![]() |
Re: Pomoc oko akustike prostorije za bubanj.
Jedna slika 1000 rjeci.:wink::wink::wink::wink:
pozz |
Quote:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15640 Opet, izolacije nece biti, nije resena, niti ijedno od predlozenih "privremenih" resenja moze dati ikakve znacajne rezultate sto se izolacije tice... mozda samo te gume ispod bubnja,... ali skoro zanemarljivo uticu u odnosu na sve ostalo. Ako mislis da ima smisla stavljati "bilo sta" na zidove, da bi kasnije nekom pokazao vizuelno da si se "trudio", iako su realni rezultati tog truda izostali.... onda radi sta hoces, snaga je tvoja, volja je tvoja, novac je tvoj.... Poenta moje price je da "resenja" koja su predlozena u smislu "stavi bilo sta"... ili slicno... ne vrede truda.... pod uslovom, ponavljam, da ti treba dobar akusticki rezultat, a ne vizuelni "dokaz" komsijama da si ipak nesto kao "radio", kad dodju da se zale, sto mi lici na zamlacivanje. pozdrav bogi |
Hvala puno ljudi, ovog puta ste mi bas pomogli. :)
|
Quote:
E da, ako dobijes bilo kakvu cudnu i cujnu rezonanciju kada budes koristio auto gume za platformu za bubanj... pokusaj da otezas platformu (ozbiljno otezas! dzakovi peska!), ne bi li rezonanciju pomerio nize i smanjio po intenzitetu... ako ne uspes... makni gume... jer su i one onda promasaj! pozdrav bogi p.s. gotovo sam siguran da u tom slucaju unutrasnje auto gume (samo na njih se misli) nece izdrzati teret.. cak i ako spustis rezonanciju nize.... |
I ja mislim isto oko guma, pijesak i to ?to Boggy ka?e ili jednostavno idi pa kupi pohodnu mineralnu vunu debeline 10cm i preko polo?i plahtu surove pohodne iverice (ili slično) i na to bubanj.
Bud?et varijante, koje su mnogo efikasnije od guma. |
Quote:
Umotaj u nesto jos tu vunu, inace ce da ti prasina leti po celom prostoru, dok budes "skakao" po platformi. Mada... budimo realni, tretirati samo platformu bez svega ostalog je opet besmisleno... moram da ponovim! pozdrav bogi |
Jeste!
|
I ja sviram bubnjeve, posle raznih kombinacija, menjanja prostorija za sviranje, konacno cu dobiti, i gradim, prostoriju gde cu moci da sviram 7 dana u nedelji, 24h dnevno, a sto se tice "odzvanjanja" to je tek bila muka, u jednom trenutku pomislish ima li smisla sve to sto radis, ali kao sto neko rece samo da ima volje.....azmafon je bash, lako je uociti koliki je on apsorber, stavio sam ga blizu dobosha, malo svirkao i doziveo skroz nepoznatu dimenziju, svoj dobosh nisam nikada onako cuo, mozda ga je dobro koristiti za denfovanje raznih delova hardvera na bubnju....probaj ako nista drugo:)
|
Malo sam se raspitao u Azma radnji koliko cene da oni sve odrade. Ispada 20E po kvadratu. A ja imam jedno 50 kvadrata. Da li je bolje da mi oni odrade ili se vise isplati da ja kupujem materijal i da sam odradim?
Isto tako su mi rekli da ne garantuju da ce to nesto bas pomoci sto se tice zvuka. :shock: |
Kod mene radimo otac i ja, nije nesto tezak posao, ali oduzece ti dosta vremena i morash pazljivo da gledash, odnosno isplanirash gde ce sta da ti stoji, od utichnica do namestaja, imash ovde slike mog studija, Djoletov studio mu dadose ime, manji je od tvoje prostorije, ima 20 m^2, ako nista probaj da napravish neki paravan da svirash u trecini te prostorije jer ce ti biti mnogo da izolujesh sve, pogotovo ako ti se ne svidi kako zvuci posle izolovanja, to je sve kinta....a ako imash vremena da se zezas sa tim radi sam jer ce te odrati za kintu, ceo trosak su ti letve, struja koju vuce hilti, ubodna testera, busilica, azmafon, azma ploce, ili sta vec stavljash...
|
All times are GMT +1. The time now is 11:49 AM. |