![]() |
Re: Soba u Sobi
Quote:
nemam ja mnogo buke ali uvek imam nekog u stanu i nebi sad nekom da idem na nerve sa mojim snimanjem i muzikom... a tako isto meni neko moze da smeta npr ako cale dovede njegovu ekipu i slusaju ziku.. i da, kako mislis da stavim azmafon na "go" zid kad azmafon ima neprijatan miris i bas ruzno izgleda??? |
sve mi je jasno
ja te kuzim i svi smo bili u istoj situaciji. princip na koji si se odlucio nije los i u svakom pogledu tebi doprinosan. sto se tice buke. Mi se svi trudimo da odradimo akustiku sto bolje moguce. Pa radi toga neke sugestije. e sada jedno pizanje. Si si tocno mislio staviti Azmafon.Idmedju profila??? |
Jeste!
Ili radikalni pravilni potez, znam neče ti se svidjeti, zato oprosti. - sru?i podkonstrukciju i upotrebi sav azmafon i mineralnu vunu u unutra?nju akustiku jedne same "all in one" sobe. - kad snima?, slu?a? na slu?alice ?ta snima?, vokal ipd., izolira? sa mobilnim gobo trapsima (mo?e jednak princip kao absorpcijski paneli sa vunoma ali sa nogicama ili kotačičima...). - miksa? na zvučnike onda kad ne snima?. Neče? se ni sa svojim principom izolirati od okoline, neče? zaustaviti "curenje" zvuka u susjedne prostorije. Za to potrebuje? bar cijelu prostoriju izolirati u jednom komadu, sa podkonstrukcijom skoro takvom koju sad ima? za jedan zid, to znači da cijelu prostoriju sa jednom podkonstrukcijom izoluje? od drugih. To če biti veoma čujna razlika ali bojim se da ne magična jer podkonstrukciju bi se moglo i predimenzionirati, pa da stvarno dosti?e? nek spodoban transmission loss od barem cca. 50dB i nadalje (dobro bi bilo do -65dB)... a soba bi bil JO? manja... Tako če? biti manje primetniji u zgradi:D Nema? ba? izbora kako napraviti tvoju situaciju optimalnu! Nemoj sad sa smradom, to če se prozračiti kroz vrijeme, nijedan gradbeni materijal nema mirisa jasmina i slično, pgotovo ako si kupio mineralnu vunu i azmafon, koja sta bila izpostavljena vremenskim neprilikama i mora da se osu?i, jer vlaga pouzračava taj neprijatan miris... nestat če sa vremenom, ne brini! Jest, da si bacio vi?e para kao ?to je bilo smiselno i da si usmjerio kapital nepravilno. Vjeruj, da če? biti, ako uzme? ovaj predlog zdravo za gotovo, mnogo sretnija sa rezultatima, koje če se kasnije pokazati na kvalitetu produkcije. |
Da postavio bi vertikalne i horizontalne profile i tako bi stavio azmafon... i onda bi to zatvorio jos jednom plocom...
|
Quote:
Stvarno si Radikalan Nlp:) |
... hvala na komplimentima!
Znaš, još sam se držao "nazad"...:D |
Quote:
Nlp je malo radikalan:wink: Ali ga sano takog posnajem i radi toga ga cjenim. ima ovdje puno istine. Ali ako se odluci ipak nastaviti svojim putem onda ovako jos jednom ti hoces znaci sa azmafonom razdjeliti ova dva zida sto zelis napraviti od Gipsa. Gids+konstrukcija+gips+azmafon+gips Itd. Jesam te dobro skuzio. |
Quote:
nemoj tako svi smo jednom poceli. greske na sebi su naj efikasniji da se covjek dalje razvija. Pozz Denis |
Quote:
Gipsa + Profil + Min. vuna + Gips E sad, ja bi na taj zadnji gips napravio profil odmakno azmafon 7 cm (tako sam procito ovde negde na forumu da mora da se odmakne malo, ne znam sto) i onda stavio gips. i to je to |
ja bih na tvom mjesto precrvstio Azmafon na taj gips i na nju naslonio ili ubiti odmakni sledeci profil koji za moje razmisljanje mora jos doci jer di ces zasarafiti plocu.
A u tu konstrukciju ako 5 cm ond 5 cm stavio vune. ako mozes jos stavi mozda 75mm profil ali nije nuzno. napraviti onako kako ti je color prikazo na slici u nekim postu prije. samo razmakni profile to je elematarno. Color ima negdje oko 62 dB zvucne izolacije i to nije lose. Pozz Denis |
All times are GMT +1. The time now is 07:10 PM. |