Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   emu routing & delay compensation (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20693)

dvuckovic 13-12-2007 10:22 PM

Re: emu routing & delay compensation

Sine, ja drugu svakih 3 mjeseca iznova namijestam RME 9632 da radi sa eksternim reverbom. I svaki put izgubim jedno 2 sata na to. MENI je tek onaj njihov mikser neintuitivan do besvjesti.

STUDIOTON 13-12-2007 10:25 PM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 183008)
evo rizikovacu opet da lupnem,ali posto nam spominjes to kasnjenje u SLUSANJU,jesi probao varijante sa ukljucivanjem(iskljucivanjem)onog malog dugmenceta za monitoring na samom INPUT kanalu u nuendu(onaj mali "zvucnik")(F3 komanda pa pogledaj taj input kanal mixera preko koga vrsis snimanje i probaj obe opcije sa i bez ukljucivanja tog dugmeta).i u varijanti sa ukljucenim/iskljucenim delay compensation.
pozdrav

ma slobodno recite sve sto vam padne na pamet .. nije lupetanje .

nazalost nije ni dugme monitoring .. nesto se desava sa emu mixerom .. kao sto rece Dejo .. neka je zajebancija u rutiranju najverovatnije .. ne znam kako drugo da rutiram jebo te .. celi jebeni dan presipam iz supljeg u prazno .

STUDIOTON 13-12-2007 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 183010)
Sine, ja drugu svakih 3 mjeseca iznova namijestam RME 9632 da radi sa eksternim reverbom. I svaki put izgubim jedno 2 sata na to. MENI je tek onaj njihov mikser neintuitivan do besvjesti.

:shock: auh .. znaci nema carobnim stapicem namestanje externog reverba u DAW :banghead:

OFF 13-12-2007 10:36 PM

Ma neka sitnica je sigurno.... meni je radio TC od Lune, preko Emu pa do Delte i 002r..... sve preko s/p-difa, a sa Nuendom 3 je jos sve lakse

Sta ti je master pri sinhronizaciji?

dvuckovic 13-12-2007 10:37 PM

Vjerovatno da ima, kad covjek zna. Ja sam se zadnjih par godina veoma odvikao od cackanja sa win/karticama/setupima/instalacijama. Komjuter koristim kao peglu. Dodjem na posao, upalim zavrsim posao i ugasim.

Nesto gledam po manualu od ovog emua. Imas foru da insertujes hardvare na track u mikseru...probaj nesto u tom pravcu. U svakom slucaju, resetuj sadasnji routing, samo ces sebi zagorcati zivot trazeci dje je greska. Pocni od nule, pa polako.

milanCHE 13-12-2007 10:42 PM

bas smo se svi zainatili da ga resimo!ja sam batalio moje sviranje i snimnje nekih midi traka do daljnjeg!:mad: ima da ga resimoooooo!
nista,ovako,idi opet u patch mixer kartice pa iznad master sekcije idi na on......
ma uostalom evo slike pa probaj kombinacije sa chekiranjem mix ili mon(btw na slici mi fali jos jedan channel strip,ali on nema veze sa tvojim problemom,sad tek videh)

dvuckovic 13-12-2007 10:46 PM

Cekaj bre, ovo sranje ima fader za svaki asio kanal+za hardware in i out?! Da nije to? Ako imas Nuendov master kao ASIO kanal na EMU mikseru, i istovremeno fader za SPDIF in i out, da nije da onda zbog toga imas duplo slusanje?

STUDIOTON 13-12-2007 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 183019)
Cekaj bre, ovo sranje ima fader za svaki asio kanal+za hardware in i out?! Da nije to? Ako imas Nuendov master kao ASIO kanal na EMU mikseru, i istovremeno fader za SPDIF in i out, da nije da onda zbog toga imas duplo slusanje?

pa da ... bravooo Dejo .. smanjio sam taj kanal spdif .. jer je taj fader koji je inace samo za slusanje .. i dobio sam skoooro cist lexicon .. dakle i dalje ima jako u daljini ali mi ne smeta da radim .. kada exprotujem naravno sve je cisto kao suza ..

dvuckovic 13-12-2007 11:05 PM

eto. aj sad da vidimo zasto ima jos to malo curenja. vidji je li ti ostao neki send nedje koji nije do kraja zavrnut?

dvuckovic 13-12-2007 11:07 PM

btw, taj delay koji si cijelo vrijeme cuo, je najvjerovatnije kasnjenje lexicona. Sad kad bi jos mogao da sracunas u ms to sto si cuo, znao bi koliki je compensation potreban :)

All times are GMT +1. The time now is 07:24 PM.