Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Ableton Live 6 I 7 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21284)

Plonk 26-01-2008 09:45 PM

Re: Ableton Live 6 I 7

hmmm......to je logic, a sta je sa live-om pod ovakvim opterecenjem:)

AVaX 26-01-2008 11:24 PM

@Plonk
Ne, nemam original.

silicon science 26-01-2008 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by Plonk (Post 188657)
hmmm......to je logic, a sta je sa live-om pod ovakvim opterecenjem:)

Nisam nikad toliko toga otvarao u Live-u. A sto se tiche stabilnosti, radi besprekorno.

puRe 27-01-2008 02:27 AM

ableton ima par veoma stvarnih i glupih bugova...

recimo ukoliko broj kanala predje 20-i-nesto, sve se usporava nezavisno od toga da li na njima ista svira ili ima efekata, itd...na 40 se sve raspada...

prilikom rada na aranzmanu, veoma brzo postaje prespor (pogotovu ako se cesto zumira ili radi duplicate time)...

ne podrzava vise od 127 parametara kod instrumenata/efekata...

plus mnogo drugih "sitnica", ali dobro...

sto ne znaci da ne volim ableton, samo navodim da je daleko od savrsenog...

(inace, originalna verzija u pitanju, dokazano u 5., 6. i 7.)

kejkz 27-01-2008 02:22 PM

hehe silicon science, dobra ti je ova fora za Logic. I meni se svidja kako radi. Samo treba reci jednu stvar, Logic je tako programiran i takva je priroda au plagova, da kada na traci nema nicega, dakle kada nema audio fajla ili midi sekvence koja svira instrument u aranzmanu, logic ne opterecuje procesor uopste, tako da je u pitanju pre svega kvalitet programa, a ne snaga kompjutera. :)

silicon science 27-01-2008 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 188732)
hehe silicon science, dobra ti je ova fora za Logic. I meni se svidja kako radi. Samo treba reci jednu stvar, Logic je tako programiran i takva je priroda au plagova, da kada na traci nema nicega, dakle kada nema audio fajla ili midi sekvence koja svira instrument u aranzmanu, logic ne opterecuje procesor uopste, tako da je u pitanju pre svega kvalitet programa, a ne snaga kompjutera. :)

Tako je. Momenat kada sam slikao je nesto pre polovine, mada i kad dodje do kraja gde ima svega nije mnogo optereceniji. A pri tom plagovi su mu mrak, pogotovu kompresor:grin: koji je izvanredan. Space dizajner i dilej dizajner su takodjer brutalni, a SE2 sint :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: E to se mora chuti... Jebeno dobar. Koristim samo Logic palgove, nista drugo. :wink:

AVaX 27-01-2008 10:02 PM

A ovo bese tema o Abletonu? :D

kejkz 27-01-2008 10:03 PM

Potpisujem sve do reci, sam program, efekti i synthevi su prava inspiracija. ES2 je jedan od najboljih hibridnih soft synhteva koje sam ikada probao. Ne secam se da sam se skoro toliko zabavljao sa muzikom :)

Izvinjavam se za off topic, ali probajte ako mozete... mislim da vredi.

silicon science 28-01-2008 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 188800)
Potpisujem sve do reci, sam program, efekti i synthevi su prava inspiracija. ES2 je jedan od najboljih hibridnih soft synhteva koje sam ikada probao. Ne secam se da sam se skoro toliko zabavljao sa muzikom :)

Izvinjavam se za off topic, ali probajte ako mozete... mislim da vredi.

Vredi svaki cent. Za 500 evra dobijes sjajan program + 45 GIGA8-) brutalnog lajbrarija... A nachuo sam i neko shushkanje da chak dobijes i 2 licence. Nisam siguran...

puRe 28-01-2008 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 188861)
Vredi svaki cent. Za 500 evra dobijes sjajan program + 45 GIGA8-) brutalnog lajbrarija... A nachuo sam i neko shushkanje da chak dobijes i 2 licence. Nisam siguran...

A sto dve?....instaliraj na koliko hoces racunara sa istim serijskim brojem....ne radi on verifikaciju preko neta...

All times are GMT +1. The time now is 09:18 AM.