Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Akademija besplatno za bendove (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35104)

Znak 13-09-2010 09:34 PM

Re: Akademija besplatno za bendove

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 286963)
Ovo što sam (bez tvoje dozvole) boldovao je potpuna besmislica. Dobra produkcija nije stvar novca nego umetničkog dogovora i zajedničkog interesa (koji ne mora nužno da bude finansijski) između izvođača i producenta. Ja to onako iz prve ruke. I u pravu si kad kažeš da je to poseban topik. A zašto ga onda ne otvoriš?

Pozdrav,

Vasa

Otvaram.
edit: molim samo malo strpljena dok otkucam ceo prvi post.

Everbeatz 13-09-2010 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286957)
Za mene je to nekoliko stotina sati kontinuiranog rada u studiju sa profesionalnim uređajima i toncima od zanata - da ne govorim o producentu.

Cesto upotrebljavas rec "producent", a nisam bas siguran da ti je jasno koja je to vrsta posla i sta podrazumeva..

Everbeatz 13-09-2010 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 286946)

Kakav bre studio, pa ja sam sa bendom slomio 10 kubika palica,pa tek onda studio...

:thumbsup:

Znak 13-09-2010 11:13 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 286965)
Cesto upotrebljavas rec "producent", a nisam bas siguran da ti je jasno koja je to vrsta posla i sta podrazumeva..

Hebem li ga, znam da vrti neke dugmiće...

awacs 13-09-2010 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286969)

Jok.

Pozdrav,

Vasa

dvuckovic 14-09-2010 12:14 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286969)

Ne mora ni da pridje blizu.

Znak 14-09-2010 12:25 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 286977)
Ne mora ni da pridje blizu.

Ne mora, al' oće...

Znak 14-09-2010 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 286965)
koja je to vrsta posla i sta podrazumeva..

Evo jedan drastičan primer - Pol Makartni o Najdželu Godriču (rođen 1971.), producentu albuma Chaos And Creation In the Backyard:

"Nigel... refused to allow me to sing songs that he didn't like, which was very cheeky of him"

Makartni je hteo da na albumu sviraju muzičari koji ga inače prate na turnejama. Godrič je odlučio da Pol ipak odsvira sve sam.
I da, vrteo je dugmiće!

Everbeatz 14-09-2010 09:43 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286981)
Evo jedan drastičan primer - Pol Makartni o Najd?elu Godriču (rođen 1971.), producentu albuma Chaos And Creation In the Backyard:

"Nigel... refused to allow me to sing songs that he didn't like, which was very cheeky of him"

Makartni je hteo da na albumu sviraju muzičari koji ga inače prate na turnejama. Godrič je odlučio da Pol ipak odsvira sve sam.
I da, vrteo je dugmiće!

To je ko kad te neko pita sta radi basista, a ti kazes - pise neke textove...verovatno ima primera gde i basisti pisu textove, al mu to nije primarni posao...i uzimas prilicno stare primere za "posao" producenta...daleko od toga da on ne zna da "vrti dugmice", ali to prepusta nekom ko se puno bolje razume od njega, stavise, to mu je i posao, da pronadje kompletan tim koji sprovodi da se muzicki proizvod sprovede od pocetka do kraja

Znak 14-09-2010 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 286996)
To je ko kad te neko pita sta radi basista, a ti kazes - pise neke textove...verovatno ima primera gde i basisti pisu textove, al mu to nije primarni posao...i uzimas prilicno stare primere za "posao" producenta...daleko od toga da on ne zna da "vrti dugmice", ali to prepusta nekom ko se puno bolje razume od njega, stavise, to mu je i posao, da pronadje kompletan tim koji sprovodi da se muzicki proizvod sprovede od pocetka do kraja

Je l' ti to mene zeza??
edit:
Sorry, nisam pretpostavio da će neko ozbiljno shvatiti ono "bem li ga, vrti neke dugmiće" pa jo? se popaliti i da obja?njava kako "nije to". Nema vi?e ironije, obećavam.

All times are GMT +1. The time now is 11:33 AM.