Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Celemony Melodyne - Direct Note Access (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21966)

kejkz 14-03-2008 08:43 AM

Re: Celemony Melodyne - Direct Note Access

Auuu joj, od vas (kvazi) tradicionalista me uvek zaboli glava. Sto onda lepo svi ne prodate kompjutere, pobrisete softver (cast izuzecima koja bi ga mogli takodje prodati), zaboravite na tehnologiju i vratite se lepo komponovanju na papiru i sviranju sa pravim muzicarima? Lako se sve uvezbano posle snimi. Ustvari, kakav papir, sve se moze zapamtiti i odsvirati, papir nije potreban... i to je nastalo tehnoloskim procesom.

Problem kod tehnologije je sto napreduje brze od nas samih. Taman kada uhvatimo prikljucak (ili bar mislimo da je tako) ona nam uvek dokaze da nismo u pravu, da su neki ljudi mislili unapred, i da su otvorili tolike nove mogucnosti, koje se vise ne mogu uklopiti u nase poimanje sveta od juce. Tome je tesko prilagoditi se.

Jedan softver ne moze nadoknaditi necije brljanje, ali moze pomoci da se lakse i efikasnije isprave greske ili dodje do, u ovom slucaju, nove strukture akorda bez potrebe ponovnog sviranja. Uvek ce biti zloupotrebe, kao sto je bilo i kod ostalih orudja do sada, ali ovaj alat od lose pesme sigurno nece praviti bolje.

Ako je nekom potreban softver, hardver ili vudu da bi bio bolji nego sto jeste, onda taj nije nista u samom startu... skole nema potrebe da propadaju vise, vec su dovoljno propale ... Za pravljenje muzike bez karaktera nije kriv softver, odnosno tehnologija, vec oni koji ih koriste ... za muziku imas ili nemas osecaj, to te ne moze nauciti ni jedna skola... niti "sprava" :)
Granice ne postoje, mozete ih postaviti sami, ali ljudski duh i genij je suvise sirok da bi se ogranicio na postojece.

Oggy 14-03-2008 11:11 AM

Nisam pogledao video, jer sam u guzvi, ali koliko vidim, to nije nista sto nisam ocekivao odavno jos...
Ja napredak tehnologije vidim kao jednaku polaznu osnovu svima. Kada svi budu mogli sve, neko ce opet moci vise, a neko manje, jer se sa nekim stvarima rodis, a sa nekim se ne rodis. Ljudi ce jos dosta dugo morati da budu neizostavan sastojak dobre muzike i dobre produkcije... :wink:

nenad 14-03-2008 11:42 AM

Nismo se bas ponajbolje razumeli...
Na kraju krajeva svako radi kako ume i moze. Ali cini mi se da je muzicko obrazovanje u smislu sviranja nekog instrumenta neophodno za shvatanje sustine. Tada se na ovaj vid tehnoloske pomoci drugacije gleda...... hmmmm, ili mi se samo cini.... no, sta je tu je !! idemo dalje. :)

DrumstickBass 14-03-2008 03:10 PM

Jupiiii!!! Prestajem vjezbat sviranje i kupujem lego dok ne nabavim melodyne, da iskomponujem nesto.
Naravno da ce melodyne prvi nabavit oni koji zele da nadonknade svoju nemuzikalnost i cuveni kompozitori za tatine cerkice koje hoce da budu modona jer su je gledale na tv-u.

Mogli 14-03-2008 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by DrumstickBass (Post 195501)
Jupiiii!!! Prestajem vjezbat sviranje i kupujem lego dok ne nabavim melodyne, da iskomponujem nesto.
Naravno da ce melodyne prvi nabavit oni koji zele da nadonknade svoju nemuzikalnost i cuveni kompozitori za tatine cerkice koje hoce da budu modona jer su je gledale na tv-u.

Tako je nesto slicno rekla i moja baba, kad se pojavio prvi TV aparat...:rolleyes:

@OGGY

Iznenadjuje me kombinacija tvoje mladosti i tvog zrelog razmisljanja! Pod hitno vadi izvod iz maticne knjige rodjenih na uvid!)

Oggy 14-03-2008 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 195509)

@OGGY

Iznenadjuje me kombinacija tvoje mladosti i tvog zrelog razmisljanja! Pod hitno vadi izvod iz maticne knjige rodjenih na uvid!)

Hteo si da izvuces pice za "dz"? :D

32 godine.... :rolleyes:

diviner 14-03-2008 06:41 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 195514)
Hteo si da izvuces pice za "dz"? :D

32 godine.... :rolleyes:

Pih, trebao bih da te zovem cika Oggy! :plazi:

Oggy 14-03-2008 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 195526)
Pih, trebao bih da te zovem cika Oggy! :plazi:

Kad ti cika Ogi da bonu... :twisted:

HeatMan 15-03-2008 08:37 PM

samo ste me trebali da me vidite kako se bechim i kako urlam "koj kurac!!!?!??!" dok sam gledao ovo.. definitivno, kupujem violinu, kontrabass i flautu (recimo) i skidam s neta novi melodyne..

pa da vidi svet kako mogu da sviram sve instrumente.. :?

jbt..

Jan 17-03-2008 01:16 AM

Demonio i ja smo se dogovorili da snimamo pop album:rotfl:

Hahahaha....

All times are GMT +1. The time now is 12:38 AM.