![]() |
Re: kori?ćenje muzike u reklamnim spotovima bez pitanja autora - molim savet
moze vrache ... bez problema prolaze nase kartice ... zasigurno visa/mastercard koje su izvadjene u intesa bankama...
|
Paypal jo? uvek ne postoji u Srbiji, a to je jedini način na koji jamendo uplaćuje, tj. nije dovoljno imati devizni račun u banci koji inače "funkcioni?e" u inostranstvu. Takođe nije dovoljan uobičajeni paypal (kojim mo?e samo da se plaća) već jedna od dve verzije koja mo?e i da prima pare.
Drugi je problem ?to ni to sve ne mo?e dok se na "računu" ne skupi određena svota novca (to je neki minimum koji je odredio jamendo). Samim ovim vam je i jasno to ?to smo dobili nisu velike pare. :wink: (Nisam pominjao cifre i imena benda i te firme samo zato ?to takvi podaci skoro uvek dovedu do off-topica) S obzirom da na istom sajtu postoje jo? razne vrste prihoda nije uop?te neverovatno da ćemo u nekoj budućnosti te pare podići. Za oba ova "problema" sam znao kada sam kad sam pristao na to, i ipak ni za čim ne ?alim, a čak i ako nikad ne dobijemo te pare neću se osećati kao bilo kakva krznata ?ivotinja jer sam sva?ta naučio iz svega ovoga i ne osećam se kao da je to vreme bilo uzaludno, te mislim da mi nekad mo?e dobro doći. Osim toga, osećaj kakve-takve postignute "pravde", ili uspeha u stremljenjima meni ponekad vi?e znači od novca. pozdrav |
Quote:
?to se tiče postignute "pravde", jasno mi je - "italijanska modna kuća" nije ni uzela pesmu od "vas" nego od Jamenda, pa zato ni nema obavezu da priča sa "vama", jel' da? Izvini ako ti se ono poređenje sa krzna?icama čini pregrubim, ali to ti je tako - firme poput Jamenda se uglavnom bave preprodajom veveričjeg krzna, samo ?to prethodno ubede veverice da bi bilo dobro da same doniraju svoje krzno. Ne?to kao Dish of the Day iz one čuvene SF epopeje Daglasa Adamsa :wink: Pozdrav, Vasa |
Quote:
hehe, a istina je radije bih bio ta daglasova krava nego obična :) bar srećan umre?. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Meni samo nije jasno zasto sami muzicari na takvim i slicnim sajtovima srozavaju sami sebi i drugima cenu!? :confused::banghead::banghead::confused:
Za licenciranje fotografija iz photo banaka se placa desetostruko vise!!! |
Quote:
dali ste im to bukvalno za DZ... al sta je tu je...nesto se naucilo, kad bismo svi bili uvek pametni, gde bi nam kraj bio!? :D |
Quote:
ali moglo bi se reći: nismo podigli cenu od te nule onoliko koliko smo mogli. ok. međutim, ja u to ne verujem (kada smo mi u pitanju). nismo mogli. iskreno verujem da bi recimo ti - ako bi se slučajno nekad na?ao u sličnoj situaciji - uspeo da postigne? cenu kojom će? biti zadovoljan, te dobijene pare potro?io na neki lep godi?nji odmor, novu opremu ili vredan poklon voljenoj osobi :) (mislim da plaćanje u odeći ipak nije najsrećnije re?enje) A mi.. pa niko od nas nije blizak biznisu ili pravu, prilično smo nesposobni u tim oblastima te nismo umeli bez pomoći advokata da sastavimo odgovarajuće preteće pismo, zato sam se i bio obratio ovde za savet :) S toga ne mislim da smo napravili glupu odluku, niti da smo u smislu u kom ti to predstavlja? ne?to naučili, kao "iz gre?aka". (Ali ja sam usput naučio sva?ta o autorskim pravima i jo? nekim bliskim stvarima ?to mi je drago.) Hoću da ka?em, bez sumnje smo mi mnogo nesposobniji od tebe, ali smo delali u skladu sa na?im sposobnostima. Mislim da smo se potrudili u meri u kojoj je to racionalno. Nemamo za ?ta da se kajemo. Nekom pogača nekom mrvice, svakom prema sposobnostima i apetitu. srdačan pozdrav i sve najbolje |
Re: korišćenje muzike u reklamnim spotovima bez pitanja autora - molim savet
Quote:
|
ne razumemo se izgleda.
|
All times are GMT +1. The time now is 09:30 AM. |