![]() |
Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IyC2XiI6bWk&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IyC2XiI6bWk&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
|
Iscitah 4 strane diskusije (sa nekoliko dobrih stavova), a nikako da pravilno procitam naslov thread-a...
Da li se prica o stanju na muzickoj sceni, ili o kvalitetu (zanatskom delu) produkcije? |
Quote:
pozdrav bogi p.s. ukratko, izaberi sta hoces od ta dva sto si naveo... a mozes i oba :) |
Quote:
(stanje na sceni i (zanatska) produkcija.) |
ja volim da mislim da je sama ta produkcija vishe od zanata, i da je u tom zanatskom pristupu produkciji upravo jedan od razloga zbog kojih zaostajemo za zapadom. Producent (dodushe shirok pojam) treba da bude umetnik a ne samo zanatlija koji treba muziku da upakuje za trzishte.
|
Quote:
Jebes svet. :banghead: Sada, u 21. veku muzika je SRANJE u celom svetu, iako u Americi imas studije sa SSL konzolama na svakom cosku. Ja mislim da nema jeftinih studija od 100 eur i digitalne tehnologije (vst, autotune, itd) muzika kod nas bi bila kvalitetnija. Profesionalna oprema i lepi studiji znaju da motivisu muzicare i producente. |
Quote:
|
...u potpunosti se slazem, ne daj Boze kod nas nekome reci "ej nije to dobro, hajde da probamo nesto drugo", sledi odgovor "ja sam to bas tako zamislio, sta ti meni tu ovo ono"... i sta onda, nego "vezi konja gde ti gazda kaze"...govorim to iz 20-togodisnjeg iskustva...no, osvrnuo bih se i na sam pojam muzickog producenta, a ima ih barem 7 vrsta, no u moje vreme na zapadu muzicki producent je mogao da bude samo neko ko ima od 3-5 godina radnog iskustva kao audio engineer, ko je muzicki obrazovan i poznaje najmanje dva instrumenta i ko zavrsi visoke skole i usput malko ako ukrade da stazira nuz poznate i priznate face...(pozeljno)...kod nas opet svaki kurdja koji ima kompjuter i mikrofon skuplji od 200EU, ima "studijo" a bogami i produkciju svoju, a da ne pricamo o harmonikashima....ha,ha (bez uvrede naravno) :wink:
|
Quote:
E to ! Svaka ti zlata vredi :) Tacno tako, ovde jedan lik radi i aranzman i mastering i post produkciju i produkciju ponekad a nema 3 blage... Tako je svuda. Oni imaju citavu fabriku koja radi iza njihovih velikih imena, kao za film, pola sata spica da se vrti ! |
Zaboravih ove likove. Bend se zove Azil 5 iz NS.
Licno mi je pevac prilicno neubedljiv, mozda malo e-ka-ve-icno sve zvuci na momente ali generalno ljudi su vrlo dobri muzicari i ima autorskih textova sto je sve ukupno svetlo na kraju tunela.Ulazu u snimke i opremu a live zvuce bolje nego na CD,da se nadovezem na Arthurovu pricu... Jos 10 ovakvih bendova (mislim na rad i trud) i eto nam pocetka scene... <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2dQgJSLYvoA&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2dQgJSLYvoA&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> |
All times are GMT +1. The time now is 03:12 PM. |