Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Windows 7 u audio produkciji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30063)

lesha 03-11-2009 04:00 PM

Re: Windows 7 u audio produkciji

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 261365)
Dobro, al' sad ja da postavim jedno glupo pitanje, a zarad kog sam ponajpre i otvorio ovu temu:

Koje su realne prednosti Win7 (u odnosu na XP 64bit) u audio produkciji?

necu daviti o prednostima posto su to ljudi vec napisali, ali bih imao jedan savet u vezi prelaska na novi sistem - sacekati bar pola godine, godinu dana dok proizvodjaci hardvera ne izbace stabilne drajvere, a proizvodjaci softvera stabilne 64-bitne verzije.

LACKY 03-11-2009 04:25 PM

Potpuno si u pravu. Godinu celu sam cekao i igrao se se sa Vistom. E sad je izaslo ono sto treba, i radi (bar meni) sve savrseno.

awacs 03-11-2009 05:15 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 261373)
necu daviti o prednostima posto su to ljudi vec napisali, ali bih imao jedan savet u vezi prelaska na novi sistem - sacekati bar pola godine, godinu dana dok proizvodjaci hardvera ne izbace stabilne drajvere, a proizvodjaci softvera stabilne 64-bitne verzije.

Prednosti 64-bitnih sistema su bile manje-više jasne i pre pojave Win7 (makar u smislu adresovanja RAM-a), tako da na moje pitanje zapravo niko nije odgovorio. Zato ga i postavih...

@Lacky:
Ptičica mi javila da retko (ako uopšte) koristiš VST instrumente. Rekao bih da ti onda RAM i nije toliko bitan. Zašto je onda BAŠ TEBI Win7 miliji od XP?

Pozdrav,

Vasa

lesha 03-11-2009 06:30 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 261389)
Prednosti 64-bitnih sistema su bile manje-više jasne i pre pojave Win7 (makar u smislu adresovanja RAM-a), tako da na moje pitanje zapravo niko nije odgovorio. Zato ga i postavih...

http://www.rumski.com/forum/showthre...969#post152969

evo prvo unapredjenja u visti:

http://www.thewhippinpost.co.uk/news...-musicians.htm

i zatim u win7

Quote:

One aspect of the Windows client which will evolve in the move from Windows Vista to Windows 7 will be the audio subsystems. Now, the fact that Windows 7 is an evolution of Vista, nothing more than Windows Vista R2 if you will, is also valid for the audio infrastructure of the operating system. According to Larry Osterman, Microsoft Principal SDE, Windows 7 will not feature an overhauling of the audio subsystem, but the platform will indeed come with a range of enhancements including improved device role detection, Bluetooth audio in-box, stream switching, improved audio latency, automatic attenuation of audio samples (ducking), etc.

“The first thing we did [in Windows 7] is what we call improved device role detection,” Osterman revealed at PDC 2008. “And the idea behind this feature is that we want to set things up so that when you're a multimedia application and you want to use audio, it will be really nice to know which device the user has chosen to use.”

At the same time, Microsoft is recognizing the fast-paced adoption of Bluetooth devices and, in this context, the company has included specific driver by default into the operating system. Stream switching refers to Windows 7 being capable to seamlessly transfer the audio output to the speakers connected to the machine in case the headphones will be disconnected. Microsoft is in fact working to make Windows 7 smart enough to perform such actions automatically.

Microsoft will also tweak Windows 7 in order to improve audio latency by increasing support for acoustic echoing cancellation algorithms. The next iteration of the Windows client will also be capable of performing automatic attenuation of audio samples, allowing just one out of more simultaneous samples to come into focus, by reducing the volume on the remaining items.
nadam se da ce ti ovo dati odgovor.

awacs 03-11-2009 07:26 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 261402)
nadam se da ce ti ovo dati odgovor.

Mmmm....mislio sam na korisničke utiske. Nije va?no.

Pozdrav,

Vasa

LACKY 03-11-2009 07:49 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by awacs (Post 261389)
.

@Lacky:
Ptičica mi javila da retko (ako uop?te) koristi? VST instrumente. Rekao bih da ti onda RAM i nije toliko bitan. Za?to je onda BA? TEBI Win7 miliji od XP?

Pozdrav,

Vasa

Da 'tica je u pravu. Ali nije jedina razlika kod 64-bitnog sistema sto moze da adresira samo vise RAM-a!
Ima 64-bitna matematika jos svojih sijaset prednosti. Da nepricam koliko sa Core driverom sve stabilnije radi.
Ja sam godinama na OSX-u (i razmazila me ta ugladjenost), a ovo sada prvi put pocinje da lici!
Naravno, ko se u medjuvremenu nije igrao sa Vistom i prerelise verzijama 7-ice, u pocetku ce biti malo zbunjen. Ali ko pristojno barata XP-om nece imati vece probleme.
Naravno ima i ljudi koji poprilicno lose stoje sa racunarom uopsteno. Oni ce biti malo vise zbunjeni. Ali ne treba da se sekiraju i sa XP-om su bili zbunjeni, tako da je svako na svome.

awacs 03-11-2009 08:32 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 261412)
Da nepricam koliko sa Core driverom sve stabilnije radi.

Mislim da bi bolje bilo da PRIČA? nego da NE PRIČA? :wink: Forumi su za priču :D

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 261412)
Naravno ima i ljudi koji poprilicno lose stoje sa racunarom uopsteno. Oni ce biti malo vise zbunjeni. Ali ne treba da se sekiraju i sa XP-om su bili zbunjeni, tako da je svako na svome.

Mene je prelazak sa Atarija na PC neviđeno zbunio i uzbudio. Pitam se samo za?to je danas danas prelazak sa PC na PC podjednako uzbudljiv :confused:

P(C)ozdrav,

Vasa

Arthur 03-11-2009 08:39 PM

da nam ne bi život bio dosadan :)

awacs 03-11-2009 09:00 PM

Quote:

Originally Posted by arthur (Post 261423)
da nam ne bi ?ivot bio dosadan :)

E, neko i to da ka?e :-)

LACKY 03-11-2009 09:24 PM

1 Attachment(s)
Jebi ga, meni ga to dodje kao igracke.

A sto je lep, majku mu!

All times are GMT +1. The time now is 01:38 PM.