![]() |
Re: Sta vi kazete za ovu konfiguraciju???
neznam sta da mislim jer nikad nisam bio na asusu
al da te na zdravlje sluzi pozz |
CoolerMaster Cosmos 1000 izgleda i djeluje bolje nego Antec P182, ali je za ovu namjenu Antec puno bolji. Probali uporedno i jedan i drugi, jos kada se Cosmos pojavio (prosle godine otprilike na zimu). |
Moze jedno pitanje za ljude iz rumskog a tice se napajanja... Taj coolermaster extreme koji koristite, jel to isto sto i coolermaster extreme power plus? Jer jedino taj mogu da nadjem u Novom Sadu. Takodje sta mislite o napajanjima Xilence 550W ili chieftec silent? Hvala
|
CoolerMaster Extreme koji mi koristimo (380W i 430W sa oznakom PCAP) se ne proizvode vise (mi smo ih nalagerovali za potrebe izrade ruDAWa jer su zaista robusna/snazna, kvalitetna napajanja i odgovaraju nam za nase modifikacije)... Xilence ne proizvodi bog zna kakva napajanja, Chieftec moze proci, s tim da ja ne znam za silent podvarijantu. Prakticno, sva napajanja u tom segmentu su veoma slicna, a mi za ruDAWe odabiramo ona koja su najpogodnija za modovanje, a pri tom najmanje ispustaju cudnih zvukova (cichanje i pijukanje PWM regulatora u istim). Govorim ovo iz razloga sto nam nase zalihe gore pomenutih napajanja presusuju, pa cemo ovih dana i mi morati ozbiljnije da se bacimo u testiranje novih modela, pa ako mozes, sacekaj do tada (mada kao sto rekoh, nemas potrebe cekati, jer nama nijedna do sada nisu odgovarala takva kakva jesu, sva smo morali otvarati mjenjati im vent, dodavati dodatne hladnjake, pa cisto sumnjam da bi ti nasa preporuka ista znacila). |
Zdravo Diviner!
Verujem u tvoje znanje i siguran sam da je Antec P128 bolja od COSMOS ali ja sam za pola cene kupio COSMOS...palo mi je da dam samo 90 eura a zato sto su ona vrata napred polomile se plastike koje drze ta vrata i covek u radnji spustio upola cene posto je kao kuciste osteceno...misli se na izgled...a inace dok radi uopste necujem da radi:) inace hvala ti puno i cenim tvoju paznju! |
Corsair hx 520 i 620
necujni bez pistanja cicanja....nema potrebe da se cacka...savrsen za daw iz prve ruke .....evo mu godina dana kako je kod mene :) pozz |
Ja sam skeptic za taj corsair, jer su do sada sva ta ultra silent napajanja bila ultrasilent samo dok se startuje masina. Poslije par minuta vec bivaju dominantni izvori buke (tako je recimo sa CoolerMaster Silent PRO serijom i svim ostalim CoolerMaster napajanjima na kojima stoji da imaju 19db buku, sto je naravno samo marketing). Bojim se da su nama kriterijumi za tiho nesto stroziji. Pogledaj na tom svom napajanju ili kutiji ko je uvoznik tvog Corsaira, pa da pokusamo nabaviti jedan za probu. |
diviner
veruj mi ovo se bukvalno ne cuje, jest da nije budzen procesor ali hard disk WD AAKS se cuje jace od njega jednostavno mnogo je tiho i tako radi evo vec godinu dana. Elem preporucje ga i onaj johny guru koji je tester za napajanja kao napajanje sa najkvalitetnijim komponentama javljam ti kasnije da li pishe uvoznik pozz |
Diviner nema na kutiji uvoznik
Ali mi se onaj grk iz Hellas computers hvalio kako su oni uvoznici i zastupnici pa vidi Zoki 7 je dobar sa njima moze da ti se raspita kod njih ko je uvoznik ako kojim slucajem oni nisu i obavezno probaj napajanje :) neces se pokajati |
Vazi...probacemo, mada kao sto rekoh, vec imamo napajanja koja nam u tom segmentu (100nak eura) rade posao. Zasto bi uzimali Corsair 620W kada za slicne novce imamo fanless rjesenja, takodje 600W (jedino ako nam njih ponestane, pod uslovom da su ta Corsair napajanja zaista tiha). A tu je i odlicno Gigabyte Odin PRO napajanje 550W, koje ovih dana visednevno testiramo sa quadcore konfiguracijom na 4Ghz, 8GB RAMa (uskoro na test dobijamo kit od 4 x 4GB), 4870x2 + 4870 (u crossfire modu) i sve to radi u Crysis i slicno zahtjevnim igrama bez da stucne.
7co :), javi ako saznas ko je uvoznik... Poz... |
All times are GMT +1. The time now is 12:23 AM. |