![]() |
Re: bass trap
Izneo sam svu tkaninu napolje... moram orvo da hoblujem i lakiram pod, pa onda montiram uglove, i skidam najlon sa difuzora...kad se slegne prashina
|
Usputno pitanje: da li je 75kg/m3 kamena vuna preteska za superchunk?
|
Quote:
|
Moje osobno mi?ljenje; ako če biti kateta SC-ja cca. 60cm mo?e ta 75kg/m3 kamena vuna, ako staklena onda mo?e i cca. 40-50kg/m3.
To valja za staklenu te kamenu vunu dostupnu u ex-yu području. Sve ovisi o GSF (Gas Flow Resistivity) specifičkog materijala. |
Quote:
|
Da jeste tako ali odvisno je koliko se dodava veziva koji pripomogne ka slabijem protoku vazduha odnsno je GFR vi?i, te tako mo?e da bude GFR jednog proizvođača npr. 80kg/m3 mnogo vi?u nego kod nekog drugog.
Recimo Slo Tervol - sada Knauf nema mnogo veziva i drugih aditiva, ecose i pure one nemaju puno veziva itd. Slično je kod nekih njemačkih proizvođača/proizvoda (Gutex, Homatherm, Steico...) ali odvisno koja linija produkta se gleda. Imam jednog svog savjetnika koji se bavi sa postavljanjem i programiranjem linija za mineralne vune itd. on zna koliko je čega u specifičkom produktu... ... dosta puta nema podatka kakav je GFR, ponekad ga daju ako osobno zamoli?, a ponekad se je treba zanijeti na izkustva, intuiciju...:)... ali opet odvisno od linije do linije proizvoda. |
Quote:
|
Da razumem... pa praktički meni "pada" oko 80% na Tervol/Knauf jer su drugi materijali skuplji, neki i oko 30, 40%.
|
Quote:
|
ma ecose nije ni?ta jako drukčiji od klasike, samo su malo updejtovali proizvodnju i nema toliko formaldehida i sličnih ljekovitih stvari:) tako da i cena zato ne odskače.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:52 AM. |