![]() |
Re: stalak za klavijature (3 ili 4)
To je jednostavan sistem postavljanja stalka jedino sto nisu namenjeni za teze klavijature, klavire i sl. Zavisi od toga sta ces drzati na njemu, za neku laksu spravu je super!
|
Re: kupujem stalak za klav Ultimate APEX AX-90
Drugari moji dali bi mogli da mi pomognete gde mogu kupiti ovaj stalak,ja sam malo trazio ali nisam uspeo da nadjem.Ako nesto saznate bilo bi mi od velike pomoci.Hvala!!!
|
rax75,samo pojasni na koji stalak mislis, jer je bilo reci o vise razlicitih ...
|
koristim crni spider pro s dodatnim parom ruku. cvrst je i stabilan. naravno da ako je klavijatura velika ima neki minimalni hod u usporedbi kad bi ga stavio na stol sa 4 noge, ali jos uvijek sam vrlo zadovoljan u odnosu na sve prije. uredno drzi 3 te?e klavijature.
ono sto nije dobro je sto ruke koje narucujes dodatno nekad nisu iste visine.. (kreteni)., pa sam morao vracat pa ponovo narucivat. kod slicnog ultimate mi smeta dole za noge i pedale. x stalci su nestabilni i plesu. jednom mi je zvuznula klavijatura dole na koncertu. nikad vise. |
cluster, dobrodosao nazad :), dugo te nije bilo na forumu. :( Pitali smo se, sta je sa tobom...
Delim tvoje misljenje u vezi K&M Spidera i sto se tice pohvala, a i kritika. U studiju koristim dva komada (za 6 klavijatura), i pored toga sto sam generalno zadovoljan, imao sam problem sa jednim parom dodatnih nosaca, odmah po kupovini. Osim toga sto ne odrzavaju istu visinu, jedan od osiguraca koji zabravi nosac na podesenoj duzini je bio labav i cesto iskakao. Samo iz lenjosti da ce cimam da ga vracam i ponovo narucujem, nekako sam "nabudzio" stvar i resio problem. Inace, cuo sam od par kolega i da su imali slucaj da donji, noseci deo do "nogu" ume i da pukne "iz cista mira" i da je napravljen od shpijaltera, tako da treba biti na oprezu, cak i kada su najkvalitetniji stalci u pitanju. :confused: Sto se tice Ultimate-a, verujem da si mislio na Apex seriju. Po meni, ona je vise napravljena za slikanje u stojecem polozaju, nego za neki ozbiljan performans, :rolleyes: kako zbog nemogucnosti za iole upotrebljivu postavku sustain (i ostalih) pedala, tako i zbog nemogucnosti podesavanja nagiba gornjeg nosaca, nedostatka "osiguraca"na krajevima nosaca i prekratke duzine istih sto rezultuje cestom potrebom da se gornja klavijatura oslanja na vertikalnu letvu. Kada su X stalci u pitanju, tu je kod Ultimate-a nesto bolja situacija. Sto se tice A-frame tipa stalaka, tu je uvek bio i ostao problem, komplikovanog i sporog postavljanja i velikog zauzeca prostora, da ne pominjem licno iskustvo u vidu situacije u kojoj mi se SY99 lepo "iskipovao" sa stalka, :shock:(Ultimate A-frame), koji se zatim i sam slomio na tek malo "zivljoj" bini. Koliko se secam, Jaspers je tu mozda malo sigurniji i kavalitetniji, ali posle ovoga - ne, hvala. :banghead: Posle duzeg traganja, zadovoljavajuce resenje (za sedece sviranje) sam nasao u Hercules KS410 seriji. U jednoj recenici: cvrsto, stabilno, lako se postavlja, sa pametnim sistemom za pakovanje i transport, visina, sirina i nagib se lako podesavaju, nema frke sa pedalama, elegantno izgleda... Preporuka, osim ako nije najvaznije da se dobro "slika". :wink: |
Quote:
Čuo sam i ja priče da puca, a onda sam našao post gde taj što mu je "puklo" kaže da se sa obe noge popeo na noge stalka... šta reći :) A Hercules X stalci su izuzetni - dovoljno visoki i u singl varijanti, čak i za mene (193cm) a izuzetno stabilni. I uvek skrenu pažnju na sebe onim EZ-lock "rafalnim" podešavanjem (ko ima, shvatiće :D) Čak i ovaj Athletic stalak nije loš za neke transport varijante, jer preko traka omogućuje da stalak i synth budu "u jednoj ruci". |
All times are GMT +1. The time now is 08:22 AM. |