Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Goran ?impraga (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Mala pikanterija za forumase gitarose (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25241)

awacs 27-11-2008 11:10 PM

Re: Mala pikanterija za forumase gitarose

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 226999)
izvrteli par akrda iz njihovih popularnih pesama napisali nabrzaka tekstove i kao imamo album..

na kolac i njih i sve.

sad ce da izadje neshto neobjavljeno od bitlsa..

queen radi opet? ?!

jackson 5 se ponovo skupio

sve ih bre treba nabiti na washington monument

E, a ?ta fali tome da svi ne?to rade? Sami su se izborili za to pravo, kako je ko znao i umeo. Izbori se i ti kako zna? i ume?. Niko te ne ometa.

Pozdrav,

Vasa

HeatMan 28-11-2008 12:42 AM

ja radim.. samo kazem da mi idu na felus.

poz

idekius 28-11-2008 03:59 AM

Ja februara punim 38. Jel smem da sviram jo? koju godinu, ili...???? :D
Nadam se da niko nema one ideje sa stavljanjem pogače na glavu.... :rolleyes: :D

LACKY 28-11-2008 04:01 AM

Cela prica se svodi na to: Stari bendovi netreba da postoje jer su stari. Jer su od 10 albuma snimili tri losa i sad nam tu pune Arene. Treba ih pobit jer mi mladi koji imamo samo po 2-3 losa albuma(do onih 7 dobrih, pitanje dali cemo ikada doci, ma i do 1-nog dobrog) cekamo Arenu. Pa izvol'te gospodo, u Areni se godisnje odrzi svega 10-tak koncerata(u proseku 3 domaca), tako da iam mesta za sve. Odes, zakazes,napunis i onda manje i seres.

LACKY 28-11-2008 04:17 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 226992)
@awacs
hm, sve bi to još i imalo smisla da zapravo funkcioniše. Eto, koji od tih 50+ bendova je zapravo sa svojom 18tom pločom ostvario neki tiraž? Generacija 5? Yu Grupa? Riblja Čorba će ovim albumom da ponovo razvali "celu Yugu"? Svi pomenuti bendovi nisu DOBRI pa da budemo BOLJI, nego su STARI, i imaju VEZE pa im se lepo daje vremena u studijima, nalaze sponzori za spotove, i emitovanja u pauzama utakmica nacionalnih reprezentacija. Ekonomski, oni su ČIST promašaj. E sad, te iste novce, i medijsku pažnju posvetiti najboljim od armije domaćih mladih bendova, možda se niko neće obogatiti, ali lako može povratiti pažnju javnosti na "nešto drugačije od onog što im se sad servira", motivisiati druge klince da rade i pokušaju da "budu bolji od njih". A što se koncerata tiče, mrka kapa, nek pune tašmajdane kolko oće i koliko mogu, samo nek se ne guze po top listama, nedeljnim popodnevima i sl, sa preskupim spotovima i potpuno idiotskim i besmislenim pesmama. Nemam ništa protiv da stariji svet sluša ono uz šta je odrastao, ali koliko Vas, starijih je zapravo kupilo, ili makar preslušalo "Nojevu Barku", "Badem i So", "Energiju" ili "Kolo"?
Što se Rolling Stonesa i ostalih zapadnih fenomena tiče, mislim da su to babe i žabe, jer su u užasnoj manjini, i pritom ni na koji način ne mogu da ugroze neke tamo "Arctic Monkeys", ili svojevremeno "Muse", "Blur" i ostale koji su svoju karijeru počeli užasno rano. I itekako se nasvirali, para namakli i droge pošmrkali.

Pa pazi, potpuno se slazem sa tobom, da sa 18 albumom mozda i nisu ostvarili neki tiraz, ali su zato sa 1,2,3,4,5 i jos nekim.
Ti koje ti spominjes nisu ni sa 1,2,3 a pitanje je na kome ce odustat i zaposliti se kao tramvajdzije.
Jedina razlika izmedju njih i ovih drugih, je sto napune Arenu tako sto prodaju ulaznice.
A ovi drugi nemogu da napune Arenu ni sa besplatnim ulazom (moze cak pride besplatno pivo i sendvici).
A i svi ovi su bili nekada mladi, i nisu imali spnzore, i niko na njih nije trosio novce i svirali su nesto drugacije od tada estabiliranih matorac.
A i stariji svet neide bas mnogo po koncertima.
A to su ustvari nasi fenomeni, koji ne ugrozavaju mlade bendove. Jer ni u Arctic Monkeys nije drzava ulagala pare.
Da drzava ulozi u nekoga pare to se na neki nacin mora zasluziti, ako nista minulim radom ili popularnoscu, drzava ti je najveci ziheras.
A pride sto danas imas 50 televizija u drzavi, pa internet, pa kojekakve operacije Strumf, Idole 2-3 K durove itd.
Znaci nikada vise mesta za prezentaciju.
I onda opet nevalja, Kriv Je Bora, Bajaga, Brga ili neznam ti ko sto nekoga nece niko da slusa.
Bolje se drzati bajke " Carevo Novo Odelo", to je utesnije, da su svi glupi jer nevide kvalitet u tome, ispadas sam pred sobom art.
A ne kriviti Nikolu Teslu zato sto niko nece da kupi tvoj elektricni mlinac za kafu.

HeatMan 28-11-2008 04:44 AM

e, laki.. da si bolje chitao skapirao bi poentu.

LACKY 28-11-2008 05:00 AM

A sta je to bitno promaklo mom skromnom intelektu ?

Arthur 28-11-2008 05:32 AM

matori, realno, jebe mi se za Arenu, nek je puni ko kad i kako oće, al stvarno mislim da ljudima koji su izdali 18 albuma i više ne umeju ni da prismrde sami sebi, nije mesto u medijima, barem ne sa novim spotovima. E to što se države i izdavaštva tiče, 1000 % si u pravu, fakat je da su izdavači ti koji prvi nemaju nešto rezona da rizikuju sa klincima.
E sad, zameram ti tu procenu na koga sam ja zapravo mislio, malko je onako pretenciozno. Niti mislim na sve mlade bendove, niti mislim da ovi koji imaju 2-3 "samoizdanja" jer ih je boleo kurac više da mole rođu, graju ili loku da im objave možda album sa zvaničnom etiketom, nekako mi se ne daju porediti njihovi prvi albumski uslovi sa košču u grlu (gle čuda, eto obrade na samom početku ploče), nekako mi se čini da tada definitivno nije baš bilo uporedivo.

Poenta ove moje usrano-patetične žalopojke za domaćom scenom (a tisuću sam puta obećao sebi da više neću žaliti za njom), je da sam zaista video i čuo jako mnogo, objektivno dobrih bendova (ovo nema veze sa onim što privatno slušam, uglavnom žanrovski dijametralno suprotno), koji vrede i umeju, a ako i možda još uvek ne umeju, vredi im pružiti šansu, i raditi sa njima, a ne sa g6, rč i ostalima. Činjenica je i da ima dosta idiotskih bendova, apsolutno neprihvatljivo nizak prosečni nivo razmišljanja o vladanju makar osnovama sviranja i pevanja, i mnogi su sami sebe sjebali, ali, u zadnjih 10 godina, ipak sam čuo dovoljno njih koji kvalitet, ali ga jednostavno nisu uspeli izneti drugima, jer niko nije hteo da rizikuje.

p.s: neko mi reče da je neki major prvobitno odbio Kate Perry, i još nekog (mislim James Blunta), ubeđujući ih da su promašili temu.

shigumicu 28-11-2008 09:40 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 227030)
Pa pazi, potpuno se slazem sa tobom, da sa 18 albumom mozda i nisu ostvarili neki tiraz, ali su zato sa 1,2,3,4,5 i jos nekim.
Ti koje ti spominjes nisu ni sa 1,2,3 a pitanje je na kome ce odustat i zaposliti se kao tramvajdzije.
Jedina razlika izmedju njih i ovih drugih, je sto napune Arenu tako sto prodaju ulaznice.
A ovi drugi nemogu da napune Arenu ni sa besplatnim ulazom (moze cak pride besplatno pivo i sendvici).
A i svi ovi su bili nekada mladi, i nisu imali spnzore, i niko na njih nije trosio novce i svirali su nesto drugacije od tada estabiliranih matorac.
A i stariji svet neide bas mnogo po koncertima.
A to su ustvari nasi fenomeni, koji ne ugrozavaju mlade bendove. Jer ni u Arctic Monkeys nije drzava ulagala pare.
Da drzava ulozi u nekoga pare to se na neki nacin mora zasluziti, ako nista minulim radom ili popularnoscu, drzava ti je najveci ziheras.
A pride sto danas imas 50 televizija u drzavi, pa internet, pa kojekakve operacije Strumf, Idole 2-3 K durove itd.
Znaci nikada vise mesta za prezentaciju.
I onda opet nevalja, Kriv Je Bora, Bajaga, Brga ili neznam ti ko sto nekoga nece niko da slusa.
Bolje se drzati bajke " Carevo Novo Odelo", to je utesnije, da su svi glupi jer nevide kvalitet u tome, ispadas sam pred sobom art.
A ne kriviti Nikolu Teslu zato sto niko nece da kupi tvoj elektricni mlinac za kafu.

:beer:

Mogli 28-11-2008 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 227035)

Poenta ove moje usrano-patetične ?alopojke za domaćom scenom (a tisuću sam puta obećao sebi da vi?e neću ?aliti za njom), je da sam zaista video i čuo jako mnogo, objektivno dobrih bendova (ovo nema veze sa onim ?to privatno slu?am, uglavnom ?anrovski dijametralno suprotno), koji vrede i umeju, a ako i mo?da jo? uvek ne umeju, vredi im pru?iti ?ansu, i raditi sa njima, a ne sa g6, rč i ostalima.

Brate, cenim tvoje napore da se mladima da sansa, ali svakako ne na stetu takvih guru likova kao sto je Bora, jer se kreativno stvaralastvo ne ocenjuje po kolicini izdatih dela i po godinama! Jos je davno, bas taj Bora izjavio kako kod nas nepostoji valjan tekstopisac ispod 26 godina, a to je sasvim tacno, jer covek bez zivotnog iskustva, moze samo da krade inserte iz tudjih knjizevnih dela, to sastavlja kao kolaz, a onda to prezentuje kao svoj rad, koji je poput zombi teksta, bez duse, bez dubine, bez poruke...........Meni licno, i kad sam bio vrlo mlad i pun energije , nikad nije data sansa ni u medijima, ni u izdavackim kucama i nisam imao novac da isfinansiram svoj projekat, ali ni u ludilu nisam zbog toga okrivljavao STUBOVE nase muzike kao sto je Corba, YU grupa, Balasevic, Bajaga.......Ti mladi, garazni i drugi bendovi o kojima pricas, treba jos puno pure (kacamka) da pojedu...a pura, seljacka od belog brasna se sve teze nabavlja....:wink:

All times are GMT +1. The time now is 03:07 AM.