Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Line6 VST sada za 99$ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21508)

stigma 02-02-2009 09:09 AM

Re: Line6 VST sada za 99$

Koliko sam shvatio Pod Farm ce s vremenom zamijeniti Gearbox..

@awacs
Da li si razmisljao o manjim pikap okvirima na gitari, ovi je bas grde:)

awacs 02-02-2009 10:50 AM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 233524)
Da li neko moze da mi objasni svrhu instaliranja POD Farm-a ako vec posedujem gearbox,dakle POD FARM,a ne POD FARM PLATINUM?Koliko vidim,pod farm poseduje iste modele i efekte kao i gearbox,cemu onda sve to,jes' da je besplatno,ali cemu?
P.S.
Ovih dana(meseci) nisam bio u toku sta se desava u Line6 kuhinji.

Jbg, juče bili radovi na SBB mreži kod mene u kraju pa sam ostao bez Interneta...

@LAMPASH:
Pa ako imaš Toneport UX1/UX2 onda bi trebalo da ima razlike. Koliko znam, Toneport se prodavao sa Gearboxom koji nije imao plugin opciju, a POD Farm (koji ide uz POD Studio UX1/UX2) je i "procesor" i VST plugin.

@stigma:
Ma, razmišljao sam, kako da nisam... Iz meni potpuno nejasnih razloga rupe za pickupe su ogromne. Kao što rekoh, ja sam kupio instrument sa već zamenjenim pickupima, pa nemam pojma kakvi su bili originalni.

Nigde na Internetu nisam uspeo da pronađem ovaj model, jedino znam da je bio jedan od poslednjih koje je Framus proizveo. U međuvremenu sam se toliko navikao na ovakav izgled da mi je postalo potpuno svejedno.

Pozdrav

LAMPASH 02-02-2009 02:09 PM

Quote:

Originally Posted by stigma (Post 233634)
Koliko sam shvatio Pod Farm ce s vremenom zamijeniti Gearbox..

Ma sve je to prosipanje iz supljeg u prazno,tim likovima iz Line6 bih preporucio da se bolje bace na razvoj novih modela umesto sto jedne te iste emulacije prodaju kroz razlicite proizvode vec 5 godina:mad:.mozda se desi da otvorim kesu i doplatim za taj Pod Farm Platinum i dobijem tih famoznih 78 emulacija pojacala i stotine efekata.

LAMPASH 02-02-2009 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 233641)
Jbg, juče bili radovi na SBB mre?i kod mene u kraju pa sam ostao bez Interneta...

@LAMPASH:
Pa ako ima? Toneport UX1/UX2 onda bi trebalo da ima razlike. Koliko znam, Toneport se prodavao sa Gearboxom koji nije imao plugin opciju, a POD Farm (koji ide uz POD Studio UX1/UX2) je i "procesor" i VST plugin.

Gresis,ja imam UX1 sa najnovijim gearboxom koji pri instalaciji instalira i VST pluginove,ali su "mrtvi",vidis ih u npr. Cubaseu ali ne rade,a da bi proradili treba sabanima iz Line6 platiti.:banghead:

awacs 02-02-2009 02:57 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 233669)
Gresis,ja imam UX1 sa najnovijim gearboxom koji pri instalaciji instalira i VST pluginove,ali su "mrtvi",vidis ih u npr. Cubaseu ali ne rade,a da bi proradili treba sabanima iz Line6 platiti.:banghead:

Uff, razumem za?to si frustriran. Fazoni im jesu onako... ?ibicarski, ne znam kako to drugačije da nazovem. Ja sam pak kupio UX2 sa POD Farmom, i sve radi, a koliko kapiram cena starog i novog UX2 je manje vi?e ista.

Mislim da je jasno za?to ne daju starim korisnicima da se upgrade-uju: svi ih hvale (s razlogom) i prodaja im verovatno ide k'o blesava. U krajnjoj liniji, nisu dobrotvorna organizacija i valjda kapiraju da si (ako si pre par meseci ili godinu dana kupio Toneport) verovatno i zaradio neke pare u međuvremenu, pa da ti par desetina dolara nije neka stavka ako hoće? da unapredi? proizvodnju... Surovo, ali to je valjda taj kapitalizam. Za to smo se borili :rolleyes:

Pozdrav

Mancha 02-02-2009 05:42 PM

Ja imam Toneport KB37 koji sam nadogradio sa Gearbox pluginom ( i jos ponecim :D ), pa mi je prelazak na POD Farm Plugin bio besplatan , sto je potpuno fer jer ovog puta nisu dodatno naplacivali za novi interfejs i dual tone, sto je ujedno i jedina razlika.
A sam plugin i reamp opcija koja se njime dobija je po meni apsolutno vredna para.

awacs 02-02-2009 06:32 PM

Quote:

Originally Posted by Mancha (Post 233708)
Ja imam Toneport KB37 koji sam nadogradio sa Gearbox pluginom ( i jos ponecim :D ), pa mi je prelazak na POD Farm Plugin bio besplatan , sto je potpuno fer jer ovog puta nisu dodatno naplacivali za novi interfejs i dual tone, sto je ujedno i jedina razlika.
A sam plugin i reamp opcija koja se njime dobija je po meni apsolutno vredna para.

Potpuno delim tvoje mi?ljenje - sve ?to se tiče Line6 je vredno ulo?enih para. Plati?, dobije? "industry standard", onda valjda zaradi? neke pare sa tim "standardom" i nastavi? dalje, ako ima? kuda dalje. Meni je i POD Farm overkill u odnosu na lične sviračke kapacitete, pa mi ne pada na pamet da zanovetam...

LAMPASH 02-02-2009 09:44 PM

Quote:

Originally Posted by Mancha (Post 233708)

Pa i meni je besplatan na UX1,ali mogli su da nam izadju u susret sa malo vise modela pojacala,zar ne.Ovako imamo isti djavo kao i u gearboxu.Dakle nisu morali bas da nam poklone citav Platinum paket,ali jedno 10 ampova su mogli i tu da bude za svakog po nesto i tada bi imali ukupno 28 ampa:wink:

awacs 02-02-2009 10:37 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 233768)
Dakle nisu morali bas da nam poklone citav Platinum paket,ali jedno 10 ampova su mogli i tu da bude za svakog po nesto i tada bi imali ukupno 28 ampa:wink:

Pa neće da nas razmaze, znaju da to nije pedago?ki opravdano :wink: Jbmlg, cena UX1 u Artistu je neznatno veća od glupog E-mu 0202 uz koji pride dobije? i glupe drajvere. Za razliku od UXxyz uz čije odlične drajvere dobije? Gearbox / POD Farm / whatever. Mislim... malo li je? Ne budimo na kraj srca.

Pozdrav

Mancha 03-02-2009 07:02 AM

Pravo da ti kazem, gomila Amp modela me, rekao bih, samo odvlaci od izvlacenja maksimuma iz odredjenih. Od silnih pojacaja u Metal pack-u, potpuno mi je promakao prilicno dobri Soldano, koji je deo standardnog paketa.
Trenutno, za zvuk koji mi odgovara uglavnom koristim Dual Rectifier (koji ima malo vise "dupeta", Tripple Rectifier (malo suvlji, ali odlicno zvuci) i Engl Powerball (on mi se jako dopada, ne znam da li je verna simulacija, ali mnogo dobro i agresivno zvuci).
+ sve to u kombinaciji sa Pad switch-om kojim mozes prilicno promeniti karakter, ispada mnogo vise kombinacija nego sto mi je potrebno.
Pritom sam se vrlo povrsno dohvatio 5150, Bogner Ubershall-a, Big Bottom-a, Diesel-a, a nijedan marshall nisam ni pogledao :)
+razni impulsi i kombinacije mikrofona ...
Iz ove sprave je moguce izvuci vise nego sto vecina ljudi ima strpljenja da proba.
Iako ima taj "instant gratification" faktor, pa je moguce u startu dobiti upotrebljiv ton, moguce je dobiti i bas ozbiljne rezultate uz dovoljno eksperimentisanja.

All times are GMT +1. The time now is 10:12 AM.