Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Rode NT5 ili... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25697)

Rasta 22-02-2009 10:57 PM

Re: Rode NT5 ili...

Quote:

Originally Posted by brle (Post 235754)
Super, jel orkestar OKUD-a sa Buzletom? koncert ili studijsko snimanje?

Sasa

Je, taj orkestar. Snimanje je terensko, u jednoj dvorani, ali sa studijskom opremom, bez publike. Trebaju odsvirati jednu pjesmu od Sergia Endriga.

Quote:

Originally Posted by akordeonista (Post 235786)
Nedavno mi je covek nudio bas nove C-414B XLII i C-414B XLS (dakle, trenutno aktuelni modeli) za 450 ili 460 eura, ne secam se vise. Znam samo da se mogu naci po tim cenama kod nas u Srbiji.

1. Koja su verzija tvoji mikrofoni (C414)?
2. Nisi mi rekao da li ih koristis za harmoniku i kako ti se cine za tu namenu?
3. Da li si imao prilike da probas ili cujes ove nove C414 - XLII i XLS? Koja je razlika medju njima? Da li ti se uopste svidjaju?

1.Ne znam vise stvarno ne pratim te njihove oznake kao na japanskim autima. Znam da je bio prvo C12A, pa 414. Znam da imam ovaj relativno nov model sa led lampicama i da nije ona varijanta sa linearnom karakteristikom.

2.Da, cesto ih koristim na harmonici. Vrlo dobri mikrofoni na tom instrumentu, ponekad i izvaredni. Inace se smatraju klasicnim mikrofonom bas za harmoniku.

3. Te koje imam su valjda ti novi. Ova druga, linearna sorta, cuo sam ih i isto su dobri samo ovisi za koju namjenu. Meni je trebao dobar par mikrofona za klavir sa sto manje farbanja i to mi je bila ideja vodilja kada sam ih kupio.

akordeonista 22-02-2009 11:08 PM

Hvala na odgovoru. Mozda trazim previse, da li bi mogao da mi posaljes da cujem nesto sto si snimao (prvenstveno harmoniku)? Ako nije problem...

The_dust_brother 03-03-2009 07:18 PM

Da li bi Rode NT5 bio dobar za snimanje akustične gitare? Ako ne ,koja bi bila druga opcija?

akordeonista 15-05-2009 01:16 PM

A kakav bi bio AKG C214 stereo par za snimanje harmonike? Ili eventualno AKG C451?
Da li bi bilo bolje za ovu namenu uzeti Rode NT55 ili Akg C451 (naravno, oba u stereo varijanti)?

akordeonista 16-05-2009 03:48 PM

Moze li neko da odgovori...?:(
Nesto gledam po manualima, NT55 i C451 imaju vrlo slican frekventni odziv.

DeMa 17-05-2009 07:23 PM

NT 55 vrlo ljep mic za snimanje.
Koristim ga za Zbor ili chor. kao prvo matched paar jako ljepo radi.

kako citam zelis koristiti za ljevu ruku; znaci da ces snimiti bass sa 2 mic ond ti je taj mic jako dobar i bit ces sigurno zadovoljan.
samo pazi na pozicije kada snimas sa 2 mokrofona.
da ti se signali ne izbrisavaju!!!

Sto se tice C451 ti nemgu nista reci. Ali ako je vrjerovati ovim casopisima koje dobivam je C451 slabiji nego nt55 od rode!!!

pozz

akordeonista 17-05-2009 09:14 PM

Sa "matched" parom bih snimao i levu i desnu ruku.
Ako ne bih kupio uparene mikrofone onda bih (posto vec imam Rode NT2a) isao na neki sa velikom membranom (K2, C414, KSM44 ili sl.).
Inace, moram da dodam da mi se u medjuvremenu budzet malo popravio pa bih mogao da odvojim oko 500e za ovu namenu.
Dajte predloge, prvenstveno uparene mikrofone a onda i pojedinacno!

All times are GMT +1. The time now is 10:14 PM.