Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   shta radite kada.. Moan zone :) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24705)

HeatMan 17-10-2008 03:26 PM

Re: shta radite kada.. Moan zone :)

@eeva: ti si skroz upravu, al ti i ja se kapiramo bolje od ostalih ljudi pre svega zato shto smo drugari. ima ljudi sa kojima se ne kapiram iako rade muziku, i iako su mi najbolji ortaci.. npr, ruda (soundless) je u fazonu.. ubaci mi dz dz dz dzdz dzz dz dz u strofu.. da bude taj ritam.. ja odradim same drumove u tom ritmu.. i on kao.. da al sam mislio na elektrichnu gitaru.. pa reko jbg nisi mi dao nikakvu melodiju.. shta god da sam odsvirao na bassu/gitari, nije mu se svidelo.. i na kraju odsviram ono shto sam prvi put, i to mu se svidi..

problem kod ljudi je shto ni sami ne znaju shta zele.. i kad im dash ono kako oni traze, uglavnom im se ne svidja jer ipak imaju dovoljno sluha i zdravog razuma da skapiraju da je loshe..

@maiv: naravno da postoji poboljshanje kod pevanja.. jer po prvi put chuje kako neshto treba da zvuchi, i ne slusha samo zvuk iz glave.. tako da zna koji su problemi.. kada pevash uz taj glas (snimljen pa kroz melodyne), i pevash kako si navikao, provalicesh da je disonantno.. i onda cesh znati tachno kolko mashish.. i to cesh znati i za sledecu pesmu..

sve je u iskustvu.

@retroman: daj ajnshtajna sa violinom, ipak je to njegov instrument.

poz

Eeva_r&b 17-10-2008 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 221181)
@eeva: ti si skroz upravu, al ti i ja se kapiramo bolje od ostalih ljudi pre svega zato shto smo drugari. ima ljudi sa kojima se ne kapiram iako rade muziku, i iako su mi najbolji ortaci..

.. hoces reci da mislis da se muzicki bas ne kapiramo koliko i drugarski..?
ili hoces reci kad se ne bismo kapirali dobro drugarski ne bismo mogli da se skapiramo ni muzicki? :uhoh: ne kapiram ahahah mada Boga pitaj sta sam ja sad rekla.

prevod:
hoces reci kad bismo skapirali da se skapiravamo ne bismo skapirali da se ne kapiramo skapiravajuci se jer to sto kazu propaganda,nije istina,osecam se eventualno:banghead:

HeatMan 17-10-2008 06:39 PM

naprotiv, htedohu da kazem da sam empirijskim zakljuchivanjem, doshao do spoznaje da ako dve jedinke, u samom startu, ne vibriraju na istim frekvencijama istom snagom (+/-6db per oct) nisu u mogucnosti da permanentno postignu istu konkluziju jednog prostog leksichkog sklopa. shto ih moze dovesti do rapidnih razmena zargonskih uvreda velikih amplituda, i te amplitude ce dovesti odnos jedinki da se rastavi na molekularnom nivou.

ali opet, sa druge strane. matematichkom analizom mozemo doci do sledecih stihova:

kao minus i plus
ko ameri i rus
u mom svetu
ti si korov a ja hibiskus.

naravno, ovo je zakljuchak izveden dugogodishnjom mukotrpnom kohezijom zenevskog udruzenja nuklearnih fizichara, lepenskog vira i hrvatske mense.

e sada, kada bismo odvojili subjektivno od objektivnog u ovih par stihova, zakljuchili bismo sledece:

poshto je ona hibiskus a on korov, dolazimo do zakljuchka da je ona superiornija od njega, u izgledu mirisu i upotrebljivosti. dok je on potpuno opozitna stvar od nje.

i ako se te dve stvari ujedine, dobice se nula. medjutim, to nije sluchaj:

poshto su medjuljudski odnosi dvosmerni (uglavnom u jednom pravcu), mozemo tu teoriju baciti po strani i zakljuchiti sledece:

kakvo god mishljenje bilo njeno (pasivnoagresivan, opsesivno egoistichan stav), njegovo ce biti jako slichno jer dve jedinke uvek potichu iz razlichitih mikrouniverzuma. nazovimo to efektom staklene bashte, poshto to upravo i jeste.

e sad, iz dve razlichite staklene bashte dolaze dve dominantne jedinke razlichitih vrsta. i obe su "hibiskus" u svom svetu, i obichno njihova korenspodencija dovodi do nepobitnog minusa, a ne do nule kao shto je ranije zakljucheno.

zashto? zato shto su obe jedinke okrenute same sebi.

a sada da se vratimo na nash problem. i da ti odgovorim na pitanje:

da.

HeatMan 17-10-2008 06:46 PM

btw, sve je u zlatnom preseku.

Eeva_r&b 17-10-2008 06:57 PM

priznaj,isao si na kurs preciznog,smislenog i razumnog izrazavanja kod Estbama...

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 221211)
btw, sve je u zlatnom preseku.

HeatMan 17-10-2008 07:14 PM

ne. zlatni presek je od milene (dizajn enterijera i aranziranje).

a ostalo sam samo prosuo dushu na papir.

perfex

Eeva_r&b 17-10-2008 07:27 PM

na ostalo sam i mislila....

istraumirana sam.

:-/

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 221221)
ne. zlatni presek je od milene (dizajn enterijera i aranziranje).

a ostalo sam samo prosuo dushu na papir.

perfex

HeatMan 17-10-2008 11:47 PM

sho?

Eeva_r&b 18-10-2008 12:13 AM

pa tvojim postom..bio je to iznenadni atak na moj ovih dana ekstremno dekoncentrisan i frustriran mozak..

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 221255)
sho?

HeatMan 18-10-2008 12:26 AM

shooooo?

All times are GMT +1. The time now is 12:04 AM.