Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Gitarsko pojacalo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30216)

alen 16-11-2009 02:00 PM

Re: Gitarsko pojacalo

Za pop,narodnjake i ostale komercijalne zezanicije POD XT i vozi

zlobisha 16-11-2009 09:51 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 262353)
Balkan i nije bitan u cijeloj toj priči, jer ovdje nema dobre produkcije ekstremne glazbe... ba? zbog takvog razmi?ljanja... ljudi smatraju da je svaka produkcija ista i da se svakoj pristupa isto.... često snimaju i miksaju glazbu koju uopće ne razumiju... a klinci idu kod njih, jer drugih studija nema... ili rade sami...

Ipak u zadnje vrijeme se pojavljuju neka studija, naprimjer u Sloveniji, gdje su ljudi orijentirani na određen ?anr (u ovom slučaju metal i slične ?anrove)...

Ako ćemo Sloveniju smatrati Balkanom....

:)

Pa, dobro... Ali, kakve to veze ima sa mojim postom? :)

MUzzY 23-11-2009 07:05 PM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 262217)
+1 za HotRod... ili Blues...
Preporučujem Blues Junior.
Mada ako hoćete THE pojačalo u studiju, onda Bassman.
Posle nabavite neki plexi... I tako.

Bassman trazi ozbiljan instrument... Ali bas ozbiljan. Eventualno TS9 ispred njega.

Skoro sam cuo blade telecastera u fender twin delux, drajv preko ts9... a-u-h! Kakv zvuk za pop, poprock i sl. ...

zlobisha 24-11-2009 07:50 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 263384)
Bassman trazi ozbiljan instrument... Ali bas ozbiljan.

Koje pojačalo ne tra?i ozbiljan instrument?
Koje bolje pojačalo dobro radi sa neozbiljnim instrumentom? :wink:

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 263384)
Eventualno TS9 ispred njega.

WTF?
Za?to ako ne ?eli?? Kakve to veze ima?
?ta ako hoće? metal muff ispred?

MUzzY 24-11-2009 11:56 AM

Pa dobro, znas valjda na sta msilim. Nisam sigurno mislio da ubodes nekog loseg squiera i ocekujes cudo.

metal muff necu ni u kakvoj kombinaciji :D zmulj, zmulj, zmulj :) meni bar ...

ts9 zato sto mozes dosta da kontrolises ton. Cist boost (mada je za to bb preamp mnogo bolja opcija) ili malo drajva, ili mnogo drajva :) ili vise prezesa, vise masti mozda ... itd. itd.

kneepop 27-11-2009 10:58 AM

Meni je ovaj fender zakon http://www.mitros-music.com/products..._Rod_Deluxe/4/
A za bas gitare Italijanski Mark Bass http://www.mitros-music.com/products...ss_Minimark/1/

MD 02-12-2009 01:55 AM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 262558)
Pa, dobro... Ali, kakve to veze ima sa mojim postom? :)

Jel trebam ovo komentirati? Ma nije ni bitno, uostalom...

:wink:

Dushan_S 09-12-2009 09:52 PM

Quote:

Za pop,narodnjake i ostale komercijalne zezanicije POD XT i vozi
+1
Za dobar deo produkcije ne treba ni?ta bolje, mo?da se mo?e dodati i "na?alost".

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 263459)
WTF?
Za?to ako ne ?eli?? Kakve to veze ima?
?ta ako hoće? metal muff ispred?

Ne kapira? se izgleda sasvim dobro u snimanje distorziranih heavy gitara pa trči? malo pred rudu. Stavljanje neutralno pode?enog TS9 u lancu, kao jedinog efekta pre pojačala je jako česta praksa, za mnoge producente takoreći standard. Ne menja se zvuk, samo se malo reguli?e.

vasko 09-12-2009 10:11 PM

pa da,da otvori pojacalo i kao high-pass/low-pass

MD 10-12-2009 05:46 PM

[QUOTE]
Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 265475)
+1
Za dobar deo produkcije ne treba ništa bolje, možda se može dodati i "nažalost".

Ma u današnje vrijeme, kada čak i free pluginovi super zvuče može bilo što koristiti.
Pod xt pro, ako će da svijetluca, ali reamp funkcija više nema nekog smisla jer je line 6 sada u VST formatu... a možda je bolje za tu paru neki dobar di i preamp... ako će baš line 6 zvuk, onda vst bundle..
Ali postoji gomila pluginova koja zvuče isto tako, ako ne i bolje... line 6 zvuči kao line 6, bilo kakav amp model da koristiš, ima karakterističan sound...
Sad imaju ogromne popuste, očito dolazi nova tehnologija ili će je crackirati...

Ja sam dobio nedavno u razmjeni behringer v-amp pro, ako se dodaju druge speaker simulacije, stvar zvuči super... a mala para...

Quote:

Ne kapiraš se izgleda sasvim dobro u snimanje distorziranih heavy gitara pa trčiš malo pred rudu. Stavljanje neutralno podešenog TS9 u lancu, kao jedinog efekta pre pojačala je jako česta praksa, za mnoge producente takoreći standard. Ne menja se zvuk, samo se malo reguliše.
Tako je.

Čak i mt-2 koju zadnjih godina dosta blate, super djeluje kao booster.
Uostalom, dosta death metal bandova koristi upravo tu pedalu za boostanje, sa primjerice mesa boogie pojačalima, tipa Cannibal corpse itd.
Mislim da se može koristiti svašta...

Ovdje se radi o narodnjacima, čemu već, pa tu se može uprotrijebiti bilo što od gomile dostupnih plug inova, zašto trošiti novce ako ne treba...

Ako netko ima dosta para i hoće hardware, tu je onda axe fx...

:grin:

All times are GMT +1. The time now is 09:20 PM.