![]() |
Re: Beovizija 2008
Ako mislite da su svirace gramofona, kvazi aranzere groov box-ova, itd. izmislili Srbi. E onda ste u grdnoj zabludi!
Srbin sem kajmaka nista nije smislio, sve ostalo upotrebljava, kao Finac, Poljak i mnogi drugi. Ako cemo gledati po pravu svojine zbog patenta, onda Amerika nebi trenutno bila prva sila u svetu. Vec bi jahali konje, A Beclije bi slusali muziku (a mi bi gajili svinje za potrebe Beca), a Svabe bi se vozile automobilima. I da nesirim pricu dalje. |
DJing je ipak vrsta umetnosti. Mislim na vrhunski.
Svako moze da pusta muziku, kao sto svako moze da drnda zice na gitari ali da bi napravio pesmu ili dobru zurku/event (sto je ultimativni cilj DJinga), ipak je potrebno jebeno mnogo talenta i ogromna kolicina vremena. izvinjavam se svima koji misle drugacije, al cini mi se kao rasprostranjena zabluda. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ajde pa zapisi muziku jednog DJ. da ostane za buduca pokolenja. |
nisam ni rekao da je pravi
samo sam rekao da je to "pravljenje atmosfere", i kombinovanje namenski pravljene muzike umetnost sama za sebe. i nimalo naivna. naravno ima ovih koji je i prave, licno sam odrastao na DJ Shadow-u, i DJ Crush-u, a mislim da je "DJ" Fatboy slim ispisao novo poglavlje u svom zanru. Kako kao DJ, tako i kao autor Cak je Laurent Garnier napisao i odlicnu knjigu o tome - ElektroShock. |
Cinjenica je da ima i onih koji sami kreiraju svoju muziku, ali su takvi vrhunski i uzasno retki.
|
Potpuno se slazem satobom. Ali i dalje nereazumem o cemu pricamo. O muzici ili atmosveri? Jer atmosvera i bavljenjem da se ti negde lepo osecas i dalje nema veze sa autorskim radom.
Ako ti dodjes u kafanu sa drustvom, i ja vam pustam muziku uz koju se lepo osecate. To stvarno neznaci da sam ja autor te muzike. |
Ti ne dodjes u kafanu ni kada te zovem, zato se ne javljaj vise o kafanama... :)
Sustinski se slazem sa tobom, kako sam vec i rekao na pocetku ;) |
Brzo postujes. Ovo sam pisao Arturu.
|
All times are GMT +1. The time now is 05:23 PM. |