Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Da li imate iskustva sa genelec monitorima (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23094)

Miha Blaze 15-08-2008 02:40 AM

Re: Da li imate iskustva sa genelec monitorima

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212936)
... i razmishljam o adam a7micama ili nechem slichnom.. da budu shto priblizniji home sistemima, sa malo vishe detalja, dodoushe...

ne znam koje si ti A7 slusao (mozda neke "pokvarene"), al vec iz par tvojih postova shvatam da imas totalno pogresno misljenje tj. stav o istima... ili jednostavno te reci koje koristis za opis, koji je naravno subjektivan, nisu adekvatne, da ne kazem pogresne...

pozdrav! ;)

boggy 15-08-2008 03:35 AM

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 213002)
.... ili jednostavno te reci koje koristis za opis, koji je naravno subjektivan, nisu adekvatne, da ne kazem pogresne...

pozdrav! ;)

Ako dobro shvatam... ti se ne slazes sa njegovim subjektivnim misljenjem, i ne zelis da mu nameces svoje, opet, subjektivno misljenje? Ili gresim!? :rolleyes: :)
O'li se mozda nekakav zvucnik uvrediti zbog neadekvatnog opisivanja... jes... vala... moze da rikne iz protesta...

:D

pozdrav

bogi

HeatMan 15-08-2008 10:45 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 212973)
Probaj NS10 sa dobrim pojacalom... uradi par mixeva na njima, i zaboravi na boraniju tapco i sl, mislim da ti pored questeda tapco samo trosi struju

ma radio sam jedno vreme samo na njima, i nije mi bilo dobro.... ne znam, verovatno je problem u meni hsto vishe ne volim te paper coned drajvere.. tapco nije ukljuchen, mada bio je taj prelazni period izmedju s8mica na questede.. pa je trebalo navici se..

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 213002)
ne znam koje si ti A7 slusao (mozda neke "pokvarene"), al vec iz par tvojih postova shvatam da imas totalno pogresno misljenje tj. stav o istima... ili jednostavno te reci koje koristis za opis, koji je naravno subjektivan, nisu adekvatne, da ne kazem pogresne...

pozdrav! ;)

nem pojma.. meni su veoma priblizni hi fi-u.. mislim na ove nove minilinije i tako te gluposti koje obichni smrtnici imaju.. inache razmishljao sam o tome da nabodem matore matore aiwa-ine zvuchnike.. jako su dobri, i uz njih sam rastao.. oko 25 godina matori.. i naravno, iako imaju po 3 drajvera i 1 bass reflex, idu do 100 hz max.. :)

Miha Blaze 15-08-2008 11:45 AM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 213004)
Ako dobro shvatam... ti se ne slazes sa njegovim subjektivnim misljenjem, i ne zelis da mu nameces svoje, opet, subjektivno misljenje? Ili gresim!? :rolleyes: :)
O'li se mozda nekakav zvucnik uvrediti zbog neadekvatnog opisivanja... jes... vala... moze da rikne iz protesta...

:D

pozdrav

bogi

sve je to jako pipavo :P

pozdrav! :)

master29 16-08-2008 06:42 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 212992)
jedinstveno su specifični ti ns10. Koristio sam ih u vi?e studija u kojima sam du?e radio, i navikao se na njihovu specifičnu primenu, kontrole dinamike, reverberacija, a u kombinaciji sa Mackie 824 mi dosta poma?u u raspetljavanju middle zavrzlame koju mackii ba? ne kontaju.

Istina,a zamisli u osnovnoj(prvobitnoj verziji)je ns-10 bila hifi kutija.....i izborila je mesto ama bas u svim profi studijima....danas je parametar za dobro slusanje taj isti ns-10 a yamaha u startu nije ni racunala na takvu revoluciju.

Moritz 16-08-2008 08:45 AM

Najbolji monitoring je onaj na koji se naviknes.
Koji god to zvucnici bili ako ti na njima pravis ono sto zelis to je onda to.
Onaj ko ima para kupi skuplje ( nisu neminovno i bolji) onaj ko nema zadovolji se sa onim koje moze da priusti.
Uvo (uho) sa navikne na sve a male sive celije vremenom nauce da iskompenzuju sve "nedostatke" u slusanju.
Monitoring je prilicno subjektivna stvar.

DADDY Z 16-08-2008 12:02 PM

Iz sopstvenog iskustva a koliko sam uspeo da zaključim na osnovu priče i pisanja drugih,rekao bih da su Genelec ODLIČNI monitori za elektroniku-dance-house-šta god u tom domenu...za ostalo ne bih smeo da tvrdim
I potvrđujem ovo što rekoše Everlast/Moritz...
dodao bih samo da zaista nemam problem sa zamaranjem prilikom rada ili uopšte slušanja mjuze (imam 2029+sub7050)

Reinhardt 18-08-2008 01:44 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 213103)
Najbolji monitoring je onaj na koji se naviknes.

+1

Rhino 18-08-2008 11:22 PM

E ljudi ja sam ovih dana igrom slucaja bio prinudjen da radim nesto na genelec 8020, i mogu vam reci da to po mom ukusu nema VEZE S MOZGOM!

Mislim... Jesu to manji i jeftiniji zvucnici, ali to bas nema VEZE S MOZGOM! Ja da sam neki menadzer geneleca ili sta ti ja znam bih poslao javno izvinjenje u ime firme:)

Arthur 19-08-2008 12:24 PM

a evo kolega DJ mi je pre 2 dana rekao da je odlepio na 8020, jer sta god gajbi sredi i smixa na njima, u klubu RAZBIJA! (inace decko radi house)

All times are GMT +1. The time now is 07:50 AM.