Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Folk(Narodna)muzika (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20908)

LACKY 31-12-2007 09:37 AM

Re: Folk(Narodna)muzika

Sta imas ti bre protivu nas sljaci, vi bre tamo stalno imate nesto protivu. Prosli put ste imali Oruzjem Protivu Otmicara.

Oggy 31-12-2007 09:41 AM

:rotfl::rotfl::rotfl:
Znas da nemam nista... :D

Jedino imam protiv da ti pocnes da postujes svoje radove, jer ce topic da preraste u muzicki maraton i docek Nove 2009. :D

Gmile 31-12-2007 09:57 AM

Quote:

Jel si ovo radio sa UAD-om i TC, ili samo sa UAD-om, ili samo sa TC?
Nema potrebe za ovakvim peckanjima. Link sam postavio kao odgovor Lacky-ju, ne da bih promovisao svoje radove, koje bih (da sam zadovoljan njima) postavio u rubriku Promocija radova. Rekoh, ovim se bavim oko 2 godine. Vjerujem da ce biti bolje. Nigdje nije masterizovano. Kad zavrsim album razmisljacu o tome.Vjerovatno cu neke stvari ponovo i miksati.

@Oggy:
Dopada mi se nacin na koji ste sa kumom razvrstali pojmove. ''Seoska muzika'' je u svakom slucaju adekvatniji naziv.

DaBear 31-12-2007 10:03 AM

Quote:

Originally Posted by Gmile (Post 185215)
Nema potrebe za ovakvim peckanjima. Link sam postavio kao odgovor Lacky-ju, ne da bih promovisao svoje radove, koje bih (da sam zadovoljan njima) postavio u rubriku Promocija radova. Rekoh, ovim se bavim oko 2 godine. Vjerujem da ce biti bolje. Nigdje nije masterizovano. Kad zavrsim album razmisljacu o tome.Vjerovatno cu neke stvari ponovo i miksati.

@Oggy:
Dopada mi se nacin na koji ste sa kumom razvrstali pojmove. ''Seoska muzika'' je u svakom slucaju adekvatniji naziv.

ne mislim da te neko pecka...To sto te pitaju sa cim si radio i da li si masterovao, verovatno pokazuje da miksevi zvuce dobro, a to je kompliment!

master29 31-12-2007 11:21 AM

......

Danny Lou 31-12-2007 12:18 PM

mislim da je na yumidi.com mnogo bolje raspravljati o ovoj temi. i Anita ako mi mi post nije bio civilizovan onda nije bio nijedan do sad... :banghead:
mislim bez veze, kad se nadju pravi argumenti onda se brise...

cAAc 31-12-2007 01:12 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 185222)
posle kazite ko rusi ovaj Thread!!!!!!!!!!!!

opet ste promasili temu vratite se na prvi topic i molio bi samo one koji se ozbiljno bave i zive od ovakve muzike da odgovaraju.
Nepotrebno je da razglabamo o pevacima ko je bojli a ko losiji ko je ko zvuk testere a ko ko zid kad se rusi.
Anita ako imas ingerencije ko sto vidim da imas ti prva treba da se drzis pravila i pravilnika a ne da komentarises pevace na tako neprimeran nacin.
Mislim da nije lepo.....

Pod jedan postoje bendovi koji su koristili testere ,cekice(ili ih jos koriste) itd i o cijoj popularnosti i tirazu i samom uticaju na svetsku muzicku scenu nasi turbofolk muzicari mogu samo da sanjaju .Sama neimformisanost i laicko posmatranje svetske muzicke scene dovelo je do danasnjeg turbofolka .Mozda je nas turbofolk najvise pod uticajem euro dance-a stim sto u odnosu na njega zvuci mrsavo(ne retko se uzimaju vec gotove tudje stvari i one zvuce mnogo bolje i tesko im je uci u trag jer tu scenu na ovim prostorima slabo ko prati) i preko obavezno stavimo u najmanju ruku chudan tekst cija je glavna svrha da pogodi u dzep odredjene ciljne grupe koje isti treba da odreshe .
Tako da pored svega gore navedenog ti ozbiljni(pricam o samim kompozitorima,ne o producentima) ljudi koji se bave istom muzikom su ozbiljni u poslu kojim se bave(jer ochigledno dobro zaradjuju) ali neozbiljni u svetu muzike.
Naravno da postoje i drugi uticaji ali zbog same vec gore navedene neupucenosti u svetsku muzicku scenu te pesme traju krace od kratkog daha ili dok se ima para da se iste guraju.
Sto se tice narodne muzike nju radi uglavnom stara skola pevaca i kvalitet im je daleko ispod njihovih ranijih radova ,a ne retko i sami sve cesce rade turbofolk(ne retko i cesce :)))

Etno zvuk skoro i da ne postoji,retko kad se pojavi autorska stvar i uglavnom su to sve pokradene ili prepevane stvari .

cAAc 31-12-2007 01:38 PM

i ne znam zasto pominjem sve te uticaje kad je tema narodna ili folk muzika koja treba da bude autenticna :rotfl:
Shvati ovo kao prozivku na zhanr !

Pun mi je dl ali cu poslusati tvoje radove kasnije i mozda reci sta mislim i ako to malo koga interesuje :)

cAAc 31-12-2007 01:48 PM

I kad pricam vec o folku i etnu i uticajima na isti ili obrnuto pomenuo bih Shazalakazoo i njihov za mene veliki hit Rastaman ,mada su kolko sam ja primetio uglavnom inspirisani romskom muzikom koju provlace kroz brejk ili obrnuto:)

LACKY 31-12-2007 01:49 PM

Ajde lepo se provedite veceras.
http://www.vanin175.be/mailing/vanin...bibermusic.com

All times are GMT +1. The time now is 09:51 PM.