Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pro Tools pitanje?:S idiotsko, al sta cu:S (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27584)

DaBear 27-05-2009 06:15 AM

Re: Pro Tools pitanje?:S idiotsko, al sta cu:S

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 247034)
ajde ko je upucen molim vaassss, ubio sam se citajuci digidesign sajt i nije mi jasno, planiram da uzmem neki mbox ili bilo sta iz LE porodice, i iz fazona sam da kupim Pro Tools 8 sa tim toolkitovima, ili dok se ja nakanim da to uzmem, mozda vec izadju i narodni toolkitovi u sta sumnjam...

Moje pitanje je sledece, koliko PT LE 8 sa ta oba toolkita moze da gura kanala?Negde sam procitao 128 mono ili stereo kanala, a na digidesign sajtu mi se cini da je 64, a ne 128, ili Pro TOols plus onaj prvi Toolkit je 64 i plus DV toolkit je 128?

Koliko bi mi kostala gola verzija Pro Tools LE 8ice sa oba toolkita bez plaginova (sem onih najosnovnijih digijevih ko u goloj 7.4), instrumenata i ostalih pizdarija, ako je to moguce i kako to iz Srbije naruciti?

Ja sam se zaljubio u softver u 7.4, jedino mi je taj MIDI gadan, a mislim da je pametno uloziti u legalan softver...

A pitam za ovih 128 kanala kolko bi izaslo, mada cu se ja zadovoljiti i sa 64

Music Production Toolkit2 - 64 mono/stereo tracks, (LE i MPowered) (oko?250)

DV Toolkit2 - isto, 64 tracks (oko ?800)

Complete Production toolkit - 128 tracks mono / sterep (oko ?1200)

Jan 27-05-2009 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 247036)
Music Production Toolkit2 - 64 mono/stereo tracks, (LE i MPowered) (oko?250)

DV Toolkit2 - isto, 64 tracks (oko ?800)

Complete Production toolkit - 128 tracks mono / sterep (oko ?1200)

Pa nista, za sad cu uzeti taj do 64, a ako skupim lovu uzeci i taj od 128, mislim da ce mi LE softver sa 128 kanala i jak PC biti sasvim dovoljno i da necu imati potrebe za HD-om u naredne 4-5 godine...

kravadinka 27-05-2009 03:39 PM

Ako uopste bude potrebe za vise od 48 kanala koji dolaze sa LE, ne secam se da mi je ikada trebalo vise, opet sve zavisi sta radis...

Po meni bolja opcija LE sa par zanimljivih externih uredjaja za cenu HD...

Jan 27-05-2009 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 247068)
Ako uopste bude potrebe za vise od 48 kanala koji dolaze sa LE, ne secam se da mi je ikada trebalo vise, opet sve zavisi sta radis...

Pa ne, mislim da tih 240 funti, ili 350 E je okej cena za 64 kanala, juce sam radio jedan projekat od mnogo kanala i bas mi je krivo sto sam ga radio u Nuendu, posto ga nisam radio u svom studiju, a tamo ima samo LE i to onaj osnovni 7.4, a projekat je bio ooogroman, i na kraju sam po grupama doradio u Pro Toolsu i odatle ga bounce-ovao...Mozda gresim ali imam utisak kao da Pro Tools bolje pusta po grupama, nego kad Nuendo ima te iste kanale ne po grupama sve zajedno....I sve mi se cini kao da PT bolje pushta zvuk nego Nuendo, verovatno je trip...Ali toliko veliki da ocu da "go legal"

RetroMan 28-05-2009 01:08 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 247068)

:thumbsup:

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 247086)
...I sve mi se cini kao da PT bolje pushta zvuk nego Nuendo, verovatno je trip...

Srecan ti put. :wave:

RM

Jan 28-05-2009 06:10 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 247116)
:thumbsup:

Srecan ti put. :wave:

RM

Jel je to "Srecan ti put" ironicno?

kravadinka 28-05-2009 06:27 PM

Ma i meni zvuci bolje, kao i vecini koji rade na PT, ali to je verovatno budalastina, nema drugog objasnjenja, ali...
I ne mora da zvuci bolje i da to pokaze u testovima, definitivno ukoliko ti se cini da zvuci bolje dok radis na njemu, samo po sebi je pozitivno i dovoljno, pa bio to i placebo efekat...
Dakle, iako je to onaj X faktor, recimo da ide u prilog PT... Identican razlog zbog koga umesto 911 GT3 uzmes F430 CS, imaju zabari neki trip koji kobasicari nemaju...

All times are GMT +1. The time now is 08:44 PM.