Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Razlika izmedju mixa na pc i na profi mixeti !! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29001)

boggy 21-08-2009 07:55 PM

Re: Razlika izmedju mixa na pc i na profi mixeti !!

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 253690)
....Do sada je verovatno i sam shvatio da je najbolji miks onaj koji je gotov. Sutra uradi? neki bolji. Na čemu god.
....

samo da dodam... ako imas gde, cime i na cemu da cujes... svejedno je.

pozdrav

bogi

InsaneEyes 21-08-2009 08:13 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 253690)
Do sada je verovatno i sam shvatio da je najbolji miks onaj koji je gotov.

Vasa

taj rad :mase:

a to je najteze, zavrsiti nesto i stati iza toga!

makar bilo miksovano na ze-iks spektrumu

Eomsy 21-08-2009 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 253700)

... miksovano na ze-iks spektrumu

E ovo je najbolji prijedlog kojeg sam pročitao :D:D:D ...

Ma teraj Cubase u vra?.mater i nabavi si ovu ma?inu, stari !!!!!:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

idekius 21-08-2009 09:46 PM

Kako vam ne dosade ovakve teme? :)

Sećam se bombardovanja Srbije 1999. Krenuo ja negde busom, a dva penzionera raspalila naglas: -Sad ćemo da im j*b*mo mater! Na? Mig-29 u sadejstvu sa osmatračkim radarima i kubovima koji biju precizno do 12 km...
Pola autobusa slu?a njihovu taktiku i strategiju.
Nekoj matoroj bakici sa onom korpom od vrbovog pruća dopizdi pa odbrusi: -Ma nema! Sve sami vojni eksperti! Eve dokle ni dovedo?e! :D:rotfl::D:rotfl::D

Pa i ovakve teme... sve same filozofije i mudrosti. :)
Koga boli dupe na čemu je radjeno, ako je uradjeno kako valja??? Znam dosta dobrih "digitalnih" mixeva, kao i "amalognih"... Sva?ta Bo?e. Ko zna da radi, radi dobro i na jednom i na drugom. A sa tim kako je jeftina analogija bolja od svih digitalija... pa malo te?ko. Ako ne?to mrzim to su kr?ine tipa eq od 100 eu, comressor od 120... razni jeftini lexiconi... meni to zvuči bedno...

ugljesa 21-08-2009 09:56 PM

Mislim da sam shvatio poentu u odgovorima :):) . .Nista onda,znaci da stekam pare za neku dobru zvucnu,nema mi druge :skacu2::beer:

idekius 21-08-2009 10:10 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 253710)
Mislim da sam shvatio poentu u odgovorima :):) . .Nista onda,znaci da stekam pare za neku dobru zvucnu,nema mi druge :skacu2::beer:

Ma štekaj pare za šta god hoćeš... digitalno, analogno, intergalaktičko... šta već... ali, pre svega, uči da radiš. Nema dojajne sprave koju klikneš i radi fenomenalno i odmah nešto zvuči do jaja. To su priče za malu decu.
Često se ponavljam i ovo sam milion puta rekao:
-Mogu ja da kupim i Ferrari-jevu formulu, sali... ne znam šta bih ja sa njom?
Posebno ne gajim iluzije da bih uz pomoć nje odrao onog u Williams-u, ili Reno-u.

Lično vidjenje stvari... i srugarski savet...

LACKY 21-08-2009 10:19 PM

Nije tacno! Nemoras da znas ista, kupi makar i jeftinu analogiju i najbolji si!
Sa digitalijom mozes biti i najbolji, ali dzaba kada nisi analogan.
"Analogno" je stanje svesti, razumes ti mene!
I nije svejedno.

HeatMan 21-08-2009 11:18 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 253707)
Kako vam ne dosade ovakve teme? :)

Sećam se bombardovanja Srbije 1999. Krenuo ja negde busom, a dva penzionera raspalila naglas: -Sad ćemo da im j*b*mo mater! Na? Mig-29 u sadejstvu sa osmatračkim radarima i kubovima koji biju precizno do 12 km...
Pola autobusa slu?a njihovu taktiku i strategiju.
Nekoj matoroj bakici sa onom korpom od vrbovog pruća dopizdi pa odbrusi: -Ma nema! Sve sami vojni eksperti! Eve dokle ni dovedo?e! :D:rotfl::D:rotfl::D

Pa i ovakve teme... sve same filozofije i mudrosti. :)
Koga boli dupe na čemu je radjeno, ako je uradjeno kako valja??? Znam dosta dobrih "digitalnih" mixeva, kao i "amalognih"... Sva?ta Bo?e. Ko zna da radi, radi dobro i na jednom i na drugom. A sa tim kako je jeftina analogija bolja od svih digitalija... pa malo te?ko. Ako ne?to mrzim to su kr?ine tipa eq od 100 eu, comressor od 120... razni jeftini lexiconi... meni to zvuči bedno...

apsolutno, ali lik je pochetnik.. i ochigledno je gledao da li da se zalece u celu prichu.. ima previshe fanatika koji i dalje veruju u to da je elvis ziv.. kao shto ima fanatika koji i dalje veruju da analogija dodaje mast ili shta ja znam shta.. sve se to iskustvom moze nabudziti u digitalnom domenu.

gluposti

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 253721)
I nije svejedno.

jedan behringer eurodesk obavezno! zbog prolaza..

ajme..

elem, zashto se ukljuchujem u temu: i ja sam bio ubedjen u to.. ali to je bilo pre 7 godina.. i bio sam potpuno depresivan zbog toga, iskreno.. dok jednostavno nisam skapirao da nije problem u plugovima vec u mom setovanju istih.. plus pljuvachine po rumskom (kasnije) itb ili otb itd itblize.. :/ gluposti.. svako radi na onome shto ima i na chemu moze.. npr ja bih uzeo svega par analognih kompresora i jedan reverb i zavrshio prichu sa "analogijom".. na kraju sve se svodi na to kako je snimljeno i kakvi su muzichari (i kakva je pesma naravno).. ako sve to valja, na konju si.

kraj priche..

@bockie: ti zaista mislish da cu da odgovaram na tvoje provokacije? reci neshto pametno i tachno pa cu mozda uvaziti tvoje mishljenje..

pozdrav

Everbeatz 21-08-2009 11:28 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 253721)
I nije svejedno.

Lacky, uzimam ovaj citat za signature ako dopustas?:)

silicon science 21-08-2009 11:30 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 253733)
Lacky, uzimam ovaj citat za signature ako dopustas?:)

Dobar je Laki, nece zameriti :wink:

All times are GMT +1. The time now is 04:09 AM.