Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Yello back again (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29331)

awacs 12-10-2009 09:38 PM

Re: Yello back again

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 258899)
jesi li ga uopste poslusao?

Kakve to ima veze sa istinito?ću te tvrdnje?

Pozdrav,

Vasa

lesha 12-10-2009 09:48 PM

slazem se sa time sto je rekao, ali to se ne moze reci za ovaj album, kick se potpuno izgubio sirenjem stereo slike.

kVu 12-10-2009 11:08 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 258897)
pa NIKADA u miksu nemogu svi instrumenti da budu debeli i masni i veliki...NEMA MESTA za sve !!???
Mora nesto i da bude tanko da bi napravilo mesta za ostale.... ok?

moze... stavi 3 instrumenta 8-)

awacs 12-10-2009 11:25 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 258904)
slazem se sa time sto je rekao, ali to se ne moze reci za ovaj album, kick se potpuno izgubio sirenjem stereo slike.

Jbg, mo?da sad ja ispadnem neki nadobudni lik koji obja?njava ?ta je Dieter Meier 'teo, ali...

Rekao bih da je sve ono ?to se nalazi na Touch Yello! posledica autorske namere. Jb? kick, jb? fazni pomak, jb? debljinu/tankoću, va?na je celina. Siguran sam da nisu imali lo? monitoring, niti da su radili na brzinu pa zaboravili da uključe phase meter. Uradili sve "naopako" - ra?irili bas i Dieterov glas ko nezdravi, turili ceo bubanj u centar, pa ?ta? Ne moramo da kupimo ako nam se ne sviđa :wink: Al' već smo kupili - ko nam je kriv :rotfl:

I ne ubeđujem ja nikoga da je to dobro, nego rekoh maločas da ovo treba tumačiti kao umetnost. A u umetnosti, za razliku od pop muzike, jo? uvek postoji neka doza slobode.

Pozdrav,

Vasa

HeatMan 13-10-2009 01:42 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 258897)
pa NIKADA u miksu nemogu svi instrumenti da budu debeli i masni i veliki...NEMA MESTA za sve !!???
Mora nesto i da bude tanko da bi napravilo mesta za ostale.... ok?

ajoj brate

chemu ovaj komentar?

ko je rekao bilo shta slichno tome?

inache, poslushao sam u studiju

ovo je sranje jebo te.. prva pesma klipuje (interno) kao nenormalna.. skinuo sam josh jedan mp3 i isti je problem.. zabrinuo sam se da nije do monitoringa.. pustim ostalo sve radi normalno.. vratim yello KRCHI BRE..

ako su ga sami miksali onda kapiram.. matori su.. otishle im ushi od svih svirki..

al jbt.. poslusham ostale (na preskok)... nije samo shto je fazno shireno i to.. nego sam odabir kickova je losh i ne bi se chuli ni da nije sve otishlo van faze..

mislim da ce album proci kao onaj madonin (njen beshe?) shto je povuchen i miksan ponovo da bi bio u fazi..

a realno ovo i da vrate u fazu zvuchace bzvz.. jako sam razocharan.. :(

johnjogurt 13-10-2009 03:46 AM

mislim da bi trebalo ponovo da preslusash, novi album yello zvuci odlicno, ne znam shta si ti radio u studiu:)))

mladjex 13-10-2009 07:57 AM

neki put ne vredi da je sve debelo i fino kad su stvari bezveze, ovaj novi yello album je meni EXTRA

DaBear 13-10-2009 10:09 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 258929)
ajoj brate

chemu ovaj komentar?

ko je rekao bilo shta slichno tome?

inache, poslushao sam u studiju

ovo je sranje jebo te.. prva pesma klipuje (interno) kao nenormalna.. skinuo sam josh jedan mp3 i isti je problem.. zabrinuo sam se da nije do monitoringa.. pustim ostalo sve radi normalno.. vratim yello KRCHI BRE..

ako su ga sami miksali onda kapiram.. matori su.. otishle im ushi od svih svirki..

al jbt.. poslusham ostale (na preskok)... nije samo shto je fazno shireno i to.. nego sam odabir kickova je losh i ne bi se chuli ni da nije sve otishlo van faze..

mislim da ce album proci kao onaj madonin (njen beshe?) shto je povuchen i miksan ponovo da bi bio u fazi..

a realno ovo i da vrate u fazu zvuchace bzvz.. jako sam razocharan.. :(

jaooo kakvi smo !! Kad krene pljuvanje po svemu i svima...???:mad::(

Heatman - jer ti to na mp3 "preslusavas kvalitet snimka i produkcije"?
mp3 koji si skinuo ko zna odakle..? Kako i da ti ne krchi onda....?

Inace - album nisam preslusao, ali zanam da nemogu svi instrumenti da budu debeli i veliki u miksu. To je jasno ko dan !!

Braca 13-10-2009 10:17 AM

A to ti je demokratija, neko te otera u pizdu materinu, a ti ides gde hoces. Yello je stvarno odvratan, trebalo je malo mi sa foruma da im pomognemo da smixaju to i naprave kako treba :D

DaBear 13-10-2009 10:25 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Braca (Post 258945)
A to ti je demokratija, neko te otera u pizdu materinu, a ti ides gde hoces. Yello je stvarno odvratan, trebalo je malo mi sa foruma da im pomognemo da smixaju to i naprave kako treba :D

ovo ti je do jaja ideja - da se forumashi ponude kao pomoc ovim mrmotima sto rade mikseve i produkciju po svetu !!

nema nista dok ga Srbin ne protera kroz neki RME !!!!!

A Boris Blank, sedeci u svom studiju za SSL-om, na to kaze: " momci moze sve, ja ionako nemam vremena - kupio sam novi sat !!"

(slika JE STVARNO SA REKLAME ZA SATOVE !!!!!!)
http://www.bellmansportsmouth.com/Wa...ny-trends.html

All times are GMT +1. The time now is 08:33 PM.