![]() |
Re: difuzori - shema za pravljenje
Quote:
Imam 38 g , nisam nov u poslu , ali kad sam pustao referentne diskove , stvarno su zvucali ok ,( tako da ono sto si naveo .... stoji ) a onda sam ja napravio neki kick koji je bio u petici isti kao na referentnom disku i taj dan sam bio vrlo ponosan na sebe . I onda sam exportovao to , dosao kuci , i video da sam propustio dosta neke donje lage kicka koja je " izduvavala " iako je bio u petici jako cvrst i lep ..... Onda sam se pozalio tvom kolegi iz suprotne smene i on mi rece da je to stari stos , i pokaza mi mesto gde se cuju basevi ..... odoh tamo i stvarno cuh isto to kao sto sam cuo kod sebe ..... e sad , ok je to , kad bih ja sedeo stalno tu ( tj cucao ) a imao nekoga za mixerom ..... ili da dovucem mixer do prozora .... ali o nekom dobrom ( univerzalnom ) slusannju mislim da nema govora , makar kad se radi o basevima .... O ljudima koji su navikli i koji znaju prostoriju necu da pricam , njima svaka cast .... Verovatno bih i ja vremenom naucio .... ali do tada ..... Pozdrav |
Nego, kako bi ovi difuzori radili kao bocni elementi, u reziji, oko pozicije snimatelja?
|
Quote:
pozdrav bogi |
Zdravo Off,
Teoretski ramnomerna raspredelba diffuzije, odnosno koherentno difuziono polje, se postize na distanci otprilike 3x najduze valne duzine za koji je diffuzer efektivan. Tako da ako ja soba mala odnoslno stranicni zidovi su blizu nije bas preporucivo upotrebiti difuzere na mestu prve refleksije. Bas bih voleo videti i cuti Hill River Studio. Moze neko da pokaze sliku ovog studija? Pozdrav, Joka :-) |
1 Attachment(s)
Evo, Joka, difuzor u Hill Riveru :)
pozdrav bogi |
Sta je ono ospod prekrivaca?
|
Quote:
pozdrav bogi |
Rekao bih i ja da je mixer, ali se pitam koji je, mirise da je nesto dobro!!!
|
1 Attachment(s)
Quote:
pozdrav bogi |
Hvala puno Bogi,
Cestitam na finalnoj izradi lepo izgleda. Molim te reci mi koji ste materijal koristili kao tanke pregrade za ovaj diffuser? Cini mi se da spored njegove debeljine(otprilike 10 cm ili manje) minimalna frkevencija diffusera je oko 1695Hz tako da je minimalna potrebna daljina > 60 cm, tako da koliko sto mogu da prinmetim od prilozene slike, vakav koncept bi trebalo u vakvom slucaju da funkcionose. Pozdrav, Joka :-) |
All times are GMT +1. The time now is 11:13 PM. |