![]() |
Re: Ultimate recording Amp
Quote:
|
Quote:
:/ da li je moguce? inache i dalje jurim nekog polovnog blackface twin ampa ili twin verb-a.. ali samo za svirke.. simulacije su sve bolje i bolje.. bar shto se clean-a tiche.. Quote:
Quote:
Quote:
|
Ja ne znam je li tko od vas gitarista, ali meni puuuno bolje zvući kombinacija Squier ili neka slična jeftinija gitara - Vox AC30 ili Fender Bassman nego Gibson SG ili Fender u valvestate ili slično pojačalo, to iz prve ruke ?ta se tiće gitara i pojačala koja sam imao, svirao ili snimao.
|
AC 30 sam naveo kao jedno od svega par pojacala za koje ja smatram da mogu odraditi posao i to odlicno.
Za to pojacalo koje si naveo, nisam cuo. |
Quote:
ok, ovo je malo propagandna igrarija.. ali orange je IMHO, sa najnovijim Dual Ch.Tiny Terrorom, najuporabljivije pojačalo koje sam probao. Kad sam sebi za studio/live tražio slično, završio sam na mesi dualrectu, naravno nisam požalio, jer tu nije riječ samo o hi-gain ampu kad na 3 kanala imate nekoliko modova (gain strukture) sa ogromnom paletom boja,stražnjom power kontrolom (aka. variac), itd.. ..ali ima manu da je prejako za studio (ok,snaga se može reducirati na par jednostavnih načina do čak 30-ak watta,ali..) fora kod novog tiny-a je da osim do sada klasičnim 7/15w modom dolazi i 30w setting (ulaze sve 4 EL34 u amp stage), te novi dist kanal koji me oborio s nogu. topla preporuka! @arthur, potpisujem rečeno sa tvoje strane, vidi se da si pravi znalac!! |
Quote:
@Sira Nikad nisam imao sreće sa Squierima i jeftinijim gitarama. SG me je odu?evio skoro u kombinaciji sa JCM800 i finim pedalboardom. Čini mi se da ste ne?to pogre?no radili ako ste do?li do tog zaključka @Reinhardt Mjetal je raT! :drums: |
@arth, fora od Demetera, sm57+mali omni kond.(mjerni mike)
probao-vrhhh!! |
Quote:
Citam neku stranu literaturu gde neke svetske face (koje su 70-ih i 80-ih radile cuvene hiteve) objasnjavaju (doduse vrlo povrsno i sturo, normalno nece ni oni sad da kazu ne znam ni ja sta) kako su sta snimali,ko je kakve mikrofone koristio za sta i tako. Mislim da skoro da ne postoji neko o kome sam citao a da ne koristi 57icu ili dva komada tog mikrofona i mislim da bese Alan Parsons, rece da mu je 58ica kao brucu bolja zbog nekih njegovih sizovizija i tako dalje... O koncu mislim da ni nema sta da kazu jer se sve na kraju svodi na uvo i trip u glavi onoga ko radi. Tu objasnjenja nema. Zasto nesto radis? Mislis da tako treba... Formule nema! Pravila, sto vise ucim i radim,u ovakvim situacijama NE POSTOJE! Radis kako ti odgovara, ali predrasude o tome da se ne moze dobiti sound zato sto je mic od 100 ojra...to prosto obozavam da opovrgnem!:D |
pritom taj majk tek zasvira ako se ubode u neki lep preamp, kao što je taj MCI, ne prepoznaješ ga.
|
Quote:
Quote:
Ja nemam neku preskupu opremu, niti mislim da je potrebna. MCI nije izasao vise 500 - 600 evra, a i tlm 193 nije preterano cenjen mikrofon, ali mi ta kombinacija odgovara. Quote:
Sto se tice hi gain varijanti, one bar meni ne trebaju, a da mi trebaju koristio bi 57, stvarno ne bi znao sta bi drugo. Nemam nista protiv sm 57, kupicu ga kad bas ne budem imao sta pametnije, nek' ima, ali ne radim muziku gde mi je potrebno pojacalo od 100W koje rusi kuci, a daje sasvim skroman zvuk kada se snimi (za moj ukus, nekom je to super, meni se ne svidja). |
All times are GMT +1. The time now is 03:21 AM. |