![]() |
Re: ***low End Theory***
da nije behringer počeo sa proizvodnjom jeftinih govana, malo je verovatno da bi svaka budala imala mixer, i preamp i sve ostalo, što se između ostalog, pokazalo pogubnim po celu music production industry. Takođe ne bi veliki proizvođači bili prinuđeni da proizvode lowcost proizvode po Kini, čime je nastala nova konfuzija
|
Quote:
ufff istina,velika istinaaaaaaaa..... |
Quote:
Slazem se... ali samo na prvi pogled izgleda tako, meni barem,.... mislim da je problem sto je upravo "music production industry" napravila Behringer tako velikim i mocnim kao sto je sada... toliko mocnim da skoro svaka firma koja se profesionalnim audio spravama bavi, mora imati uvek nekakvu ugladjenu i jeftinu spravu da bi ponekad ista mogla i da proda... (nista se u belosvetskoj ekonomiji ne desava "slucajno" i stihijski) Drugim recima, Behringer ne bi ni postojao da ga "music production industry" (pogotovo novopecena, i gladna za brzom i sto vecom zaradom, "IT mp3 Music Industry") nije trazila i dobila! Trazili su drasticno pojeftinjenje produkcije bez obzira na kvalitet... i to im je usliseno! Da su iole ozbiljnije "okrenuli glavu" od lose i jeftine produkcije... mi o ovoj temi ne bi ni pricali. I naravno da ce se pojaviti armija zainteresovanih da "probaju", s obzirom da im za start treba manje novca od ulaganja za trafiku u kojoj bi prodavali cigare, upaljace, zvake, kartice za mobilne... i druge djindjuve... I tako je uvek... ako se ikada desi "shansa" za svakog, onda to postaje "ponor" za sve, jer se znanje, kvalitet, rad i trud obezvredi... cene se posle skoro nikako ne mogu podici! Moze samo ako mnogo "zaboli"... a nece vise "mnogo boleti" nikad... to znamo... Prema tome, Behringer je realnost, ako i svaka druga "low end" sprava... i posledica je globalnih promena u poslu i zahtevima... i nije iskljuceno da ce pojedini ozbiljni segmenti u toj industriji proci kao sarachi ili opanchari... nekad davno... zamahom auto industrije i fabrika obuce... (doduse... sarachki i opancharski zanat danas nazivamo "mrtvim"... a auto industriju i fabrike obuce nazivamo "progresom"...) pozdrav bogi |
konkurentnost je jedina definicija poboljsavanja proizvoda
(u kapitalizmu), jedini motiv za unapredjivanjem.. kad bolje razmislim, zato je i glazba kod nas u qrcu, IMHO, ..nema dobre, zdrave konkurencije! (onaj ko je bio vani, zna o cemu govorim) |
Quote:
Ili mislis da od opanaka nema bolje ? Ja mislim da je Behringer ozloglasnem manje zbog kvaliteta proizvodnje a vise zbog toga sto kopira poznate sprave " kraduci " im ideje . S' druge strane mnogi talentovani likovi ne bi imali sansu da pocnu pored nagojenih guzica koje su zauzeli mesta i skrto ih cuvali ..... E sad , ako je taj novi decko talentovan , proci ce , ako nije propasce ...... Ako prodje , zaradice i kupice nesto skuplje , ako propadne ..... nece biti u poslu . Tako da ja ne mislim mnogo toga loshe u vezi Behringer kompanije ..... bar ne kao user :) Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
|
zoki, sta kaze ponistavanje faze? :D
|
Quote:
a sto je sa fx-om, levelima i paningom? ITB, a vani samo zbrajanje? |