![]() |
Re: Folk(Narodna)muzika
Sta imas ti bre protivu nas sljaci, vi bre tamo stalno imate nesto protivu. Prosli put ste imali Oruzjem Protivu Otmicara.
|
:rotfl::rotfl::rotfl:
Znas da nemam nista... :D Jedino imam protiv da ti pocnes da postujes svoje radove, jer ce topic da preraste u muzicki maraton i docek Nove 2009. :D |
Quote:
@Oggy: Dopada mi se nacin na koji ste sa kumom razvrstali pojmove. ''Seoska muzika'' je u svakom slucaju adekvatniji naziv. |
Quote:
|
......
|
mislim da je na yumidi.com mnogo bolje raspravljati o ovoj temi. i Anita ako mi mi post nije bio civilizovan onda nije bio nijedan do sad... :banghead:
mislim bez veze, kad se nadju pravi argumenti onda se brise... |
Quote:
Tako da pored svega gore navedenog ti ozbiljni(pricam o samim kompozitorima,ne o producentima) ljudi koji se bave istom muzikom su ozbiljni u poslu kojim se bave(jer ochigledno dobro zaradjuju) ali neozbiljni u svetu muzike. Naravno da postoje i drugi uticaji ali zbog same vec gore navedene neupucenosti u svetsku muzicku scenu te pesme traju krace od kratkog daha ili dok se ima para da se iste guraju. Sto se tice narodne muzike nju radi uglavnom stara skola pevaca i kvalitet im je daleko ispod njihovih ranijih radova ,a ne retko i sami sve cesce rade turbofolk(ne retko i cesce :))) Etno zvuk skoro i da ne postoji,retko kad se pojavi autorska stvar i uglavnom su to sve pokradene ili prepevane stvari . |
i ne znam zasto pominjem sve te uticaje kad je tema narodna ili folk muzika koja treba da bude autenticna :rotfl:
Shvati ovo kao prozivku na zhanr ! Pun mi je dl ali cu poslusati tvoje radove kasnije i mozda reci sta mislim i ako to malo koga interesuje :) |
I kad pricam vec o folku i etnu i uticajima na isti ili obrnuto pomenuo bih Shazalakazoo i njihov za mene veliki hit Rastaman ,mada su kolko sam ja primetio uglavnom inspirisani romskom muzikom koju provlace kroz brejk ili obrnuto:)
|
Ajde lepo se provedite veceras.
http://www.vanin175.be/mailing/vanin...bibermusic.com |
All times are GMT +1. The time now is 09:51 PM. |