![]() |
Re: sta odabrati - bar priblizno!
nama su epizode trajale 45 minuta :) omf kanali (source), 4 kanala za obradu dijaloga, pa onda 5-10 FX kanala, pa gomila midi kanala za korake (radili smo ih preko kontakta), pa atmosi jedno 8 kanala i na kraju podmixi muzike koja nam je stizala kao track arhive, još jedno 4-5 stereo kanala
|
Quote:
|
Quote:
skoro sam ovde gldeao scenu za neki Turski film..napad terorista na neki vojni bunker...traje jedno 10 min...pucanje, rakete, esplozije, rusenje, vatra, prasina, ljudi trce, bacaju se, padaju..... itd...do jaja je ispalo na kraju...ALI radilo je 5 ljudi oko mesec dana samo to !!! |
jebote pa ti imas ladno oldfielda za avatar :)
A ja radim diplomski iz sound efekata , kako mozes i ti to da radis? Da nisi ti ja ? :) |
Quote:
|
Snimam efekte,snimam grad,snimam selo,vodu,penjem se po drvecu ... pa sve to obradjujem,pa od toga pravim neku "muziku" ... ne smem da koristim prave instrumente,jedino ako su snimljeni kao deo ambijenta (tipa ulicni svirac u knezu)...
|
nas je radilo nekoliko. Jedan kolega je radio adaptaciju muzike, oko 6-8 sati za 45min epizode. Ja sam lepio atmosfere i radio obradu dijaloga sa finalnim mixem za 8-12h rada po epizodi. On a good day, 2sata mi je trebalo za obradu 10minuta materijala. Treći lik je radio SFX izbor i montažu takođe oko 8h dnevno.
|
e onda mozes da zamislis mene samog:) kako to "brzo ideeeeeeeeeeee" da poludis!
|
All times are GMT +1. The time now is 04:38 PM. |