Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Vreme reverberacije (RT60) u kontrolnim sobama (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33486)

boggy 01-08-2011 07:25 PM

Re: Vreme reverberacije (RT60) u kontrolnim sobama

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 310289)
Jebiga, terminologija - critical listening je čudesan termin... da ne kažem kakav... Postoje dve vrste soba za slušanje - sobe u kojima "stvaraš zvuk" i one u kojima "uživaš u zvuku".

SOBA ZA KRITIČKO SLUŠANJE je kao ručni sat koji ti u isto vreme pokazuje mesečeve mene, dubinu ronjenja, visinu letenja, strane sveta i košta u PM. Vala i treba da košta u PM, ali onaj ko hoće da ga priušti obično ne kuca po forumima nego odvoji par desetina tisuć ojra i kupi ga da bi se kurčio pred društvom.

Sat za kritičko ronjenje, jebemliga... a inače možeš da roniš zarad gušta ili zarad rekorda. U oba slučaja ti nije nužan sat. Gušt se ne meri, a rekord ionako mere autorizovana lica...

Pozdrav,

Vasa

Sve je to stvar psiholosko-demokratske odluke.... ako se osecam "kriticnim", onda mi i soba mora biti "soba za kriticno slusanje", jer sam, eto.... kritican...

Zoki 01-08-2011 07:57 PM

Quote:

Quote:
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%"><TBODY><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-RIGHT: 1px inset" class=alt2>Originally Posted by Zoki http://rumski.com/forum/images/rupro...s/viewpost.gif
Povezujem RT60 sa mojom sobom,
</TD></TR></TBODY></TABLE>
mozes to gde god zelis da povezujes, to je genericki pojam.
Boggy da li ti mene ne razumes ili ja treba da pisem na nekom drugom jeziku? Ovo je trebalo da quote-jes
Quote:

Povezujem RT60 sa mojom sobom,slusajuci muziku u njoj stekao sam neko iskustvo bas o RT60
Quote:

Sigurno nije spektakularno znacajno za ovu virtuelnu zajednicu kaciti slike tvoje sobe na threadu koji se bavi vremenom reverberacije...
Dobro Boggy malo sam se zaneo izvinjavamo se... uostalom ova tema je nastala iz ... znas vec.

Quote:

Nije zakljucan.
A zasto sada nije zakljucan?

boggy 01-08-2011 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by Zoki (Post 310303)
..........
A zasto sada nije zakljucan?

Oces da ga zakljucam?

Zoki 01-08-2011 08:08 PM

Quote:

Oces da ga zakljucam?
:confused:
Ne razumem prvo ga zakljucas ..pa onda napravis
drugi thread u koji se ukljucim,pa onda vratis deo tog thread-a u prvobitni
koji je bio zakljucan pa ga onda odkljucas pa sada opet pretis da ces da ga zakljucas.:confused:

Stvarno ne razumem zasto si zkljucavao thread a sada stvarno ne razumem zasto si ga odkljucao?

boggy 01-08-2011 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by Zoki (Post 310305)
:confused:
Ne razumem prvo ga zakljucas ..pa onda napravis
drugi thread u koji se ukljucim,pa onda vratis deo tog thread-a u prvobitni
koji je bio zakljucan pa ga onda odkljucas pa sada opet pretis da ces da ga zakljucas.:confused:
.......

Probacu srpskim jezikom:
Drugi thread (ovaj u kome pisemo) u koji si se ukljucio nije bio namenjen za iskustva u sredjivanju akustike tvoje sobe, nego se tice generalne debate o vremenu reverberacije sto je inace odlika svake zatvorene prostorije, akusticki sredjene ili ne, tvoje ili ne.
U tom threadu nisi svojom tematikom doprineo ni na koji nacin u razumevanju i pojasnjavanju pojma "vreme reverberacije", koje bi pomoglo ostalim clanovima, nego se diskutovalo o svemu i svacemu sto (ti) mislis da je bitno za tvoju sobu.

Prosli put je tvoj thread zakljucan zbog prepucavanja, prepucavanje je sada okoncano, ako se ponovo nastavi, zakljucacu thread opet... sto je inace legitiman nacin zavrsetka neke diskusije kada dalja razmena poruka ne doprinosi istoj.

Inace, thread nisam pretio da cu da zakljucam, nego sam te radoznalo pitao sta bi ti zeleo, da li ipak da ga zakljucam, (posto ti je izgleda zasmetalo sto je sad otkljucan) ... i uveravam te da ga ne bi ponovo zakljucao cak i da si mi rekao da zelis da ostane zekljucan. Inace sam ga otkljucao da bi mogao da nastavis da pises ako zelis...

nadam se da sam jasno napisao.

All times are GMT +1. The time now is 07:34 PM.