![]() |
Re: exportovanje videa iz nuenda
ja sam cesto unutar nuenda radio upravo sa mpeg1, rezolucije 360x288 (ravno pola pal rezolucije) i uvijek je glatko islo.
za divx-e i sl. se slazem sa clusterom, to je presporo i neprakticno... kakav je mpeg2 u nuendu - NEMAM POJMA! nisam niti probao... |
u sustini nikad se nisam smarao oko kvaliteta slike, bitno mi je da klizi, da je pouzdana sinhronizacija i da mogu u "sitna crevca" da natitram sfx...
slijedece je pitanje: kolika vam je baza sfx-ova? p.s. pogledajte na dvd-u spiderman 2 kako su ljudi pravili efekte za film... strava 8-) |
Quote:
.... i meni .... zato i pitam ..... Quote:
Pozdrav |
radim svakodnevno na postprodukciji za tv seriju, 45min videa po epizodi. Salju nam ga u QuickTime formatu, i radi odlicno pod dva uslova - ugasiti thumbnails, i "hide" video-trake . Kako? Lepo, podelis nuendov projekat na dva dela onom preckom. U gornjem delu ostavis samo video track, i taj gornji deo skroz navuches tako da se video track ni ne vidi, vec samo donja polovina, gde je sav audio.
Radim na quad-coreu, i cak sa ugasenim thumbovima a vidljivom trakom, nuendo osetno uspori. |
mozda je zbog qt formata? ne bi ti skodilo da ga sa ultra video converterom prebacis u nesto "lakse"... :)
p.s. thumbnalis odavno ugaseni a traka odavno smanjena i opet mi je stekao na reklami od 30 sec u qt formatu i divx-u... :) |
meni 45minutna epizoda leti! ;)
|
All times are GMT +1. The time now is 03:45 PM. |