Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   amadeusvk - sredjivanje malog studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34664)

tomycrosound 09-11-2013 03:00 PM

5 Attachment(s)
Attachment 13699Attachment 13700Attachment 13701Attachment 13702
i panorama :)
Attachment 13703

?ta je tu je; ima tog jos za poradit..

Ljepljiva traka, na plafonu (hrapavom), m2 spuzve od 7cm, mislis da ce drzat!?

Nocni-Ekspres 09-11-2013 04:06 PM

Re: amadeusvk - sredjivanje malog studija

Treba ti jos jedan Absorber iznad tebe na plafon jer kako vidi je cist zid ob betona i nije dobro.

Eomsy 09-11-2013 04:39 PM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 352287)

Ljepljiva traka, na plafonu (hrapavom), m2 spuzve od 7cm, mislis da ce drzat!?

U?erafi drvene lajsne na plafon, pa ljepljiva traka po njima. Ili stavi lijepilo na spu?ve, te nekom pločom i letvom to podboltati na stropu dok se ne osu?i :wink: ...

tomycrosound 09-11-2013 05:27 PM

1 Attachment(s)
Attachment 13704
Kazu da sve oko monitora (zvucnika) smeta, al evo nabacio i drugi par na stol, cisto za poslusat kako zvuci nesto i na njima.. Ne cujem da smetaju :-o

tomycrosound 14-11-2013 06:32 AM

Re: Tomycrosound - sredjivanje malog studija

Spominjali su se materijali za prekrivanje mineralne (u mom slučaju staklene) vune.. Mikrofibru ne mogu pronać nigdje u većim komadima?!
Kod mene je tkanina obična za šivanje.. Vuna u absorberima po zidovima dodatno je umotana u stare plahte, neke su dodatno čak i u najonu, neke nisu..
A ova vuna pod-strop u dva ćoška prekrivena je samo tkaninom koja se vidi, s tim da je poduplana. Ima li straha od leteće mikro prašine po sobi ?!
Na zvučnicima (tj crnim, tamnim površinama) ne vidim prašinu..al, ako je mikro možda se ne vidi :-O
hm?

P.S.
s obzirom da mi je nick "amadeusvk" promjenjen, molio bih moderatora da u naslovu teme stari nick zamjeni novim, ako je moguće . Hvala.

Eomsy 16-11-2013 07:39 AM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 352516)
Spominjali su se materijali za prekrivanje mineralne (u mom slučaju staklene) vune.. Mikrofibru ne mogu pronać nigdje u većim komadima?!
Kod mene je tkanina obična za ?ivanje.. Vuna u absorberima po zidovima dodatno je umotana u stare plahte, neke su dodatno čak i u najonu, neke nisu..
A ova vuna pod-strop u dva ćo?ka prekrivena je samo tkaninom koja se vidi, s tim da je poduplana. Ima li straha od leteće mikro pra?ine po sobi ?!
Na zvučnicima (tj crnim, tamnim povr?inama) ne vidim pra?inu..al, ako je mikro mo?da se ne vidi :-O
hm?
. Hvala.

Pisalo se o tome. Tkaninu provjeri? tako da sa usisavačem sise? kroz tkaninu vunu na drugoj strani iste, ako prq?ina vune prolazi, tkanina nije dobra. Najlon se ne stavlja na absorbere jer se time radi membrana na absorberu koja rezonira na nekoj frekvi, a sam Bog zna kojoj .... Test usisavačem ti je najbolji. Zato se i zove mikrofibra, jer zaustavlja mikro pra?inu.

Sent from Predator's phone

tomycrosound 16-11-2013 08:53 AM

Da, procitao sam i to u jednoj od tema u medjuvremenu..
A gdje da nadjem veliku mikrofibru!?

Problem s ljepljenjem par spuzvi na plafon ostaje. Probao 5 raznih ljepila - nista.

Eomsy 16-11-2013 06:23 PM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 352618)
Da, procitao sam i to u jednoj od tema u medjuvremenu..
A gdje da nadjem veliku mikrofibru!?

Od ove stranice na dalje je o mikrofibri i gdje je naći ... A ispitivanje kanine (usisavač ver?n) u ovom postu

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 352618)
Problem s ljepljenjem par spuzvi na plafon ostaje. Probao 5 raznih ljepila - nista.

Probaj kako sam ti rekao, napravi drvene okvire po uzorku spu?ve, njih pri?erafi za plafon, te na njih spu?vu zaliijepi ili priheftaj (?teperica za tkaninu će koristiti) ...

tomycrosound 16-11-2013 08:47 PM

Izbjegao bih busenje to je problem..
(Beton, prasina,.) Cak i usisavac kraj busilice ne uhvati sve..
Zaljepio danas 2 kom jedva nekako ;)

tomycrosound 17-11-2013 01:32 PM

Testirao tkaninu tako da sam maramicu (za nos - ne papirnatu) poduplao, nategnuo preko crijeva usisavaca i prislonio na absorbere i superchunk., malo prosetao lijevo- desno. Testirao s prve 2 brzine - i nema nista! Ni trun!?
Kasnije citam kako se mikrprasina staklene vune ne vidi golim okom..,

Da li prasina staklene vune (mikro il ona krupnija) svjetluca ako se osvijetli pod odredjenim kutem?

Imao sam situaciju, sve poslozeno u prostoriji, tek onda unosio izrezanu vunu u coskove.., u jednom trenutku sve se srusi dolje (stakl. vuna). Kasnije sve usisano, obrisano.., al ponekad kao da se nesto mjestimicno svjetluca, pa me zabrinjava pomalo..

All times are GMT +1. The time now is 11:16 PM.