znam da zna REW i zeznuti RT60 ali toliko puta je ponovljeno, merili smo oko 2 sata (ajd dobro sa premorom) i sa njegovim desktop i mojim laptop računalom i veoma slično kaže.
To su rezultati sa mojeg laptopa.

boggy 11-12-2010 09:53 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 293556)
Da pa mo?e, nisam ja osobno crtao graf:), prvi graf je kad smo ?etali absorpcijsku okrenutu povr?inu na panelima protiv sweet spotu tamo amo a drugi graf kad je bilo zaokrenuta difuziona povr?ina. Pomerao se i mikrofon napred nazad u sweet spotu.
.......

Znaci, da proverim da li sam dobro razumeo

donji grafikon je sa difuzorom...
Gornji je sa apsorberskom stranom
promene nastaju usled pomeranja mikrofona
?

pozdrav

bogi

NLP 11-12-2010 09:53 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 293555)
iznad je klasican krov? crep?

pozdrav

bogi

Ta kriva povr?ina je krov od dozidka da i zavr?eno/pokriveno sa pločami od gipsa+izolacija. A odmah izza klasičan krov, znači drvena konstrukcija, podaskano i preko opečna/ciglana kritina (ne znam kako se ka?e).

boggy 11-12-2010 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 293559)
Ta kriva povr?ina je krov od dozidka da i zavr?eno/pokriveno sa pločami od gipsa+izolacija. A odmah izza klasičan krov, znači drvena konstrukcija, podaskano i preko opečna/ciglana kritina (ne znam kako se ka?e).

kako god da se kaze razumeo sam ;)

pozdrav

bogi

NLP 11-12-2010 09:56 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 293558)
Znaci, da proverim da li sam dobro razumeo

donji grafikon je sa difuzorom...
Gornji je sa apsorberskom stranom
promene nastaju usled pomeranja mikrofona
?

pozdrav

bogi

Da. Da.
Usled pomeranja absorber/difuznih površina.

Edit: da i to: pomeralo se i do tamo levo/ desno gdje su prozori i stijene a oni nisu bili pokriveni sa absorberima.

boggy 11-12-2010 09:58 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 293561)
Da. Da.
Usled pomeranja absorber/difuznih povr?ina.

Edit: da i to: pomeralo se i do tamo levo/ desno gdje su prozori i stijene a oni nisu bili pokriveni sa absorberima.

Hvala

pozdrav

bogi

Zoki 11-12-2010 10:21 PM

Pozz Nenadehttp://www.rumski.com/forum/attachme...1&d=1292099994

Koliko je bio udaljen mikrofon od izvora zvuka za ovaj grafikon?

boggy 11-12-2010 10:33 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 293553)
Jedna popravka:
nije posve pasivno, i na početku sam rekao, da su sve stijene zidane osim nagnute povr?ine koji je knauf gips i sa klasičnom drvenom konstrukcijom, a koja djeluje kao membranski absorber sama od sebe i sa peakom absorpcije na cca. 40Hz.

Preterujes.. uticaj tog "aktivnog" dela je stvarno zanemariv, vaznija karakteristika je da je prilicno transparentan za niske frekvencije te deo sobnih modova izostane (ode i vise se ne vrati).

pozdrav

bogi

NLP 11-12-2010 10:39 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 293568)
Preterujes.. uticaj tog "aktivnog" dela je stvarno zanemariv, vaznija karakteristika je da je prilicno transparentan za niske frekvencije te deo sobnih modova izostane (ode i vise se ne vrati).

pozdrav

bogi

Ne znam kako tačno bi bilo bez, odmoglo nije:)
Kako god volumen je dosta dobar da se dosta napravi, moglo bi da su dimenzije vi?e u korist ?irine ali kako je je u konkretnoj situaciji.

All times are GMT +1. The time now is 10:24 PM.