![]() |
Re: Na kojem najcesce BMP radite ?
U mom slucaju je tempo najcesce u rasponu od 87 - 96. Prije svega tempo mi je uslovljen groove-om koji zelim da dobijem a ne samim sobom i to je citava prica. Nekad na manjem bpm uradim brze, dinamicnije bitove i "vice versa", ova prica koju su ljudi vec pomenuli.
Dakle, meni je tempo nista manje a ni vise vazan u odnosu na druge komponente neke kompozicije iliti bita! Mada, cesto mi se ucini vrijeme/tempo kao relativan pojam. Moze nekome zvucati kao kenjanje ali zbilja nekad ista brzina stvari u dvije razlicite sitaucije zvuci sporije ili brze. Cak i kad hvatam utiske na svjezinu :rolleyes: Bas se zaprepastim koliko se bit bukvalno "time stretchuje" preko noci :) btw, jaaako mi moze biti vazan taj bpm il dva, gore ili dole... www.myspace.com/slikaiprilikamusika |
Quote:
|
To je ta razlika, puls je isti a ritam koji ide preko njega moze pridonesti dojmu da je nesto brze ili sporije nego sto stvarno je...
|
Quote:
A bpm je obicno manji jer koristim dosta jazz semplova. Mada ume nekad da bude i preko 1000000000. .Zaebana stvar rodjaci. . xD |
sta hoces da kazes da je dzez spora muzika ne kapiram???
edit: od 170 bpm pa do 200 bpm moze se raci da je medium fast a sve preko je medium up i up neki standardi mogu da se sviraju i na 300bpm pa cak i preko samo malo ljudi moze to da odsvira |
Necu da kazem da je jazz spora muzika, da li je jbt o.O ali radim semplovane bitove na manjem bmp jer zelim da muzika ima neku dusu, da opusta, barem mene opustaju ti sporiji jezz semplovi kad se iseku i idu preko drum mashine. .
|
Quote:
|
Hahhahahha, to me je jedan jednom pitao
snima on, i pita: "E, a u kojoj frekvenciji mi radis vokale?" ja, u fazonu : "A?" on: "U kojoj frekvenciji ili skali mi produciras vokale?" i ja sam ga onako bledo pogledao, znajuci da ce to biti veoma mukotrpan posao. posle me je terao da mu stavim "kameno doba" na vokal, ja sam mu rekao da nisam ziveo u kamenom dobu da znam kako se to cuje, a on jednostavno nije znao da objasni sta je reverb. Na kraju me je terao da ga pojacam dok reverb nije ugusio sve zivo i mrtvo sto se moglo ugusiti u mixu, ali njemu se svidelo xD |
All times are GMT +1. The time now is 10:47 AM. |