Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

awacs 31-07-2009 07:41 PM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 251792)
ne znam sta je odsvirano (ali zvuci kao da ima 2 i po instrumenta!!)

@DaBear:

Nije primereno suditi o miksevima ako se nema uvid u izvorni materijal... Nego lepo skine? kanale, provede? koju desetinu minuta sa njima, pa onda pričamo :wink: Ovako, lako je biti pametan...

@SVI:

Ljudi, nema veze, neko voli vi?e reverba, neko ne voli reverb itsch, neki vole visoke, a neki niske... To va?i i za publiku i za miksad?ije. Ovo ionako nije takmičenje (tj. nema ?irija, a nema ni para za pobednika). Va?no je samo da čovek ponekad provede poneki sat ?ivota poku?avajući da organizuje kanale. Kao ?to i naslov veli: kanali za ve?banje :da:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Bockie, super je akcija :)

Tribal_kg 31-07-2009 07:49 PM

Naravno da nije takmicenje ali je odlicna prilika da se nauce neke stvari od vas iskusnijih i to na primerima koje svi imamo. Znaci kada neko da konkretne savete tipa sredi bas, sredi nogu, itd.

Pozdrav!

DaBear 31-07-2009 08:36 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 251805)
@DaBear:

Nije primereno suditi o miksevima ako se nema uvid u izvorni materijal... Nego lepo skine? kanale, provede? koju desetinu minuta sa njima, pa onda pričamo :wink: Ovako, lako je biti pametan...

@SVI:

Ljudi, nema veze, neko voli vi?e reverba, neko ne voli reverb itsch, neki vole visoke, a neki niske... To va?i i za publiku i za miksad?ije. Ovo ionako nije takmičenje (tj. nema ?irija, a nema ni para za pobednika). Va?no je samo da čovek ponekad provede poneki sat ?ivota poku?avajući da organizuje kanale. Kao ?to i naslov veli: kanali za ve?banje :da:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Bockie, super je akcija :)

ajde sutra cu da preslusam kanale u studiju...sad sam skin'o! valjda necu zaboraviti...

awacs 31-07-2009 08:40 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 251806)
Naravno da nije takmicenje ali je odlicna prilika da se nauce neke stvari od vas iskusnijih i to na primerima koje svi imamo. Znaci kada neko da konkretne savete tipa sredi bas, sredi nogu, itd.

Ne slu?aj "nas iskusne", slu?aj svojim u?ima i misli svojom glavom, to ti je moj savet. I ne sređuj bas ili nogu ako TI ne misli? da je to potrebno.

Pozdrav,

Vasa

MUzzY 31-07-2009 11:59 PM

Quote:

Muzzy - preterao sa reverbima..i napanjio ga mnogo u miksu..

Pocetnicka greska, sta ces :) Kad ne znas sta da uradis onda sve slepis u reverb... sredicu to.

Napanjio... sta? Reverb?

Quote:

mislim - pesma ima 3 instrumenta i niko se nije nesto potrudio da napravi da zvuci puno, masno..ne znam sta je odsvirano (ali zvuci kao da ima 2 i po instrumenta!!)

Pa iskreno ne znam kako da zamastim ovo kad je izvorno sve jako tanko i neubedljivo (osim prilicno fino odsviranog bubnja)?
Duplirao sam gitaru preko sample delay-a setivshi se sta mi je gosn. awacs predlozio u jednom mom radu ranije, dodao sam kraaatak reverb na sint i rasirio ga maksimalno... Ne znam sta jos moze da se uradi? Predlog?
Sta god, ali STA GOD da pobam sa bas gitarom dobijem blato tako da sam samo stavio comp.

Quote:

bez nekih "kreativnih trikova" svaki miks ce da zvuci manje - vise isto..

Pa... tako nekako.
Ponavljam molbu za predlog.

POz!

P.S
Meni radi moj sendspace link najnormalnije?

Krtza 01-08-2009 12:04 AM

Naravno,ukusi su razliciti ali uvek je interesantno malo pozajmiti i tudje usi. :0)
Meni moj miks u odnosu na ostale sad zvuci kao da mu malo fali dubine.
Ja sam radio u Pro Tools-u.Na kick i dobos sam nakacio stillwell rocket compressor,na basu radi psp mix saturator a na vokalu je kjaerhus classic delay ostalo je manje vise sve eq. I meni je falilo visokih pa sam ih blago dodao na masteru i sve provukao kroz waves ssl compressor.Slazem se da nema nekih kreativnih resenja ali meni ovde jednostavno nista nije bilo preterano inspirativno za eksperimentisanje.

Inace svaka cast Big Bockie-u za thread! pozz \m/

milanCHE 01-08-2009 12:22 AM

@krtza
ako te ne mrzi,okači onaj tvoj mp3 na još neki file hosting site,nikako da mi se pojavi download link preko tog sendspace-a :mad:ostale mixeve sam upravo skinuo.....kao i kanale.......uhh...ali ima strašno mnogo preslušavanja kanala:shock:(naročito je vokal umrljan sa brdo background noise-a)....ima tu dosta "šičćenja" pre samog mix-a,koliko se meni čini....
jbg,šta je - tu je....

Bockie 01-08-2009 02:19 AM

a gde je tvoj mix?

Voleo bih da cujem Everlasta i stariju eqipu,da ne kazem Leshu,koji ima monitoring i nepogresivo uho,jedva cekam,on je mega mix faca a nece da prica o tome!... Lesha rules! Postao sam fan preko noci... Lesho careeee!

Matori evo cupam iz tejkova,vrlo uskoro kacim jos kanala... Bez pretenzija pocet thread,ali mi se sve vise svidja... Bravo za sve postove,hvala na podrsci,dugujem jos,i bice... Cupam kanale i kacim...
Aj jos koji mix,pa nove stvari...

Everbeatz 01-08-2009 03:21 AM

Stize matori uskoro, danas sam skino trake..

Teutates 01-08-2009 03:58 AM

Super topic! Evo i moj pokushaj http://www.megaupload.com/?d=2W4SRXHZ

All times are GMT +1. The time now is 12:12 PM.