![]() |
Re: Gde je granica neukusa u tekstovima pesama?
Evo opet ću se javiti. Da pojasnim svoje gledi?te. Imam dovoljno godina da nisam tipični posetilac ovog forum. Stariji sam verovatno od većine Vas ali ne toliko da mislite da sam zaboravio kako je to biti u va?im godinama. Ponavljam, ne smeta mi ?to se neko ovako izra?ava,već ?to je to dostupno ?irokoj publici, pa i onoj najmladjoj. Stariji (preko 18) mogu sami donositi zaključke i birati i donositi svoj lični sud, mladji ne, ni po zakonu to nesmeju da rade. Povodljivi su i kada ovako ne?to čuju a nema nikakav kritički osvrt na to, jednostavno se mo?e desiti da to prihvate, ?to se ne sme dozvoliti. Pa niko nije Bukovskog stavio u lektiru za osnovnu ?kolu, kada ga već pominjete.Niko ne umanjuje njegovo delo ali se zna kome je primereno.
Sa druge strane opravdanje da se nekim realizmom, jer rećićete svi tako govore, mo?e ovo dovesti u stanje kulturnog fenomena je KATASTROFA. Pa nije to tudji fenomen već Va?. Ne do?ivljavajte ovo kao katastrofalnu kritiku od koje treba da se branite, treba samo da uočite meru i shodno tome prilagodite svoje izra?avanje u skladu sa ciljnom grupom i da vodite računa da je ne proma?ite. Sa druge strane tretirati mene kao uljeza ovde jer imam malo vi?e godina je pogre?no. Da vas podsetim, proverite koliko su "mladi" recimo najbolji gitaristi dana?njice (da ih ne imenujem, znate o kome govorim). U ovom dobu (mom) nekada je povratak muzici samo razonoda (kao u mom slučaju) a nekada ćete sresti ljude koji tada po?ele da vas nečemu i nauče, usmere da ne pravite gre?ke koje su oni činili. Kada bi se foruma?i malo anga?ovali verujem da bi dosta muzičara iz (za vas) stare garde bilo vi?e nego srećno da sa vama razmeni koju reč. Probajte, mo?da naučite ne?to ili čujete poneku korisnu reč, sugestiju, misao. Oni Vam sada nisu konkurencija, niti Vi njima pa mo?ete slobodno razgovarati. Ja pogledao deo foruma "Ko je ko na rumskom" i iz tog razloga sam ovako reagovao, pa tamo se nisu predstavili balavci već formirane ličnosti, grupa veoma interesantnih muzičara. Zasmetalo mi je ?to oni ne reguju i bar da naglase ?ta je primereno i kome. Po?to vidim da po posećenosti i iskazanom respektu prema recimo ANITI, ?ta mislite, ?ta bi ona na ovo rekla ili jo? bolje da li bi uop?te htela da povodom ove pesme ne?to da ka?e. Ako se ne oglasi to bi tek bilo pora?avajuće za Vas. |
Quote:
Mislim, ubiće nas ili Vendi ili ?kabo... ako pristanemo na to da bi trebalo da ih volimo ili mrzimo. Pozdrav, Vasa |
Quote:
A i zablude mladosti se daju ispraviti. Recimo, ekipa sa kojom sam se dru?io krajem osnovne i početkom gimnazije je prezirala Led Zeppelin, a otkidala na Deep Purple. Pa sam i ja pazarivao albume DP, a ignorisao LZ, da ne ispadnem glup u dru?tvu. Nedugo zatim sam ukapirao da Cepelini uop?te nisu tako lo?i. Na kraju sam shvatio koliko su LZ genijalni, a DP... prosečni. Quote:
Pozdrav, Vasa |
mnogo brzo pisete, ajde malo sporije, da mogu da procitam sve.
|
@alek019
Sta ti konkretno predlazes da treba da se uradi? Samo, molim te, probaj jednostavnije - sta je tacno prob i kako ga resiti? |
Ne ?elim da se ovo svede na ono kadija te tu?i, kadija ti sudi. O ovom nazovimo ga incidentu a ne problemu sami donesite zaključke.
Sudeći po dobrom delu i članova i posetilaca ovog foruma on ima veoma dobre i osnove i ?anse da dobije izvanredan edukativni značaj, da ga produbi, pro?iri i odr?i. Da uspostavi vezu izmedju različitih ljudi koje povezuje muzika. Dakle. postarajte se da postavite neki ne nivo po pitanju kvaliteta muzike, ovde treba da se nadju i muzičari početnici, već nivo po pitanju kulture i kako je uzdići na neki zavidniji nivo.Dru?enje pa i ove vrste treba da ima neki cilj, postavite ga (nemojte da to bude samo zabava). Eto to je moje mi?ljenje i predlog. Za?tititi muzičku kulturu i kreirati je po pravcu razvoja ako razumete ?ta ?elim da ka?em. Nećete izgubiti članstvo već ćete ga povećati. Ima dobrih muzičara ovde, mladih, perspektivnih pa neka ulo?e malo truda i kanali?u svoj autoritet u pozitivnom smeru. Ako nemate snage ni volje da ne?to barem ovde stopirate pa onda bar uka?ite da je ne?to problematično. Tada imate pravu svrhu. U protivnom će ovo biti mesto za sve i sva?ta bez ikakve te?ine, i ono ?to je dobro izgubiće se. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
alek019, postavio si lepo pitanje, sa kulturoloskog aspekta. ne bih sad da ulazim u raspravu, jer, iskreno, ne bih znao ni sta da kazem. ali, moram reci sledece; suludo je da je razlog za ovu temu pomenuta pesma. zaista suludo. bez uvrede.
|
Postovani, nije suludo. Znate, najveći problem za nekog je onaj koji ne vidi, ne primećuje ili ne ?eli da ga prizna. Očekivao sam da barem nekolicina odraslijih (čitaj odgovornijih) iznese svoj stav ako ga ima ali mislim da jo? nisu spremni za tako ne?to. Razumljivo je ovakvo pona?anje ali nije dobro.
Jo? je jedna činjenica va?na, JA VAS ODLIČNO RAZUMEM ALI VI MENE NE RAZUMETE. Pa deco, djaci (ima li Vi i 30 godinica, za mene ste opet deca, i nemojte da Vas to vredja, setite se "od kolevke ....", da se malo na?alim). Neke granice uvek postoje, neke ćete zapaziti na vreme a neke će vam se obiti o glavu. Drugačije ćete razmi?ljati kad Vi budete imali decu (nevolja je ?to je za Vas to daleko, ne vidite tu budućnost i trenutno vas i ne zanima). Problem identiteta i borbe za iskazivanjem je normalna stvar, i po?to ste vi deo mase, nadareni deo mase, budući muzički stvaraoci, imate na ledjima i deo odgovornosti uticaja na preostali deo, bili vi toga svesni ili ne. Postarajte se da taj va? uticaj (koji nije mali) bude dobar. Ko bude imao ?ivaca, volje i vremena pa pročita ovaj topić mo?e samo da zaključi da ne volite da vam neko ne?to sugeri?e, ka?e ili predlo?i (u ovom konkretnom smislu). To znači uticaj starijih, nula. Pa ko onda ima uticaj? Vi mlada gospodo. |
Quote:
Rekao bih da je uticaj obostran, kako muzicari uticu na svet, tako svet jos vise utice na muzicare. Mislim da je ovaj prvi uticaj daleko slabiji od onog drugog, bar je tako do sada bivalo. Razlozi su mnogojaki...Nijedna muzika nije promenila mnogo toga, ma kako se zalagala svojim tekstom za bilo kakvu vrstu promene, ali je mnoge promene pratila, sto samo po sebi nije mala stvar. Ali, ovde polemike nema, samo krajnosti, tako da odo', vidimo se na nekom drugom tredu. |
All times are GMT +1. The time now is 08:31 AM. |