![]() |
Re: Paypal uskoro i u Srbiji
Quote:
Meni je licno to OSNOVNI problem i nemas kome da se obratis, a 'oni' otezu i ne vidim razloge za to. Potpuno namerno |
Jel' postoji u Srbiji, tj. da li funkcionise, "direct debit" (ili koje god su mu ime nadenuli), gde firmi odobravas pristup tvom bankovnom racunu na mesecnom nivou za potrebe pretplate i slicno? Ako ne, PayPal ce biti skup i nezgrapan
|
Quote:
Samo znam da je, za sada, Pay Pal jedini moguci nacin da se strancima omoguci "OnLine" placanje za nasu robu i usluge, kreditnom karticom... bez obaveznog odlaska u banku za "wired transfer" (swift)... Problem je sto TO nemamo ceo ovaj period od kada su nam "skinuli" sankcije, osim sto su "nasi" zaboravili da "skinu" svoje sankcije. Nekada pomislim da sam "okupiran" i "potlacen" od sopstvenih sunarodnika... S obzirom na nesumnjivi potencijal barem za windows programiranje... ogroman novac nikada nije usao u Srbiju jer jer to srbi nisu dozvoljavali... zakonima koji postoje od pre elementarne ideje interneta... i nisu menjani. |
paypal ne mozete rad tih vasih monopolista miskovica i ostalih, sta ce oni prodat ako vi budete preko neta narucivali haha.. kad u nas u bosni ima odkad, a drzava rastrojena na tri strane , jebe im se za paypal haha.
|
Quote:
Inace, pare lako ulaze u Srbiju. Ili barem jesu. Ja sam pre jednu deceniju radio za strane softverske firme registrovane u Srbiji, sasvim legalna shema, i novac je sasvim fino dolazio preko stranih banaka. Mislim da smo imali prve platne kartice Societe-a, samo sto su otvorili. A da je swift transfer smor, jeste (a i skup). Znam ljude iz BG-a koji lepo otvore "agenciju" u Americi pa shljakaju tako i onda periodicno povuku pare, bez da su fizicki tamo. Ali to je opet sve srpski stap i kanap. |
Quote:
Quote:
Problem je dubok i zapusten. Takodje vidim da nisu ni spomenuli promenu carinskog zakona, ne samo za uvoz, nego i za izvoz... ko je ikada pokusao da izveze neki aparat ili sta god kompleksnije od zita ili krompira... zna o cemu pricam. Quote:
|
|
Quote:
|
ne znam na koju foru ali ja paypal godinama koristim preko hr naloga, banca intesa visa internet kartica .. non stop kupujem,sto robu,sto apps i software .. pre par meseci sam cak kupio avionsku kartu do USA , bez ikakvih problema
|
Quote:
To nekom radi, nekom ne.. |
All times are GMT +1. The time now is 12:07 PM. |