![]() |
Re: Sennheiser MD 441 - cena?
Quote:
|
Quote:
|
Kakav je za hi hat? to jest? na čemu je najbolji na bubnju?
|
Moze kao donji mic za snare, moze za hi-hat, pa i za tackicu na bas bubnju....
|
Po meni, malko je preglomazan za uspešan prilaz bubnju, i ima potpuno drugačiju dinamičku reakciju na tranzijente od 57ice koji je istorijski gledano najpopularniji za to. Tek za hajhet nisam siguran da bi valjano pasovao, pošto se oni tradicionalno ozvučavaju malim kondenzatorskim dijafragmama. Ali, 441 je meni omiljeni mikrofon za timpane, žao mi je što imam samo jedan komad, takođe je ultimativni ubica na limenim duvačima, a jednom sam uspešno snimio i vokal sa sa njim, i to za ceo album.
|
Quote:
|
vidiš nisam ni pokušavao na donjem sneru, al moguće je. Meni je za tu namenu jedini mikrofon u istoriji valjano poslužio AT4050, i to je jedan od glavnih razloga zašto sam ga na kraju i kupio :da:
|
Quote:
A nikad mi nije palo na pamet staviti kondenzator na tu poziciju! Pa zar to ne skuplja previ?e ostalih elemenata (kick, kick pedalu, fus...)?? |
ja sam ranije držao sm57, c451 i c414 dole, i retko kad ih dizao u mixu. U Studiju 6 Radio Beograda čika-Zoki mi je skrenuo pažnju na neki kockasti Sony kondenzatorac koji smo tad iskoristili i raspametili se. Od tad traje moja potraga za adekvatnim LDC mikrofonom koji bi to dole radio. Trik je upravo u tome što AT4050 ima 8icu kao jednu od mogućih paterna, i time se maximalno izoluje njen mrtvi ugao koji podesiš tako da mikrofon gleda tačno u sner, a doboš okreneš tako da mu kick, pedala i sve ostalo, budu pod uglom od 90%, tojest u najmrtvijoj zoni. Ono što kao cenu dobiješ jeste refleksija poda ispod doboša, koju nešto i ne primećujem, il mi bar ne smeta, a doboš dobije divnu krispavost, i "telo" zvuka, koje mi gonja koža retko kad daje sama, a ostali mikrofoni i tehnike donjeg doboša, uglavnom nisu davale.
|
Taj Sony je zlo zala!!!!
Meni tu ispod snare-ta BETA 57 razbija! Kombinacija 57 i beta 57 jebe keve!!!!! Sigurno i 421 radi, ali i kosta sramota para....!! Ma tu, ako znas sta hoces, radi sve zivo... ...moze i d112 ispod..!!! |
All times are GMT +1. The time now is 09:05 PM. |