Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25862)

slowstar 26-01-2009 02:14 AM

Re: Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece?

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 231811)
Zepter lonac...

...postena studijska sprava se za te pare mogla kupit!

Kada bi te moja zena cula, bio bi u opasnosti, kune se u te serpe i lonce, i dokazala mi je sarmom, kupusom sa krmenadlama, kuvanom govedinom u sosu od mirodjije, a i kaze da maksimalno stede struju. Znas onu:
"nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" a ja dodajem "osim Behringera" cija patch polja i cable tester me sluze odlicno...

DeMa 26-01-2009 02:20 AM

Quote:

Originally Posted by Kal-el (Post 232549)
Za tu cenu ocekivao sam mnogo vise (ocekivao sam karakter). A kada sam ga probao slusao sam na monitorima koji mi nisu bili poznati.
Ako hoces da snimas vokale usudjujem se da kazem da je bolje da kupis Rode NT 1000 nego TLM 103 iz razloga jer je skoro 3 puta jeftiniji a kvalitet...
Tako da sam ja poceo da skupljam pare za Telefunken USA M16. Valjda necu da se prevarim sa njim kao sa TLM 103.
Ima li ko kakva iskustva?

Pozz

Ako ces mene poslisati ja bi ti preporucio
Ak 47 od telefunkena imo sam ga u studio i jako mi je se svidio.
taj mic ima karakter.
pazi ja imam kombinaciju koja je ovdje navedena kao losa.
Ali eto mozda imam drugi ukus.
Meni je tlm 103 ok i nemogu reci da mi je los. stim da sam ga dobio povoljno tako da me nije bolilo tesko.
Ima bolji ali to zami znamo, Opet kazem iskren je mic i to je puno ljudi pa eto razocarlo.

pozz
Denis

slowstar 26-01-2009 02:30 AM

Evo i ja da dodam na spisak:
AKG C12 VR (krlja i izoblicava, osetljiv na "P" i na dah pevaca)
Mesa Boogie pojacalo (nisam gitarista, ali u kombinaciji sa Les Paulom je ODVRATNO)
Neumann TLM 103, a na drugi nacin i "famozni" U47 sa starom lampom
PMC monitori - skupo k'o djavo, a bass koji izlazi nema veze sa istinom, i frflja i kasni!
Mackie HR 824 (valjda) to valja samo za hip-hop diskoteku,a nikako za studio
Ne slazem se za Focusrite, ima u toj seriji i dobrih sprava, samo ih treba "upariti"
Korg Triton Extreme - nista, a ona lampa ako i radi, samo "kvari" zvuk
Oasys - vrlo dobar, ali do 2000 eura, ni kintu vise
TLA audio ne znam koji model, neki "lampaski" preamp - KOJESTA!! sa RODE K serija mikrofonom jako lose i nedefinisano, a kad stavismo NEVE, propevao je!!

LACKY 26-01-2009 02:34 AM

Zaboravio sam da dodam i Rolandove uredjaje i Mac G5, odvratno.

Arthur 26-01-2009 02:37 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 232680)
Mesa Boogie pojacalo (nisam gitarista, ali u kombinaciji sa Les Paulom je ODVRATNO)

ma jes, ne zna cela NUmetal bratija šta valja... ceo žanr nastade na golemoj zloupotrebi te kombinacije (jel neko reko EMG magneti? :D) ,a ti tako.. eh bre čika slobo, grešiš dušu. To što tvom senzibilitetu više leži Telecaster sa Twin Reverbom ili Jazz Chorusom, to je ipak nešto drugo, zar ne?

LACKY 26-01-2009 02:40 AM

Virtual gitarist.

slowstar 26-01-2009 02:45 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 232682)
ma jes, ne zna cela NUmetal bratija ?ta valja... ceo ?anr nastade na golemoj zloupotrebi te kombinacije (jel neko reko EMG magneti? :D) ,a ti tako.. eh bre čika slobo, gre?i? du?u. To ?to tvom senzibilitetu vi?e le?i Telecaster sa Twin Reverbom ili Jazz Chorusom, to je ipak ne?to drugo, zar ne?

Dje me nadje Arthure? Pogodi me u dusu, TACNO!!! upravo volim Strat ili Tele i to sa bas ta dva pojacala, Fender Twin i Jazz Chorus!!! Bravo, srecan sam sto si ukapirao sta sam hteo da kazem, a da ne volim Les Paul, ne volim jer mi je u osnovi mnogo "midlast" i fali mu Stratov Brilliance, narocito sa malo korusa, sto kazu "na vr' noza"

slowstar 26-01-2009 02:46 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 232681)
Zaboravio sam da dodam i Rolandove uredjaje i Mac G5, odvratno.

Vala bas!! nego KAD' CEMO NA PIVO?

Jan 26-01-2009 03:04 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 232565)
nt1000 je smeće a nije čak ni skup

Ozbiljno mislis da je NT1000 smece?

LACKY 26-01-2009 03:11 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 232687)
Vala bas!! nego KAD' CEMO NA PIVO?

Ajde sutra.

All times are GMT +1. The time now is 07:27 PM.