Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Ultimate recording Amp (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33777)

google 29-04-2010 11:11 PM

Re: Ultimate recording Amp

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 278223)
jok ja. Nemam problem sa tim. To su dečije bolesti i extremni slučajevi. Ja pričam o gain strukturi, riffovima i ostalim stvarima elementarnim za perceptivnu skupoću zvuka.

Skup zvuk sa SM 57?

HeatMan 29-04-2010 11:32 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 278186)
A sta te je oborilo s nogu,mislim sta si svirao,koje emulacije?Neki cleanovi,crunch,distorzije?
A i ovo je tema o pravim pojacalima;)
Pozdrav!

jazz chorus.. njega se secam.. proleteo sam jako brzo kroz clean ampove i bio sam u fazonu

:/

da li je moguce?

inache i dalje jurim nekog polovnog blackface twin ampa ili twin verb-a.. ali samo za svirke.. simulacije su sve bolje i bolje..

bar shto se clean-a tiche..

Quote:

Originally Posted by google (Post 278221)
2. Gitarista moze napraviti "farbu" koja ce njemu zvucati mnogo dobro dok solira sam u sobi. Kada se to totalno verno preslika u miksu se ne mora cuti dobro iz vise razloga, mozda je nabudzio bas koji ce pokriti bas gitara, ili ima neki brutalan dilej koji mu je divan dok solira, a u miksu ce to da smeta i sl. Mnogo reverba opet lepo zvuci dok se solira, a i to obicno ne izlazi za medalju i da ne nabrajam.

Zato kazesh u startu, "sve shto je dodatni efekat (pa nabrojish) cu ja dodati sam.. ti mozesh trunku reverba da dodash ako je to ton koji hocesh." ali opet, ne mislimo u tom smislu na gitaristu.. to je u nekom inzenjer zvuka smislu.. mislio sam vishe na to kako svira chovek.. daj istu gitaru ubodeno u isto pojachalo dvojci gitarista, i dobicesh razlichite tonove.. chak ni ne moraju da setuju pojachalo.

Quote:

Zato je najbolje uzeti gitaru i sam odsvirati. Nema ubedjivanja sa gitarskim super- herojem. :D

to je problem sa svim muzicharima ne samo sa gitaristima..

Quote:

3. Zasto nesto mora biti "totalno verno"? Vazno je da dobro zvuci, uopste ne mora biti realno.

potpuno se slazem

sira 30-04-2010 07:22 AM

Ja ne znam je li tko od vas gitarista, ali meni puuuno bolje zvući kombinacija Squier ili neka slična jeftinija gitara - Vox AC30 ili Fender Bassman nego Gibson SG ili Fender u valvestate ili slično pojačalo, to iz prve ruke ?ta se tiće gitara i pojačala koja sam imao, svirao ili snimao.

google 30-04-2010 08:58 AM

AC 30 sam naveo kao jedno od svega par pojacala za koje ja smatram da mogu odraditi posao i to odlicno.

Za to pojacalo koje si naveo, nisam cuo.

Reinhardt 30-04-2010 09:32 AM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 278198)
Evo najnovije web iskopine, resenje svih problema u zivotu!
Stavio sam odvojeno da ne zbrkam temu jos vise!

http://www.rumski.com/forum/showthre...195#post278195

ok, ovo je malo propagandna igrarija..

ali orange je IMHO, sa najnovijim Dual Ch.Tiny Terrorom, najuporabljivije pojačalo koje sam probao.

Kad sam sebi za studio/live tražio slično, završio sam na mesi dualrectu,
naravno nisam požalio,
jer tu nije riječ samo o hi-gain ampu kad na 3 kanala imate nekoliko modova (gain strukture) sa ogromnom paletom boja,stražnjom power kontrolom (aka. variac), itd..

..ali ima manu da je prejako za studio
(ok,snaga se može reducirati na par jednostavnih načina do čak 30-ak watta,ali..)

fora kod novog tiny-a je da osim do sada klasičnim 7/15w modom dolazi i 30w setting (ulaze sve 4 EL34 u amp stage), te novi dist kanal koji me oborio s nogu.

topla preporuka!

@arthur,
potpisujem rečeno sa tvoje strane, vidi se da si pravi znalac!!

Arthur 30-04-2010 09:52 AM

Quote:

Originally Posted by google (Post 278228)
Skup zvuk sa SM 57?

skoro pa isljučivo tako. za high gain farbe. Po potrebi dodati mu Senn e609, a za cleanove skoro uvek senn MD441.

@Sira
Nikad nisam imao sreće sa Squierima i jeftinijim gitarama. SG me je odu?evio skoro u kombinaciji sa JCM800 i finim pedalboardom. Čini mi se da ste ne?to pogre?no radili ako ste do?li do tog zaključka

@Reinhardt
Mjetal je raT! :drums:

Reinhardt 30-04-2010 10:04 AM

@arth, fora od Demetera, sm57+mali omni kond.(mjerni mike)

probao-vrhhh!!

Bockie 30-04-2010 10:19 AM

Quote:

Originally Posted by google (Post 278228)
Skup zvuk sa SM 57?

Citam neku stranu literaturu gde neke svetske face (koje su 70-ih i 80-ih radile cuvene hiteve) objasnjavaju (doduse vrlo povrsno i sturo, normalno nece ni oni sad da kazu ne znam ni ja sta) kako su sta snimali,ko je kakve mikrofone koristio za sta i tako.
Mislim da skoro da ne postoji neko o kome sam citao a da ne koristi 57icu ili dva komada tog mikrofona i mislim da bese Alan Parsons, rece da mu je 58ica kao brucu bolja zbog nekih njegovih sizovizija i tako dalje...
O koncu mislim da ni nema sta da kazu jer se sve na kraju svodi na uvo i trip u glavi onoga ko radi.
Tu objasnjenja nema. Zasto nesto radis? Mislis da tako treba...
Formule nema!

Pravila, sto vise ucim i radim,u ovakvim situacijama NE POSTOJE! Radis kako ti odgovara, ali predrasude o tome da se ne moze dobiti sound zato sto je mic od 100 ojra...to prosto obozavam da opovrgnem!:D

Arthur 30-04-2010 10:29 AM

pritom taj majk tek zasvira ako se ubode u neki lep preamp, kao što je taj MCI, ne prepoznaješ ga.

google 30-04-2010 10:47 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 278267)
Tu objasnjenja nema. Zasto nesto radis? Mislis da tako treba...
Formule nema!

Pravila, sto vise ucim i radim,u ovakvim situacijama NE POSTOJE! Radis kako ti odgovara

Slazem se potpuno.
Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 278267)
ali predrasude o tome da se ne moze dobiti sound zato sto je mic od 100 ojra...

Uopste nije poenta u 100 evra.

Ja nemam neku preskupu opremu, niti mislim da je potrebna. MCI nije izasao vise 500 - 600 evra, a i tlm 193 nije preterano cenjen mikrofon, ali mi ta kombinacija odgovara.

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 278268)
pritom taj majk tek zasvira ako se ubode u neki lep preamp, kao što je taj MCI, ne prepoznaješ ga.

Nisam probao. Sa kojim preampom snimas?

Sto se tice hi gain varijanti, one bar meni ne trebaju, a da mi trebaju koristio bi 57, stvarno ne bi znao sta bi drugo.

Nemam nista protiv sm 57, kupicu ga kad bas ne budem imao sta pametnije, nek' ima, ali ne radim muziku gde mi je potrebno pojacalo od 100W koje rusi kuci, a daje sasvim skroman zvuk kada se snimi (za moj ukus, nekom je to super, meni se ne svidja).

All times are GMT +1. The time now is 03:21 AM.