![]() |
Re: 8ch preamp?
mixer nije da mi treba nešto mega, ali sam siguran da ću mu naći primenu. Onyxi su dosta popularni u field recordingu u filmskoj industriji. e sad morao bi neko da me ubedi da je taj audient cela klasa gore u odnosu na mackie, pa da razmislim o tih extra par stotina eura. Btw, kako se sinkuje taj adat, ako nema adat input onda on mora biti master? I do kojeg samplerate-a on može da potera 8 ch?
|
Sync-uje se preko word clock-a i to radi dobro. Preko optike moze do 48 kHz,a preko AES/EBU do 96 kHz. Digitalija, koliko mi se cini za tebe nije bitna, jer ne zelis da koristis Audinet-ovu konverziju, vez samo njegove preamp-ove, ili se, mozda, varam?:wink:
|
pa pazi, to bi bio veliki plus ako ima dobru konverziju koju mogu da isteram na 96khz direktno na kartu, ali vidim da to neće ići, ja ni nemam aes na FF800 (ima spdif).
Mackie it is, multikorom u ff i doviđence. Pa ako se zarade neke lepe pare od bubnjeva sprskih bendova (što je 99% nemoguće), lako ćemo mi i do Red serije doći. |
Izbor sample rate-a je posebna prica, narocito kada se ima u vidu snimanje bubnjeva srpskih bendova. :D Ako je uz solidne preampove potreban i visok sample rate dalja diskusija je po meni izlisna, jer Mackie, koliko se secam ima SMUX varijantu.
Sta reci, Audinet iz mog nevelikog licnog iskustva ima dobre sasvim ciste i transparentne preampove, a i konverzija mu nije losa. Sve ostalo je stvar izbora i licnih afiniteta, kao i zelje sta osmokanalni preamp, osim preampova, treba da ima. |
hvala vlado, puno, ne skontaj me pogrešno, zakopkala me ta priča pa sam tek onda u hodu iskonstruisao šta zapravo meni najviše radi posao. Pre 48sati bi mi definitivno tvoja preporuka audienta bila presudna, ne sumnjam da je zvučno superiorniji. Tek sam naknadno sabrao sve praktične okolnosti, i za sada onyx mixer ispada najbolja kupovina za mene. Ono što mene zanima je da li neko ima nešto ozbiljno protiv onyxa, jer takve ocene nisam uspeo ni na GS-u da nađem, najviše mu zameraju da je proizvod "over-hyped", digao previše prašine, ali niko ne kaže da on zapravo ne radi dobro ;)
|
a na higher samplerate sam u zadnje vreme postao totalno addicted.. užasno mi je zabavno da gledam šta digicheck meri do 40khz :D Nisam još probao blind testiranje, ali za sada me drži to ludilo :da:
|
Sve je ok. Nista nisam i necu shvatiti pogresno. Na izbor opreme utice puno faktora, saveti, licno iskustvo, neko sesto culo i jos trista cuda. Znam, takodje, da si me i ti svojevremeno, kada sam trazio osmokanalni preamp, posavetovao da obratim paznju i na Mackie Onyx 800R. Verujem da ta sprava radi korektno, jer nisam imalo licnih iskustava, a za mikser verujem da radi jos i bolje (posebno ako ti mikser treba, iako sam cuo, a ne uverio, da su Mackie-vi mikseri osetljivi na nosenje i transport, licno preferiram Allen & Heath :wink:), ali o tome moze pisati neko ko je sa tim spravama radio.
Ukoliko te interesuje mozemo se dogovoriti da isprobas Audient-a, ne radi promene misljenja i stavova, vec radi jednog iskustva vise.:) |
ADAT na sample rate vecem od 48kHz gura samo 4 kanala.
|
znam
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:26 AM. |