Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26663)

Arthur 15-03-2009 01:10 AM

Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

jebote ljudi, oćemo li se maniti demagogije i filozofije i dati neki primer???? Kralj trackinga? OK, daj reci kako i zašto, bre, manite se ocena nego daj imena funkcija i primera korisnosti, to je bre poenta ovog topika na koji me sam đavo natero da započnem :twisted:

kravadinka 15-03-2009 01:16 AM

Ne preteruj, ono sto je meni lepo i lako, nekom drugom nije i tako bi otisli dodjavola...
Ceo svet prica o PT na taj nacin i to napominjem, slucajno se i moje iskustvo sa tim poklopilo, PT je najjednostavniji za tracking i audio editing od svih pomenutih, to je generalno misljenje ljudi koji se bave ovim poslom svugde u svetu, pa eto i moje usled rada na svemu i svacemu...

Spisak mana i vrlina imas, kao sto rekoh nema toga mnogo, tek po koja opcija manje, ili vise sitna...

Arthur 15-03-2009 01:20 AM

ma majstore kako to da ti mene ne razumeš? Šta je tu tolko teško za kontanje? Nisam pitao za tvoju interpretaciju tuđeg mišljenja, nego za tvoje iskustvo, kao i iskustvo svih drugih članova foruma. Meni je eto taj čudni Nuendo prokleto jednostavan i za tracking i za editing, ali neću tvrditi da je bolji od PT, jer ga ne poznajem. Mogu samo da razmenim moje iskustvo u brzom i bizarno intuitivnom trackingu i editingu (ko je pomenuo Lanes vs. Playlists?), pa da svi jednom za navek imaju osnovano mišljenje.

korenjak 15-03-2009 01:26 AM

da ubacimo audio editing od pt , midi editing od fruti loops i cubenda

i dobijemo

Probase Vocni Toolendo

:)

shala mala da uveselimo temu

kravadinka 15-03-2009 01:34 AM

U bre al' si zapeo... :wink:

Vidi ovako... U zavisnosti od pozicije cursor-a na audio traci mozes da radis fade in, fade out, crossfade, skracivanje i produzavanje trake, kao i automatsko strech-ovanje dok skracujes ili produzavas traku.
Nema potrebe da ulazis u audio event kao u St. vec sve radis na licinom mestu.
Pored toga ono pomenuto ranije da kad preklopis deo trake novom prilikom kopiranja, ili snimanja, da se prethodna brise zapravo nije tacno jer je ona i dalje tu. takodje PT snima od momenta kad pritisnemo play, iako cemo Rec pritisnuti dva takta kasnije, pa ako se desi da pocnemo snimanje malo kasno i presecemo nesto, samo treba ostaviti do kraja i samo produziti traku i audio zapis je tu.

Sto se tice Mix-a, veoma je lak i pregledan, pluginove mozes kopirati tako sto ces ih prevuci misem na naredni kanal, ili ih jednostavno premestiti, tako se kopira i automatizacija i sva podesavanja jednim potezom.

Ne mogu se setiti svega, moze se dosta toga videti, ovde, ovde, ovde, ovde, ovde, ovde, i ovde...

Samo bih dodao da ovo prikazano ovde nije milozvucna reklama, zaista sve radi i jako je lako za upotrebu i integraciju u radu, zato je PT 8 moj izbor pored St. i Logic Studio 8...

Arthur 15-03-2009 01:41 AM

now we are talkin

nisam skontao baš taj deo sa audio eventom kod ST, ja bogme mišem mrdam ivice, fadeove i stretcheve ručno u svim pravcima jednim pokretom miša. Ne ulazim ni u šta posebno :? Pritom nisam u ova dva dana našo fadeove na PT, mada je to možda jer sam par puta pao na glavu kad sam bio mali, ne zamerite mi ;)

to u mixeru isto nisam provalio u PT al zvuči savršeno - potezom miša prebaciti plugin u sledeći kanal, ludilo, to bi mi olakšalo život definitivno!! :)

uuu, ova 8ica na linkovima izgleda preopako!!

"7" 15-03-2009 01:41 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 238390)
\

Sorry za ot but...
... lol :rotfl:... tek sad sam provalio potpis...:rotfl:

... more little, Cile more little, show me the most important... :rotfl:
... Chachac, Chachac, Shumadian r'n'r, it's a life of me and you, yo Moravo yo... :rotfl:

Moritz 15-03-2009 01:42 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 238392)
U bre al' si zapeo... :wink:

Vidi ovako... U zavisnosti od pozicije cursor-a na audio traci mozes da radis fade in, fade out, crossfade, skracivanje i produzavanje trake, kao i automatsko strech-ovanje dok skracujes ili produzavas traku.
Nema potrebe da ulazis u audio event kao u St. vec sve radis na licinom mestu.
.....
Sto se tice Mix-a, veoma je lak i pregledan, pluginove mozes kopirati tako sto ces ih prevuci misem na naredni kanal, ili ih jednostavno premestiti, tako se kopira i automatizacija i sva podesavanja jednim potezom.

Ja nikada nisam ulazio u audio event da bih radio bilo koju od tih funkcija, vec sam to radio on the fly dok projekt trci cut, copy ,paste, fade in/out, gain, reorder, split, x fade...sve u relanom vremenu dok ide play.

Konacno i u Steinbergu N/C mozes da pomeras plugove kako zelis i da im menjas raspored unutar samo kanala ili razmena medju kanalima i to opet dok projekt radi tj. svira play :)

Arthur 15-03-2009 01:47 AM

da, al samo u novijim, čitaj, nedostupnim verzijama. Voleo bih da neko otvori drugi topik šta biva u 4ci i 5ici, a da ovde ostanemo tamo gde je vreme stalo, na 3.2.

Moritz 15-03-2009 01:54 AM

Pa jbg sad!
Kako nije dostupno, dostupno je samo treba da platis i to je to, ako se investicija od 550 eura cini prevelikom onda treba menjati profesiju.
Nije na mestu komentar. Relativno je kome je vreme stalo a kome ne. Daleko od toga da je 550 eura dzabana ali ako pogledas sta sve dobijes za te pare onda stvarno nema razloga i ne ustedeti i kupiti legalan soft.
Jel to nas koji smo kupili legalan soft smesta u neku grupu privilegovanih i bogatih? I na kraju naslov posta je PT vs Steinberg.

All times are GMT +1. The time now is 03:33 PM.