Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Početnik si u potrazi za zvučnom karticom? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23681)

Khan 24-03-2012 07:27 AM

Re: Početnik si u potrazi za zvučnom karticom?

Izbegni rca, vezi to balansiranom vezom, preko sendova, da bi imao kontrolu na sva 4 ulaza, a ako radis samo sa 1 mic, onda mozes i room out ili main out da posaljes na m audio.
NPR.:
ulaz: sE2200a- Xenix kanal 1-Xenix main out- delta in (stereo bal.) Room na monitore
izlaz: delta sterou out 1,2 na xenix 3 ili 4 stereo kanal.

alavuk 24-03-2012 09:10 AM

m-audio 44 nema rca vec trs ! :)

Khan 24-03-2012 10:23 AM

Quote:

Originally Posted by Smoukey (Post 325603)
Da konkretiziram: Da li ja mogu vezati mixer sa zvučnom pomoću RCA kablova tj. preko CD/TAPE IN & OUT-a, tako da ide jedan kabal u INPUT i jedan u OUTPUT

Nema, ali zato behringer, ljuta sprava ima, nebi li nekome palo na pamet da tako veze I/O i pojaca behringerov krasni shuumm i buzz...:wink:

Smoukey 24-03-2012 04:47 PM

Naravno da Delta nema, ali kao što Khan reče zato Behringer ima, ja možda jesam glup, ali nisam toliko da dajem 200 eura za kartu, a da ne znam kakve ulaze i izlaze ima.
Zato i postoji ovo http://www.bswusa.com/assets/product...osa_ypr102.jpg
Ja sam postavio pitanje sa razlogom i kad sam ga postavljao očekivao sam odgovor na njega, što mi je Khan dao, a ne pokušaj ruganja.Nisam ja brate apsolutni početnik.Nemoj ovo shvatiti kao uvredu, ali brate beze ti je brate da ostavljaš ovakve postove...
Budi mi pozdravljen

Smoukey 24-03-2012 04:51 PM

Khan brate hvala za ovo, sad mi je sve jasno, samo nisam znao da se šum može javiti zbog RCA, niti da Behringer ima taj "krasni šum".Mislim, bio sam ja svjestan da on ne može biti sad neke velike kvalitete zbog svoje cjenovne kategorije, ali se nadam da će me Delta koliko-toliko "popraviti"... :/

Khan 25-03-2012 01:02 PM

@smoukey Nije alavuk sigurno hteo da te vredja, nema potrebe za reakcijom. To je bilo za mene, nije provalio da pricam o mixeru a ne o karti. Samo opusteno.

Smoukey 25-03-2012 10:30 PM

Ma bilo mi je malo krivo, i bio sam nervozan, mislim sry ako sam nešto :/
Evo karta je stigla, send kablove naravno još nisam nabavio jer sam danas zadnju kintu bacio na zvučnu.Eh sad mene zanima, a kad si već spomenuo taj šum, koliki će mi ustvari šum praviti Behringer prokletinja, jer ako budem morao kupovati novi mixer bojim se da će Xenyx letiti u...nebitno sad, nazad u tvornicu XD...
Jer imam osjećaj da se mogu pomokriti na Deltu ako će me mixer zezati...
A sve to sam isključivo nabavio radi snimanja vokala jer se bavim hip-hop-om, a svi vrlo dobro znaju da je nama vokal itekako bitan...

Tribal_kg 26-04-2012 04:43 PM

Daleko sam od početnika ali rekoh da pitam na ovoj temi.

Gde sve mo?e da se kupi Focusrite Scarlett 2i2?

Re?io sam da kupim ovaj interfejs ali na?alost, Artist ga trenutno nema i ne znaju tačno kada će nabavljati. Lyra takođe nema.

Ima li neke alternative ovom interfejsu? Gledao sam M-Audio MobilPre ali Focusrite ima bolju izdradu i mnoooogo bolji dizajn uređaja.

Pozdrav

#ax 14-06-2012 03:29 PM

Evo i ja sam u potrazi za nekakvom zvučnom alii neznan puno o njima i jbg. neman koga pitat pa me evo vama na muku :rotfl:..

U istoj san prilici ka i kolega Binarius u ovom postu..

*Zanima me dali je externa u pravilu bolja od PCI kartice ako su u istom cjenovnom rangu?

*Dali bi externa " Yamaha audiogram 3 " bila ok za te potrebe ili imate nešto bolje za cijenu do 150E? može i Pci.

Ps. radim na kompu..

:beer:

BladeR 14-07-2012 11:14 PM

Pozz!

Trazim zvucnu karticu koja bi odgovarala. Mogu dati do 300 eura.Ali bi narucija najprije iz artista u zg. Brzo dođe...

Za oko mi je zapela Focusrite Saffire PRO 24,mogu i 14. ali ovo je samo malo skuplja a daje malo vise opcije koje bi mi mogle zatribat.

Bavim se produkcijom elektronike svasta...

I vjerovatno cu snimati malo bongose i slicne perkusije...

Sad imam internu emu 0404 ,ali me neko zujanje muci,pa sam mislija uzet firewire,ali unaprijeđenje toga mi odavno triba...

Ako neko ima savjet,dobro ce mi doci jer nemam iskustva...

I mislim prikljucit 2 para monitora-yamahe hs50m i krk vxt8

Hvala :wink:

All times are GMT +1. The time now is 08:46 PM.