![]() |
Re: Studio u kuci
Quote:
stvarno je skupo:( ali mislim da je svaki poso koji se uzalud radi skup poso. Zato step by step,tako se naj manje moze pokavariti. Bolje receno odmah vidis nedostatke posla. Pozdrav Denis |
2 Attachment(s)
Evo da nastavim.
Odvojio sam samo studio (bez rezije i ostalih prostorija). Ponovo sam premerio, i nasao par gresaka u prethodnim merenjima (brzopletost), tako da su dimenzije nesto manje. ] Elem, ono sto je izvesno, je postojanje paravana (vec ucrtani) na velikoj prostoriji, jer oni moraju da zatvore velika garazna vrata koja ne smem da zazidam. Takodje, postojace paravani (nisam ucrtao zbog preglednosti) izmedju vece i manje sobe. Paravan - 10 ili 12 cm guste min vude u drvenom ramu sa ledjima od OSB ili nekog tezeg materiala (ako budem mogao da pomeram), ukupna debljina oko 22cm Plafon- u velikoj prostoriji bi mogao da bude lamperija (koju imam). U manjoj je ne bih stavljao, jer mi treba malo mrtviji prostor. Verovatno bi u manjoj prostoriji isao 4cm azmafon za konstrukciju, i prekriven platnom. Pod - velika prostorija, samo neki bolji tepih (znam da nije dobro resenje, ali mora tako:() - mala - dascani pod, mozda i parket kada sve to zavrsim, ostace mi nekoliko m2 lamperije (ne znam precizno, koliko ce moci da se iskoristi za plafon i koliki ce otpad biti), i neka korektna 4 postojeca paravana koji se mogu kaciti na zid (azmafon, ploca, azmafon) ukupne povrsine oko 8m2 Voleo bih da cujem neke komentare, kritike, sugestije, na ovu fazu. Sta je to sto jos moram da uradim u startu (bas trapovi?) . Generalno, planiram da shtimujem prostoriju 'na uvo' .... dovedem bubanj, pa udri, pa dodavanje ili oduzimanje paravana i sl. Nije neki volumen prostora spektakularan, ali bolji nemam Edit/ crvena soba je medju prostor, izmedju rezije i male sobe za snimanje. Malo sam je povecao na ustrb male sobe, tu planiram staviti mali shank i 2 barske stolice....nek se nadje |
Hallo Off
Oprosi sta ti je paravan?? Pozz Denis |
Quote:
Paravan je pokretni zaklon... u ovom slucaju akusticki tretman/konstrukcija, koja se moze po zelji pomerati (uslovno receno, paravan bi bio veci od pokretnog panela) pozdrav bogi |
Quote:
:wink: |
Jedan je OFF:D
Nego, kakvi su komentari na ove planove:confused::wink: |
Hallo Off
(Jedini):wink: Moro sam na prije malo procitati postove (ali nisma sve) Naj prije bih te pito sta zelis snimati u to ili tin prostorijama. Dali zelis vocal odvojeno snimati. Pridpostavljam da ces i Bubnjve snimati.( Ti popravi) Naj lakse bih bilo da definiras sta trazis. Vrlo jednostavno u biti (posto neznam nas izras koristicu engleski) koji reverbtime sobe trazis dali zelis vise suhu sobu ili sobu koja ima neki prirodni hall (reverb). jer na osnuvu toga mozes dalje definirati sto trazis. I lakse se moze doc do nekog pametnog komentara. Jer se u biti sobi za snimanje prelazi ko reziji. Ti paravani su ti dobra ideja jer si flexibilan ako ostavis jedni stranu sa daskom mogo bih i okrenuti i tako utjecati na reverbtime sobe. Pridpostavljam da bih stavio taj paravan ispred vrata radi buke. E tu neznam dali ces zadovoljiti zelju dali mora iznutra ostati otvorena da se mozes doci do njih. Nemoras zidjat ali bih mogo napraviti neku konstkciju koja je efikasija za ublaziti zvuk prama vani. eto toliko. Pozz Denis |
Quote:
|
Hallo
E zada neznam koje bih ti mogo jos dati sugestije.:grin: Pozz Denis |
Ok
Ako nema niko nista protiv, za koji dan krecu radovi:) Bice i fotografija. Nasao sam i ciglu, a definitivno cu medjuprostor popuniti peskom jer je to investicija od 10e, bukvalno (1/2 m3 peska). Za sada imam dilemu oko obrade (bojenje ili presvlacenje tkaninom) OSB ploca... Takodje, ako neko ima preporuku, koliko spustati lamperiju za plafon i koju debljinu vune (azmafona?) staviti iza... Hvala:wink: |
All times are GMT +1. The time now is 07:24 PM. |