Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26586)

awacs 13-03-2009 10:14 PM

Re: Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear

Quote:

Originally Posted by goran-goran (Post 238268)
Ja snimio matricu u programu notator??? a tamo cubase 2.0

Steinberg PRO 24 (original, sa hardverskim ključem) :wink: Cubase izašao par godina kasnije

Quote:

Originally Posted by goran-goran (Post 238268)
a secam se bio je neki kurzweil ????

K250 :wink:

Pozdrav

P.S. Kako se zvao bend?

alavuk 13-03-2009 10:20 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 238206)

Malo ljudi zna kolika je njegova zasluga ?to je Paket Aran?man uop?te snimljen. Čak ni svi učesnici te akcije nisu svesni toga. A tu je i prvi album Čorbe (pa i drugi)... Umeo čovek da prepozna u ?ta treba ulagati. Muzikalni trgovac - kud će? vi?e.

Pozdrav

to je sacuvano od zaborava , lepo je to isto pera janjatovic napisao u njegovoj cuvenoj enciklopediji , mislim na paket aranzman

goran-goran 13-03-2009 10:56 PM

Band se zvao DOLAR...moj drug pevac i gitarista je jos u tom fazonu....

peruzza 13-03-2009 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 238221)
...
P.S. ne znam da li se neko od starijih seca studija "EMA" koji smo drzali Bojan, Sanja i moja malenkost, nalazio se u delu grada tada poznatom kao "Visnjicka Banja", i bio je zvanicno PRVI studio u gradu sa potpunim L.E.D.E. dizajnom, za koji su nam stigli nacrti i proracuni iz U.S.A. i kontrolna soba je veoma dobro "zvucala", bili su monitori Altec 604-8H, u custom kutijama, soffit montirani, na 2,5 tona peska, i sve to na kamionskim amortizerima, potpuno izolovani od sobe, i "ganjani" CROWN, mislim PSA 2X pojacalom, cak mislim da je vise tada poznatih grupa snimalo u tom studiju na tada "velelepnom" D&R serija 8000 mixeru (24/24/2) i TASCAM MS 16 mkII magnetofonom, ali sa ISPRAVNOM DBX redukcijom suma. Nazalost, pogubio sam sve fotke, ali je rezija zaista jako dobro izgledala i zvucala.

Bio ja kod vas u tom studiju '85. ili '86-te, ne secam se tachno, kad ste pokushali da mi uvalite Ensoniq MIRAGE sampler za 4-5 soma maraka!!! Secam se jadnog sounda te sprave, bez obzira na tvoju maestralnu sposobnost da fenomenalnom svirkom sve to relativizujesh!
Kako je to bio dobro sredjen prostor, rek'o bi da i dan danas nema mnogo takvih! Jel' to beshe kod Hreljca u kuci?

Ogi 14-03-2009 01:59 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 238221)
P.S. ne znam da li se neko od starijih seca studija "EMA" koji smo drzali Bojan, Sanja i moja malenkost, nalazio se u delu grada tada poznatom kao "Visnjicka Banja", i bio je zvanicno PRVI studio u gradu sa potpunim L.E.D.E. dizajnom, za koji su nam stigli nacrti i proracuni iz U.S.A. i kontrolna soba je veoma dobro "zvucala", bili su monitori Altec 604-8H, u custom kutijama, soffit montirani, na 2,5 tona peska, i sve to na kamionskim amortizerima, potpuno izolovani od sobe, i "ganjani" CROWN, mislim PSA 2X pojacalom, cak mislim da je vise tada poznatih grupa snimalo u tom studiju na tada "velelepnom" D&R serija 8000 mixeru (24/24/2) i TASCAM MS 16 mkII magnetofonom, ali sa ISPRAVNOM DBX redukcijom suma. Nazalost, pogubio sam sve fotke, ali je rezija zaista jako dobro izgledala i zvucala.

He, he...
u tom studiju sam imao "vatreno krstenje" - moj prvi samostalni "miks".
Pre toga sam se muvao (svirao) u studiju VI i XIII (Radio Beograd), retko u studiju V i celo moje iskustvo (osim svirackog) je bilo GLEDANJE (bez zapitkivanja) sta rade Rade Ercegovac, Boban Petrovic (studio VI), Aca Vitorovic, Dragan Balac (studio XIII) i ne mogu da se setim ko je radio polovinom 80-tih u studiju V (mozda Tahir Durkalic i Miki Todorovic?)...
'85. su moj drug iz gimnazije (sin Bojana Hreljca) i njegov drug (Zoran Popov, bezuspesno pokusavao da napravi pevacku karijeru, pisao bolje pesme drugima nego sebi - najpoznatija "Ja cinim sve" Tanji Banjanin) poceli da me nagovaraju "da im pomognem oko Zokijeve pesme, da napravimo bend" i pocetkom '86. sam se upustio u tu avanturu...
Ne secam se ko je usnimavao, ali se zavrsilo tako sto sam ja "MIKSAO" :rotfl::rotfl::rotfl:
Imao sam 15 i po godina, prvi put sam "vrteo dugmice" i SVA SRECA da ne postoji sacuvan snimak tog "remek-dela"!
A fotku cu pokusati da pronadjem - vidi se deo zida rezije, komad D&R-a i "miksadzija":banghead:...

InsaneEyes 14-03-2009 05:27 AM

Quote:

Originally Posted by peruzza (Post 238277)
... kad ste pokushali da mi uvalite Ensoniq MIRAGE sampler za 4-5 soma maraka!!!

:rotfl:ali ja bih bas voleo da ga imam, 8 bita - zakon!

Quote:

Originally Posted by goran-goran (Post 238275)
Band se zvao DOLAR...moj drug pevac i gitarista je jos u tom fazonu....

Max je jos uvek u tom fazonu? :shock::grin::D Stvarno mu alah verah, fliperana Dolar je bila FTW!

DaBear 14-03-2009 06:52 AM

1 Attachment(s)
evo nashao jednu sa mixetom! nemacki MITEC,,,,by the way...ovakav mikser u svom studiju danas ima Mousse T (!?) i tretira ga kao "vintage classic"!!!!

patch polje smo napunili sa kablovima! levo se vidi cosak od moje Yamaha RX5 ritam masine, desno Atari... u pozadini Darko Grujic (klavijaturista..)

All times are GMT +1. The time now is 04:51 PM.